Vizitator Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Salutare, fiind prezent la intilnirea lamparilor, m-a apucat nostalgia, m-am decis sa-mi aduc aminte de cind eram copil si vreau sa fac un amplificator cu tranzistori pe germaniu. Am cumparat de la colegul Misuraelectronic (caruia ii multumesc cu aceasta ocazie pentru piese NOS), acesti tranzistori si vreau sa-i pun la lucru. Vreau o schema buna, ceva cu condensator pe iesire si condensator de boostrap, adica o schema veche OLDSCHOOL cu alimentare clasica, + fata de masa. Aveam cartea 101 scheme de magnetofoane si pickup-uri insa nu mai stiu cui am imprumutat-o... Ma ajutati cu o schema ceva bun? Poate si un PCB? As vrea sa folosesc un radiator ca la modulele Leco, cu un L din aluminiu care safaca posibila prinderea tranzistorilor pe radiator, deci "in linie". Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 O schema clasica pe germaniu parca nu arata bine fara transformator defazor. A avut cineva la sectiunea vintage tranzistorizat un amplituner Körting (Neckermann) de care parea sa fie foarte încântat. Avea finali AL103 sau 104. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Vreau fara transformator, clasica... Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 (editat) Magnetofoanele Uher aveau finalul pe germaniu (ca. 12W). Fara transformator. Am sa caut schema. Editat Octombrie 4, 2014 de franzm Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Stiu, erau multe scheme si de pick-up, insa fara cartea aia, sint in aer... Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Salut! Asta este o schema facuta de mine in '77 si care a mers ani buni cu un mixer tot pe germaniu.... poti mari alimentarea pana la 30V... Si ceva mai modern dar tot cu finali cu germaniu , o schema preluata din cartea CALEIDOSCOP AUDIO a lui G.D.OPRESCU , si ' modernizata ' un pic , finalii sunt dublati, la 40V alimentare scoate 12V rms sinus nelimitat...Functioneaza si la ora actuala fara probleme , de mai bine de 10 ani , si ieri am demontat-o din carcasa pt. ca vreau sa revopsesc respectiva carcasa.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Multumesc insa este prea simplista, vreau NUMAI etaj final, si doar tranzistorizat (germaniu cap coada). Link spre comentariu
alex mm Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 ..... poate asta ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 De retinut, mercic! Astept si altele cu complementari in prefinali! Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 (editat) Din manualul General Electric. 10W cvasicomplementar 15W cvasicomplementar Ferrograph http://www.44bx.com/leak/Leak/Circuits/cctStereo30.gif Editat Octombrie 4, 2014 de franzm Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Mercic, frumos, inca mai vreau! Link spre comentariu
capabilu Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Poate asta Link spre comentariu
djgeorge2k Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 (editat) Salut! http://tehnium.org/wp/wp-content/uploads/2012/10/OMAGIU-30-2.jpg http://tehnium.org/wp/?p=1944 Editat Octombrie 4, 2014 de djgeorge2k Link spre comentariu
Dima8930 Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 De ce Germaniu? stiu ca am ascultat ani de zile la asa ceva : Radio Mamaia 3w cu transformator, Magnetofon Tesla B4 5W fara transformator, dar care e "secretul"? Cine poate raspunde? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Sunetul pe germaniu este mai soft. Scuze ca nu pot multumi acum pt postari, sint la un eveniment la Marriott, si am net de pe stick (sint foarte ecranat, deh pe vremea lui Ceausescu s-a facut cladirea, mult fier beton), iar la nesimtitii astia tre sa platesti sa te poti conecta la wi-fi... Dupa ce ca avem net cacalau in tara si foarte bun, zgircitii astia cer 45 lei per 24 ore... Merita FLIT! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum