Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau o schema buna de amplificator audio cu tranzistori pe germaniu

Vizitator

Postări Recomandate

Este o gluma , nu exista nicio schema , era vorba de abordarea usor deplasata , cam  fara respect ( parerea mea ) conform titlului acestui subiect.

Gluma nu va implica , este doar intre mine si Leco . 

De fapt este vorba doar de modificarea titlului de catre un moderator prin adaugarea " Va rog sa ... "

Sper ca s-a inteles si pe viitor nu vor mai fi comentarii despre secretomanie etc :92 .

Daca nu puteti pricepe recititi inca o data mesajul meu anterior .

Probabil ca majoritatea nu pricep deoarece nu se refera la o schema oarecare ci la un principiu de comunicare  ....

Link spre comentariu

Eu sunt interesat de scheme de putere mica 0.5 - 3W cu tranzistoare cu germaniu, evident fara transformator defazor sau de iesire.

M-am oprit acum ceva timp la schema din Akkord 201 si la schema e Tesla B4. Doar ca in cazul schemei de Tesla, e problema cu gasirea tranzistorilor finali si nu numai. Probabil ca merg substitutii diverse cu EFT-uri si AC-uri.

Link spre comentariu

De unde faci rost de tranzistorii originali Tesla (ma refer la cei de semnal mic)? Eu am doar un singur set, fiindca detin o placa originala de la amplificator si as mai vreau un set, pentru stereo. Din pacate nu am finalii. Am doar cei 4 tranzistori montati pe placa lor de pertinax, impreuna cu restul de piese. Pentru finali sigur merg AD-uri.

Link spre comentariu

Pai.... Nu e simetrica!

Era un buretar p' aci care spunea ca ce nu e simetric nu se merita.

Basca ca el face un circuit cu 5 tranzistori si o agrafa de par.

Spor,

Mircea.

Sunt multi mai talentati ca mine la cablaje daca faceai referire la mine.

Link spre comentariu

Evident că nu merită, dar de amorul artei se pot scoate de la naftalină tot felul de scheme, exact cum fac şi marile firme periodic. Mai scot cîte o piesă ''nouă'' şi sperie lumea. Trz cu Ge fac parte din istorie ca şi tracţiunea cu cai. 

.........

Io-s curios cînd trece Leco la nivelul suprem, amplifurile CT cu lămpi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări