Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare/reparatie carcasa/caseta radio STANDARD


viopa

Postări Recomandate

Am primit la reparat/restaurat o caseta de radio STANDARD.

Proprietarul a incercat cu smirghel pus la flex sa dea jos lacul.Prin aceasta metoda a dat jos atat lacul [cat nu sa infundat smirghelul], cat si furnirul. Mai mult, prin unele locuri [chiar si muchii] sunt denivelari in corpul carcasei.

 

 

post-183378-0-87099500-1412302946_thumb.jpg

post-183378-0-37961000-1412302955_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca furnirul l-am dat jos  relativ usor, nu pot sa spun la fel de cleiul ce a ramas pe carcasa.Aici a fost munca ce se lasa cu basici la degete.

Dupa eliminarea cleiului a urmat chituirea cu  chit din fibra de sticla . Pozele aferente.

post-183378-0-61892800-1412397436_thumb.jpg

post-183378-0-17917300-1412397450_thumb.jpg

Link spre comentariu

Domnule...FELICITARI !!!!! 

 Totusi am o intrebare....de ce folositzi chit de fibra ?? 

Acum vreo 10 ani am cunoscut din intamplare un domn in varsta,are 80 ani acum,care restaura radiouri foarte vechi. Am vazut din masina firma Radio_reparatzii undeva in germania ,un satuc pe langa Sollingen si am intrat sa vad ce mestereste ''tanarul '' de acolo.Un tip deosebit.Am stat mult de vorba cu dansul si am vazut ce minuni stia sa faca. Eu folosesc la carcasele de lemn un chit pt lemn,de fapt e aracet amestecat cu un rumegus fin de lemn de esentza tare.Merge sa_l dai cu spaclu si cand se usuca il potzi slefui.Inainte cumparam chitul asta dar ala nu prea e bun pt ca are si ghips in el (am aflat pe urma ) pt a se nivela bine iar aracetul e din ala branzos si  nu prea lipeste bine. Tot de la domnul acela am invatzat sa torn butoane si sa fac mulaje cu Latex (cauciuc lichid).Pe mine,sincer , m_a fascinat omul acesta.Am vazut carcase in diferite nuantze lacuite si lustruite de am ramas masca. Nu stiu cum ii zice la negru ala lucios in romana ca deh,in Romania nu ma interesau astea,aici ii zice Klavierlack Hochglanz (Lac de pian inalta stralucire). Stiu ca dupa ce dadea 1-2 straturi de negru,lasa sa se usuce,slefuire,apoi inca 1-2 de negru si iar uscare 1-2 zile.Apoi lac incolor 1-2 straturi,uscare cateva zile,si iar lack.Apoi slefuire cu smirgher de 400 apoi 1000 si in final pasta pt lustruit . Dureaza ceva timp dar in final e ceva foarte deosebit.itzi e si frica sa atingi carcasa aia asa de frumos arata. Marturisesc ca nu am vazut nimic facut de fabrica asemanator cu astea realizate manual.

 

Domnul Viopa,inca o data felicitari pt munca dumneavoastra.

Link spre comentariu

Multumesc pentru felicitari !

Chit facut din rumegus fin si aracet am folosit la aeromodele si stiu cum se lucreaza cu el, plus ca se asteapta prea mult timp ca sa se usuce. Dupa un timp, acest chit da surprize neplacute. Fibra de sticla este stabila in timp.

Butoane torn si eu, mai fac capace din spate, unele modele de panza pentru panourile frontale, cat si alte maruntisuri.

Va doresc spor in toate cele bune !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări