Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau o schema buna de amplificator audio cu tranzistori pe germaniu

Vizitator

Postări Recomandate

Există cablaj în ''Scheme de televizoare, magnetofoane, picupuri'' vol.2, pagina 13.

Este cablajul original din magnetofon ? Daca da, mi-ar prinde bine o scanare la scara 1:1, bine centrata in pagina, pentru ca un coleg de forum mai priceput in ale cablajelor, sa-mi execute 2 placi.

M-am pripit cu cererile.

Aici este schema, intr-adevar la pagina 13 iar cablajul la pagina 15.

http://www.scribd.com/doc/228633593/Scheme-de-Televizoare-Magnetofoane-Picupuri-Vol-II

Multumesc,

ALEKS

Editat de ALEKS
Link spre comentariu

Da, de acord cu ce spui, am sa incerc sa procesez poza intr-un program pentru a reusi s-o aduc la un format modern iar apoi am sa vad un coleg care sa-mi faca doua cablaje. Mi-ar placea pe format pertinax negru sau maro (ca pe timpuri) desi cred ca asa ceva e imposibil de gasit.

Link spre comentariu

Evident că nu merită, dar de amorul artei se pot scoate de la naftalină tot felul de scheme, exact cum fac şi marile firme periodic. Mai scot cîte o piesă ''nouă'' şi sperie lumea. Trz cu Ge fac parte din istorie ca şi tracţiunea cu cai. 

.........

Io-s curios cînd trece Leco la nivelul suprem, amplifurile CT cu lămpi.

Ramin pe tranzistori, mi-e frica de tensiunile anodice mari... :limb:

Glumesc...

Deocamdata neavind trafuri, carcase pentru asa ceva, si tuburi (amplifuri cu tuburi), ramin la dragostea mea, amplificatoarele pe bipolare.

Frumusica si schema aia de Ziphona, evident fara corector.

Las colegii sa faca ampuri pe tuburi, loc este pentru toata lumea. :aplauze

Link spre comentariu

Din punct de vedere al istoriei electronicii cu germaniu , orice schema serioasa este buna . 

Dar totusi sa nu uitam de lumea reala : Ft , Cob , deriva termica etc .

Un Ft de aproximativ 40 KHz este  complet   ucigator pentru sperantele audiofile , cu toate avantajele trecerii prin zero  ( - / + 0.2 V ) ce este foarte relaxata fata de siliciu si cu un sunet apreciat ca fiind  " dulce " !

Link spre comentariu

Sint finali cu destinatie audio...

Cel putin asa specifica ei...

O sa fac si un test SR, dar intii mai am treaba, tre' sa ma apuc de Leco V3, si apoi voi realiza ampliful cu trz Germaniu.

Link spre comentariu

Oare cu asa ceva https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Tranzistori%20germaniu/P1060430.JPG merita incercat ceva in audio?

Eu n-am folosit niciodata acesti tranzistori...desi am avut. Singurele amplificatoare cu germaniu pe care le-am facut pe vremuri au fost cu ASZ15, 16 si EFT250. Am mai facut niste experimente cu AD130, dar din lipsa de asemenea finale am abandonat proiectul. Ce vremuri dom'le!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări