mișa Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Cel mai puternic amplificator cu germaniu pe care l-am construit a fost cel de 50W din HiFi ABC a lui Oprescu. Poate are cineva posibilitatea sa scaneze si sa puna aici intreg articolul. Pentru mine a fost un proiect "de baza" prin faptul ca l-am dus la bun sfirsit in liceu, inclusiv transformatoarele bobinate manual, cu sirma recuperata si adaugata... La Cluj era foarte greu sa obtii 2N3055, cel putin pentru mine. Nu am avut relatii in industrie, parintii mei fiind amindoi literati. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Sper sa gasesc cartea....a mea era cu copertile praf si toata desprinsa de la cat am citit-o....in alte ordine de idei, fara revelatii audiofile, tot ce am ascultat cu germaniu in final suna mult mai bine decat orice am ascultat cu siliciu (ma refer desigur la amplificatoare)....si mi-au trecut destule prin ..camera. Sunt curios de ce va iesi din topicul asta, eu personal il urmaresc cu mare interes. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 nu iese nimic,da nimic Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Nu stiu daca am voie sa postez cele 3 pagini ale acelui amplificator de 50W...daca nu e voie, rog stergerea atasamentelor. http://i245.photobucket.com/albums/gg44/fluffy38/sch1_zpsf37f21d9.jpg http://i245.photobucket.com/albums/gg44/fluffy38/sch2_zps75259e2a.jpg http://i245.photobucket.com/albums/gg44/fluffy38/sch3_zps7fbbd904.jpg Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Super! Multumesc! Link spre comentariu
klauss00 Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Buna schema de belcanto, sincer as vrea sa gasesc cartea aia, nu mai stiu exact care schema ar fi cea mai ok, si sa fie toate scanate, e o munca desavirsita... Cine mai are scheme interesante, postati! Salutare! Pick-up din seria Accord203 este integral facut cu tranzistoare cu germaniu. Schema se gaseste pe net. Link spre comentariu
nationalistu Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Salutare! Pick-up din seria Accord203 este integral facut cu tranzistoare cu germaniu. Schema se gaseste pe net. Asa este...dar ofera o putere destul de modesta undeva la 2x3 W,urmaresc cu interes acest topic,si in functie de timpul disponibil am sa abordez constructia unei statii integral cu germaniu,inclusiv redresarea,preamplu,corectia baxandall,si culminand cu finalul audio.Urmaresc o putere de bun simt undeva la maxim 30 W,ceea ce implica folosirea de finali accesibili,si nu in ultimul rand folosirea unor radiatoare rezonabile,cu implicatii directe asupra racirii finalilor,unde nu merg folositi la temperaturi maximale(undeva la 50...maxim 60 grade),aici exclud racirea fortata a radiatoarelor(cu toate ca,cochetez cu ideea unui...unor coolere care sa mai reduca din regimul termic al finalelor,si implicit reducere dimensiunii radiatoarelor). Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 (editat) 2N3054 e pe siliciu? Ca am un etaj final stereo complet si functional (in contratimp, fara traf defazor sau de iesire) de la un fost magnetofon Tesla (sau ZK?), gasit doar partea electronica si difuzoarele pe malul unui parau..oricum, celelalte tranzistoare sunt BC-uri.... Editat Noiembrie 3, 2014 de Untold Link spre comentariu
wwilly Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 (editat) 2N3054, NPN Siliciu, 25W, 4A, 55V.2N3054.pdf Editat Noiembrie 3, 2014 de wwilly Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Multumesc, banuiam eu ca nu putea fi un mariaj fericit siliciu cu germaniu. Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Cel mai puternic amplificator cu germaniu pe care l-am construit a fost cel de 50W din HiFi ABC a lui Oprescu........... NU s-ar putea totusi o schema cu un clasic PP pe iesire in locul acelui autotransformator?. Link spre comentariu
AlpHso Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Eu cred ca transformatorul face tot farmecul la aceste scheme vechi. Exemplu amplificatoarele cu lampi, un OTL nu va avea nici o data sunetul clasic de amplificator cu transformator. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 In Memoriam GDO George Dan Oprescu - Caleidoscop Audio 1982 , pagina 47- 55 George Dan Oprescu Hi-Fi ABC 1978 , pagina 63 - 70 George Dan Oprescu Hi-Fi ABC 1978 , pagina 82 - 86 Sper ca intre schemele de mai sus se regaseste si cea dorita de @misa ! 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Eu nu pot vedea nici o schema... Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Ori e o problema serioasa , ori esti tu diferit ... incearca cu alt browser . Editat Noiembrie 4, 2014 de Victor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum