Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau o schema buna de amplificator audio cu tranzistori pe germaniu

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Pfff... aia sunt neam prostSa ceri bani pe net intr-o locatie publica in anul 2014 e de-a dreptul o tampenie, inapoiatii aia au impresia ca lumea nu a auzit de net

In cam toate tarile din vest se cer bani pt netul din hoteluri,la Viena am platit 20 euroi pe zi!!
Link spre comentariu

E păcat să folosiţi tranzistoarele de putere pe care le deţineţi(AD 142) într-o schemă care oferă doar 4-5 W (v. datele lor de catalog).Multe din schemele propuse anterior (eventual cu mici modificări caren-ar trebui să constituie o problemă) vă vor da satisfacţie deplină.Mai multe scheme (care pot constitui cel puţin o sursă de inspiraţie)le puteţi găsi şi în cartea lui G. D. Oprescu "HI-FI ABC" (colecţia Cristal,Ed. Albatros, apărută în 1978) pe care o puteţi descărca foarte uşor de penet.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pana la urma care a fost schema aleasa ?

Ma interesez si eu, poate ca ma apuc si eu sa-mi fac un amplificator cu tranzistoare pe germaniu, si poate ca ar fi mai bine sa ma apuc de o schema deja incercata...

Link spre comentariu

Leco , data viitoare ar trebui sa fii mai politicos , ca doar nu esti un taran de oras , si analfabet  si retardat .

Vreau o schema etc este la modul imperativ , adica asa se adreseaza stapanul slugilor :) !

Vezi ca ai MP .

Majoritatea celor care se adreseaza defectuos au probleme in educatie , si de obicei primesc raspunsuri doar de la cei asemenea lor .

Cat despre competenta raspunsurilor ... sa auzim de bine .

Sper sa-ti placa schemele .

Link spre comentariu

Buna ideea cu amplificatorul cu germaniu. Primul (20 W) l-am facut in anii '60 cu finali rusesti P4, transformatoare, etc. Mergea OK si la chitara electrica. Finalul cu germaniu are nevoie de mai putina reactie negativa si face o compresie dinamica la semnale mari si pocnituri.

Link spre comentariu

Vezi ca ai MP........Cat despre competenta raspunsurilor ... sa auzim de bine.Sper sa-ti placa schemele.

Mi se pare cel puţin nefiresc acest mod de abordare.Cerinţa iniţiatorului acestui topic a fost publică;mi se pare normal ca toate schemele propuse să aibăacelaşi statut (poate că sunt/vor fi şi alţii interesaţide topic, sau măcar pentru a avea un termen de comparaţieîn ceea ce priveşte nivelul de incompetenţă al răspunsuriloranterioare mesajului dvs).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări