Vizitator addz.adrian Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 Salutare tuturor . Sunt nou pe acest forum si totodata ''incepator'' in acest domeniu . Am un garaj la care nu am nici apa nici curent electric . Apa nu este o problema , dar totusi as avea nevoie de 2-3 becuri. Dupa cum spune si titlul , o mica eoliana ''legata '' de ceva , si acel ceva sa bage curent intr-o baterie de masina 40-50-100 Amperi , si la acea baterie sa pun 2-3 becuri... Intrebarea mea ...este posibil ? si ce este acel ceva. Un alternator de masina ?? Orice raspuns este bine venit ! Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
Vizitator stressLP Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 alternatoarele de masina au nevoie de turatii mari. macar un 8-900 rpm. poti sa faci un sistem de transmisie dar elicea ar trebui sa fie mare ca sa faca fata. asa ca mai bine nu. poti sa-ti faci tu un generator, gasesti pe google cautand "diy wind turbine generator". totusi, numai pentru 3 becuri iti recomand un panou solar, e vreo 450 de lei plus inca 100 +/- releul de incarcare. pui becuri cu led sau benzi cu led (preferatele mele din mai multe motive) pe 12 v si ai rezolvat distractia. Link spre comentariu
Vizitator addz.adrian Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Iti multumesc pentru raspuns ... Legat de 8-900 rpm cred ca daca constructia palelor este potrivita in sensul sa fie mai late ( sa intre mai mult vant in ele ) si constructie si agrenajul sa fie usoare , presupun ca se obtin cel putin 600rpm ... Oricum e mult mai buna treaba cu panoul solar . Multumesc Link spre comentariu
Alex Ali Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 poti modifica alternatorul de masina si l faci pe magneti permanenti in loc de rotorul cu lita de cupru am vazut ceva de genu pe youtube si atunci turatia mica nu mai este o problema Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum