Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau o schema buna de amplificator audio cu tranzistori pe germaniu

Vizitator

Postări Recomandate

Salutare, fiind prezent la intilnirea lamparilor, m-a apucat nostalgia, m-am decis sa-mi aduc aminte de cind eram copil si vreau sa fac un amplificator cu tranzistori pe germaniu.

Am cumparat de la colegul Misuraelectronic (caruia ii multumesc cu aceasta ocazie pentru piese NOS), acesti tranzistori si vreau sa-i pun la lucru.

Posted Image

Vreau o schema buna, ceva cu condensator pe iesire si condensator de boostrap, adica o schema veche OLDSCHOOL cu alimentare clasica, + fata de masa.

Aveam cartea 101 scheme de magnetofoane si pickup-uri insa nu mai stiu cui am imprumutat-o...

Ma ajutati cu o schema ceva bun?

Poate si un PCB?

As vrea sa folosesc un radiator ca la modulele Leco, cu un L din aluminiu care safaca posibila prinderea tranzistorilor pe radiator, deci "in linie".

Link spre comentariu

O schema clasica pe germaniu parca nu arata bine fara transformator defazor. A avut cineva la sectiunea vintage tranzistorizat un amplituner Körting (Neckermann) de care parea sa fie foarte încântat. Avea finali AL103 sau 104.

Link spre comentariu

Salut! Asta este o schema facuta de mine in '77 si care a mers ani buni cu un mixer tot pe germaniu.... poti mari alimentarea pana la 30V...

Si ceva mai modern dar tot cu finali cu germaniu , o schema preluata din cartea CALEIDOSCOP AUDIO a lui G.D.OPRESCU , si ' modernizata ' un pic , finalii sunt dublati, la 40V alimentare scoate 12V rms sinus nelimitat...Functioneaza si la ora actuala fara probleme , de mai bine de 10 ani , si ieri am demontat-o din carcasa pt. ca vreau sa revopsesc respectiva carcasa....

post-228380-0-94436000-1412416582_thumb.gif

Link spre comentariu

Sunetul pe germaniu este mai soft.

Scuze ca nu pot multumi acum pt postari, sint la un eveniment la Marriott, si am net de pe stick (sint foarte ecranat, deh pe vremea lui Ceausescu s-a facut cladirea, mult fier beton), iar la nesimtitii astia tre sa platesti sa te poti conecta la wi-fi...

Dupa ce ca avem net cacalau in tara si foarte bun, zgircitii astia cer 45 lei per 24 ore...

Merita FLIT!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări