flomar60 Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Să nu-i încingi mai mult de 45*C. In schema din postul #6 , am ajuns cu finalii la aproape 55 grade si au rezistat cu brio dar...exista un dar, in schema , finalii cu germaniu au fost comandati de siliciu ( mult mai stabili ) iar tipul finalilor a fost ASZ16S care sunt calitativ superiori fata de varianta clasica... Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Oare cu asa ceva https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Tranzistori%20germaniu/P1060430.JPG merita incercat ceva in audio? P210 a fost folosit în convertizoarele statiilor radio rusesti. L-am vazut trecut în scheme de amplificator audio din revista ruseasca Radio. În timpul armatei au încercat unii colegi sa-l foloseasca în loc de ASZ, dar fara succes. Probabil ca nu avea sufixul potrivit. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 I-am gasit si datele. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Daca as mai construi vreodata un amplificator cu germaniu, asa ceva as face: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Germaniu/US-P210.gif Traful pe 6 cm2, intrefier 0.25, primar 480sp. 0.3, secundar 2X72 sp. 0.6, bobinat in felul urmator: prima data jumatate din primar, dupa aia secundarul bobinat bifilar iar deasupra cealalta jumatate de primar. Trebuie calculat daca incape pe E10, daca nu, pe tole mai mari. De asemenea as pune o siguranta bine calculata pe iesire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Da, este misto, doar ca nu agreez schemele ce contin transformator defazor, exista niste limitari acolo... Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Sigur ca exista limitari...Dar asta e tot farmecul unei constructii vintage. Doar ampliful asta nu-l construiesti pentru sonarizari. Traful ala pus in calea sunetului are un efect aparte, mai ales daca e bine facut. Oricum, limitarile au aparut in momentul in care ai ales germaniul...evident stiai asta. Nu vreau sub nici o forma sa incerc sa te conving ca e mai bine, dar poate fi o experienta sonora interesanta. Asta spun din experienta, nu de pe goangal. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Stiu, am avut un radioreceptor Albatros care avea amplificator pe germaniu cu traf defazor, avea un sunet PLIN si frumos, insa AD142 merita atacate direct. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Da, insa tine cont ca schema propusa de mine debiteaza mai mult de 60W pe 8 ohmi. In cazul asta efectul e mult mai evident. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Nu vreau putere mare, un maxim +/- 20Vcc stabilizat sau +40Vcc fata de masa, pentru 20-25W sint suficienti Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Adevarul e ca ti-am zis asta numai datorita faptului ca am astfel de tranzistoare: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Germaniu/Poze/P1060432.JPG Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Sint tranzistori frumosi, singura dubla problema, beta cam mic 15, si frecventa de tranzistie de doar 100Khz. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Asta e, ce sa faci, nu poti fi cu toate...Totusi beta e mai mare ca nu sunt cu A ci cu litera aia care nu pot sa o scriu.. Frecventa de taiere nu e importanta in cazul amplificatoarelor cu germaniu. Foarte putine merg pina la 20KHz -3dB Asta in general. La asta cred ca te asteptai de la inceput... Oricum, imi place foarte mult ideea de a construi un amplificator cu germaniu. Daca nu as avea alte Mari probleme in momentul de fata, cred ca si eu as construi un asemenea amplificator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Or sa te manince miinile, microbul e mare, mai devreme sau mai tirziu, sigur il faci! Spor in toate! Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 ...Traful ala pus in calea sunetului are un efect aparte, mai ales daca e bine facut.... Mare dreptate ai. Am construit multe amplificatoare cu traf defazor pentru muzicanti, in vremea studentiei, erau foarte apreciate pt sunet, erau preferate vs. celelalte mai "moderne" la vremea respectiva (anii '74-'78). Abia aparuse la noi 2N3055, amplificatoarele respective le faceam exclusiv cu tranz pe siliciu, nu germaniu. Dar cu traf defazor. N-am avut nici o reclamatie, toate mergeau impecabil, desi erau lucrate in conditii grele de amator, in caminul studentesc. O singura problema am avut cu unul, singura comanda din Bucuresti (restul au luat drumul Ardealului): Mi l-a solicitat un "hartist" care canta la restaurantul "Ciocarlia" (daca-mi amintesc bine). La probe, era multumit de calitatea sunetului, dar puterea era mult prea mica. Credeam ca se defectase, dar am aflat cu acea ocazie ca in Bucuresti inca mai exista retea de 110V (!), la restaurantul respectiv asta era situatia, deci eu alimentasem statia cu jumatate din tensiunea necesara (traful meu de retea era bobinat pt 220V in primar)... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Fiecare cu preferintele lui... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum