Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare radio DOINA primit de la Feri Visky

viopa

Postări Recomandate

Chestia asta se numeste electronica? Cei ce fac cutii de boxe tot electronisti se considera? (urmand strict aceeasi logica)

Da, se numeşte electronică, şi mai mult decât atât, o formă minunată de electronică, pură, umană, fără nimic mercantil sau necurat, mincinos, în ea.

Acel aparat poate produce mai multă bucurie omului decât o "plasmă" cu diagonala de 4356 inci, care dupa trei ani zboară la reciclare.

Felicitari D-lor Viopa si Feri Visky, la mai multe.

Acel condensator variabil are discul cu scala fixat solidar pe el, coaxial? Transmisia cu sfoara de scala se face doar de la buton la disc(axul CV)?

Link spre comentariu

Acel condensator variabil are discul cu scala fixat solidar pe el, coaxial? Transmisia cu sfoara de scala se face doar de la buton la disc(axul CV)?

Va salut ,Da , este asa cum spuneti . Sistemul a fost aplicat la mai multe aparate cu scala rotunda produse in tara incluzand si " Bicaz" S-573A, prevazut in principiu cu aceeasi transmisie desi scala are alta configuratie . Transmisia se face direct la axul butonului de actionare (prin snur textil ). Acul indicator este solidar cu tamburul CV , rotindu-se in spatele scalei fixe.

Link spre comentariu

Da, se numeşte electronică, şi mai mult decât atât, o formă minunată de electronică, pură, umană, fără nimic mercantil sau necurat, mincinos, în ea.

Acel aparat poate produce mai multă bucurie omului decât o "plasmă" cu diagonala de 4356 inci, care dupa trei ani zboară la reciclare.

Felicitari D-lor Viopa si Feri Visky, la mai multe.

Multumesc pentru felicitari ! Sunt doar pentru mine. In acest topic Feri Visky nu este implicat. Doar pentru faptul ca mi-a data aparatul din colectia personala, evident platit cu varf si indesat,nu poate fi felicitat. Asta este realitatea.

Minitehnicus stiu ca avea treaba cu mesteritul, cu tehnica. Bine ar fi ca "Real Minitehnicus" sa ne incante cu realizarile in domeniul ce tine de electronica. Altfel este inscris fara rost  [ca si altii] pe acest site. Deci asteptam sa vedem realizarile, dar si sa fie trecuta locatia asa cum este corect.

In problema fuliei cu ac indicator de la cv a raspuns "kripton".

Editat de viopa
Link spre comentariu

Bine ar fi ca "Real Minitehnicus" sa ne incante cu realizarile in domeniul ce tine de electronica. Altfel este inscris fara rost  [ca si altii] pe acest site.

Mie-mi pare mult mai fara rost faptul ca apar unii pe acest forum (de electronica) care se lauda cum stiu ei sa taie si sa lacuiasca lemne sau sa strunjeasca butoane sau alte elemente. Nu numai fara rost dar chiar penibila tentativa unora care, in mod cert neavand suficiente cunostinte in domeniul care ar trebui reflectat de acest forum (electronica), se lauda (chiar la modul agresiv) cu operatiunile banale pe care stiu si ei sa le faca.

Scuza-ma amice, aici ar trebui sa se discute "pe schema" nu pe masa de tamplarie.

Tot ceea ce se constituie in marele tau motiv de lauda (pentru care ai deschis si un topic) nu are decat absolut  din intamplare vreo legatura cu electronica fiind vorba de carcasa si alte componente mecanice ale unui aparat de radio dar, tot asa de bine toate aceste operatiuni banale pe care le descrii tu aici cu imagini si mare lux de amanunte puteau fi aplicate si la reconditionarea unui sifonier sa a unei usi.

Faceti-va domnilor forumurile voastre despre tamplarie, sudura, strungarie, vidanja, cresterea oilor etc. si lasati-i sa discute aici pe cei care stiu macar legea lui Ohm si codul culorilor.

LE:

Atat timp cat sunt inginer electronist, am 54 de ani si fac electronica de pe la 11 si am lucrat numai in domeniul meu, nu prea stiu cu ce "realizari" as putea sa te incant atat timp cat acestea nu ma mai incanta nici pe mine, ci sunt doar niste lucruri obisnuite, de rutina, chiar daca fac ceva in timpul meu liber.

Un singur lucru pot sa-ti spun care are legatura cu situatia de fata: chiar si cand aveam firma de reconditionari si vanzari televizoare ( in acea perioada in care a mers asa ceva), electronisti erau considerati cei ce reparau televizoarele nu tiriplicii care le lustruiau si  puneau butoane si usite la cele care nu aveau.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Ce va deranjeaza?Asta e forumul nostru vintage si discutam despre cum se reconditioneaza de la A la Z aparatele de radio.

La 54 ani cred ca trebue sa aveti mai multa consideratie pentru efortul de a pune in functiune aparate iesite din fabrici inainte de nasterea dvs.

Pentru producerea lor a fost nevoie de strungarie, tamplarie, sudura chiar si de cresterea oilor. Si azi repere din ultramodernele electronice au nevoie de carcase, suruburi, diverse elemente din tabla, sudura etc.

Formatia de electronist nu va da dreptul sa desconsiderati alte meserii.

Sincer nu as apela la dvs. pentru repararea unui aparat de teama ca o sa vina numai in 2 suruburi si cu butoane lipsa dar "functional"

Si ma abtin sa comentez mai mult.

Link spre comentariu

Mie-mi pare mult mai fara rost faptul ca apar unii pe acest forum (de electronica) care se lauda cum stiu .....

Posted Image

Cat timp topicu ii la sectiunea corecta si exista interes si din partea altor membri, nu ii treaba magarului de unde beau oile apa, daca tot era vorba si de cresterea oilor.

Link spre comentariu

Felicitari , d-le viopa, pentru rabdarea de chinez necesara sa faceti aceasta reconditionare...rezultatul si tehnica dovedita sunt deosebite!! Apropo de spusele d-lui Real Minitehnicus , un electronist care face constructii DIY , trebuie sa stie si lacatuserie si sudura si tamplarie , sa fie priceput la bricolaj , desen tehnic si la multe alte chestii daca vrea ca lucrarea lui sa fie si functionala si estetica...Daca te cantonezi doar in zona depanarii sau ai bani sa cumperi totul de-a gata atunci e suficient sa stii doar electronica, care electronica - doar ea singura - face cat o intreaga stiinta...Toate bune!

Link spre comentariu

D-le Real Minitehnicus , regret sa vad ca asta e parerea dvs vis a vis de reconditionarile aparatelor noastre.

Topicul initiat de mine (Junior)  si cele initiate de viopa, n-au fost facute cu scopul de a ne lauda. Am vrut sa animam putin si sectiunea aceasta a forumului dar mai ales am vrut sa incurajam si pe alti posesori de aparate , aparate distruse de trecerea anilor , aratandu-le ca se poate. Cu rezultate mai mult sau mai putin perfecte , dar se poate. In urma celor scrise de dvs, personal eu sunt mahnit si cu siguranta  voi finaliza aparatul Junior insa nu mai sunt sigur daca voi finaliza si topicul deschis pentru acesta.

Link spre comentariu

Nu sunt de meserie inginer, tehnician, montator de piese la banda,proiectant de cablaje,reparator radio-tv, sau orice alta meserie legata efectiv de electronica. Sunt pe acest site din pasiunea pentru aparate de radio vechi, mai ales cele cu lampi. Aceasta sectiune imi da posibilitatea sa fiu inscris aici. In ale electronicii ma sonsider un incepator, dar si in ceea ce priveste lucrul cu lemnele sau butoanele.  In acest forum am invatat multe , voi mai invata, iar daca din ceea ce postez ii este de folos cuiva, sa se inspire. Mai trag speranta ca vin tineri ce le plac aparatele vechi...

Daca domnul inginer este atat de rutinat si nu va mai incanta , va intreb cu sincere respecte si scuze ca indraznesc, dar de ce sunteti inscris pe acest forum? Daca intentionati sa deschideti vreo scoala in care sa  invatam electronica, este foarte bine. Ma inscriu si eu.  Marea majoritate nu se lauda cu cat de bine au stiut sa-si faca profesiile, cat de rutinati sunt...etc.

Doresc ca acesta discutie sa se incheie aici.

DACA administratorul ecestui forum considera ca topicul este deschis fara rost, va rog sa ma atentionati oficial .

Ma opresc in a mai posta  despre acest subiect in asteptarea hotararii.

Multumesc pentru intelegere!

Link spre comentariu

de obicei nu ma bag in dispute pe forum...nu comentez nici aici vreo  opinie! nu sunt un mare pasionat de radio vintage,insa ce i frumos si lui Dumnezeu ii place! un singur cuvant: SUPERB!

Editat de cristi71
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Vad ca mi-a disparut un comentariu

Domnule ai 54 de ani degeaba,esti prost crescut si calci in picioare pasiunile oamenilor.Pentru gulia ta ,poate plina de alcool,asa se incepe restaurarea unui aparat de radio,la un moment se restaureaza si partea electronica.Incearca sa te educi,altfel nu prea ai ce cauta pe forumul asta. Editat de viobio
Link spre comentariu

Nu trebuie sa fii un expert in electronica pentru a putea aprecia ceva cu adevarat frumos, si cele 2 poze de mai sus spun absolut totul, e placut ca inca exista oameni pasionati de vechi si de restaurarea practic a unor bijuterii. Subscriu si eu la parerea colegului de mai sus, Superb, si plusez cu Jos palaria.

Link spre comentariu

Este doar un aparat de radio Doina, nu o sculptura de Brancusi. Si oricum, nici macar nu e corect reconditionat. Acest aparat de radio nu avea niciun element de culoarea lemnului natural, ci totul era dat cu bait.

Pentru gulia ta ,poate plina de alcool,...

Este un fapt cunoscut ca betivii ii vad pe toti ceilalti din jur ca fiind beti asa ca nu ma mira remarca. (gulie are prostul ala pe care l-a facut tac-tu, mai mahalagiu de Bucuresti!)@cristi71@marianHai sa nu exageram!

post-219210-0-78234600-1413231252_thumb.jpg

post-219210-0-00639000-1413231263_thumb.jpg

post-219210-0-89176700-1413231582_thumb.jpg

Editat de kripton
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări