Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panasonic sasiu CP-830fp

Bird

Postări Recomandate

Va salut , am acelasi sasiu  , deocamdata  am gasit  finalul ars  si condul  de 1,5 nf / 2 kv crapat (cel dupa dubla dioda ) ..In oras am gasit numai  MD 2310 fx , oare ar rezista  (bineinteles montat dioda si rez. )  ??

Eu am pus , ce s-a recomandat mai sus si rezista ....si se găsește .
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

21

• elmar

4

• palcu ion

3

• BUGHIU

3

Va salut ! Se pare ca l-am rezolvat ! Am cumpărat un integrat de cadre si ev original . Am schimbat condensatorul NP de 6 micro de pe EV ( al lui măsura 12micro ) si pentru ca ma deranjau cei 6V in plus pe bara de 130V de pe alimentarea BO , am schimbat integratul ce da tensiunea de referința . Am pus un SE120 in loc de DP130 ( un hibrid ) . Aici mai este o problema dar l-am lăsat asa . Si cu SE120 se păstrează o diferența de 6V . Am acum in loc de 130V , 126,5V. Deci problema e din alta parte . Sper sa nu se " răzbune " si sa facă probleme . Acum am alimentarea BO cu 126,5 V si al BV cu 50V . Se încing puternic si integratul de cadre si finalul de linii . Dar cred ca asa e proiectat , având in vedere dimensiunea si tipul radiatoarelor . Ambele au trecute in datele tehnice temperatura de lucru a jonctiunii de 150grade C. Credeți ca e cazul sa ma alertez ? Daca da , unde sa mai umblu ? Va multumesc pentru toate ideile date . Cu stima ,

Editat de Bird
Link spre comentariu

e mult ! pe pinul 3 trebuie sa fie 11v si pe pinul 9 cel mult 35-40v!nu cred ca va tine prea mult integratul in conditiile astea....

Pe schema sunt date 12 si 50V ? In datele tehnice sunt date ca tipice 12 si 45 / maxime 18 si 66V . Sar putea sa fie alte tensiuni de ieșire pe trafo asta . O sa încerc sa-i mai fac niște divizoare . Mai bine sa fiu sigur ca cu se arde . De reglat s-a reglat bine din service mod . Editat de Bird
Link spre comentariu

Asa e! dar uitati-va din ce bari de tensiune vin ....nu cumva dintr-o bara de 30v? si una de 11v?

dar sa zicem ca eu gresesc...masurati si tensiunea video(pe c415) ...cat e?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Asa e! dar uitati-va din ce bari de tensiune vin ....nu cumva dintr-o bara de 30v? si una de 11v?dar sa zicem ca eu gresesc...masurati si tensiunea video(pe c415) ...cat e?

Pe c415 e tensiune corecta . Pe iesirile de la traf scrie 11 si 45V . Nu înțeleg de unde au scos 30V dincolo de dioda pe bara de 45 , cand rezistența de protectie este de 33ohmi si nu cade pe ea mai mult de 0.5 volți . Normal dupa dioda pe filtraj trebuie sa am o tensiune mai mare . Uita-te la tensiunea pentru video tk . Pe traf e data 178 iar pe c415 este de 183 v
Link spre comentariu

eu zic ca aveti vre-o cativa volti in plus pe alimentare traf linii ...si de aici toate tensiunile recuperate sunt mai mari ...

asta duce la incalzirea excesiva a finalului cadre! dar daca credeti ca e bine si finalul bv nu depaseste 70 grade C

puteti sa-l lasati la proba ...si veti vedea daca integratul cedeaza sau nu! :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

eu zic ca aveti vre-o cativa volti in plus pe alimentare traf linii ...si de aici toate tensiunile recuperate sunt mai mari ...asta duce la incalzirea excesiva a finalului cadre! dar daca credeti ca e bine si finalul bv nu depaseste 70 grade Cputeti sa-l lasati la proba ...si veti vedea daca integratul cedeaza sau nu! :rade:

Alimentarea BO era 136V in loc de 130V si......am adus-o la 126,5V deci ceva mai mica . ( am scris un pic mai sus ) Nu mai am sonda de temperatura la aparatul de măsura si nu-mi dau seama cam câte grade sa aibă ...l-am lăsat vreo 5 ore doar . O sa-l las mai mult dupa ce ma asigur ca nu ia foc . Multumesc !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări