Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows 10

K1nderu

Postări Recomandate

Vizitator ExtremeEdition

Curios ca pe unele zburda W7 mai bine decat XP-ul..

evident.

mai demult am pus experimental w98 pe sistem din 2007 si mergea execrabil cu zeci de crasuri in cazul unui procesor dual core si destul de rau cu unul single core, desi per total viteza la unele aplicatii era fenomenala, instalare totala in 10-15 minute etc.

Windows 10 trebuia lansat in 2010, acum trebuia deja windows 15 sau windows 14 Second Edition. Eventual si Windows Cincinalium si Windows Decenium in 2019-2010.

O problema la windows e acum ca nu poti schimba interfata asa cum o faci f usor in linux. Lumea proasta se obisnuieste f greu chiar si daca schimbi un icon pe desktop, dar sa mai schimbi toate pe acolo e greu chiar si pt cei avansati si prefera apoi linia de comanda. Cred ca desi e prematur sa spun de acum, dar in final peste cativa ani, poate 2019 vor lua de la linux ideea si vor baga adaugari downloandabile si instalabile care vor fi de fapt interfete sau DE-uri precum la linux puse pe unul default universal de succes gen XP dar cu un DE default. Adica vor lansa un windows oarecare ce se va dovedi bun ca alta alterantiva nu prea ar fi si apoi niste executabile downloandabile de la ei din site care le pui pe pc si ai alt aspect, alt meniu etc, sau chiar open source desi ultima varianta nu cred  sa fie. Ca in situatia actuala scotand zeci de versiuni de windows ce nesesita instalare si difera doar interfata inseamna doar o neinspirare si o alungare a userilor ori catre versiuni vechi ori catre alte dispozitive. In prezent nu se face asta pt ca toti ar prefera versiunea veche de aspect si acum se duce doar o lupta cu educat lumea sa se obisnuiasca cu touch screenul la laptop, la pc si alte aspecte. Nu inteleg de ce, insa probabill e calea catre o viitoare comasare a sistemelor de operare generale pt toate deviceurile, insa actualmente lumea ar fi prea inapoiata si idioata pt o asemenea provocare si se continua o tatonare cu ce e acum. Si pirateria ar avea un cuvant de spus aici, si e posibil ca viitoarea evolutie sa tinda catre sistemul permanet online si supravegheat non stop in genul telefoanelor in care orice aplicatie o cumperi si nu mai iei nimic piratat.

E posibil ca lucrurile sa fie bine gandite dinainte pe termen lung, si acum vorbe gen MS nu are idei sau scoate un OS rau si nu mai are succes sa fie doar aparente.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

da.... fata de cum mergea initial, incepuse sa cam dea rateuri...in plus de asta, dupa ce inchideam un joc (mai precis urban terror) mai primeam cate un blue screen....aleator. niciodata nu apucam sa vad de unde e beleaua. oricum, jocul este suportat de mai multe SO (linux, windows si mac) , asa ca de ce sa imi mai bat capul cu tampenia aia de win cand pot folosi orice distributie de linux? se misca mult mai bine fata de ce aveam inainte. in plus de asta, linux-ul are cateva optiuni in plus fata de windows....pana si viteza netului e putin superioara, nu cu mult dar e in plus (am doar 10 mb/s....viteza limitata de adsl...si orice kb/s in plus se simte :P ).

in plus, daca vrei sa instalezi cuiva linux, nu ii dai parola de admin. si nu poate instala ceea ce ii trece prin cap...fata de windows, unde orice utilizator poate instala tot felul de "programe" .

legat de terminal, nu intotdeauna e necesar. doar in anumite cazuri si asta doar in cazul in care esti administrator la acel sistem. in rest se poate utiliza "software manager" (dar si la asta ii trebuie parola :)) ) .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cerintele par a fi la fel ca la windows 7/8 dar ramane de vazut pana la versiunea finala care se va lansa la sfarsitul lui 2015.

Acum l-am pus si eu la descarcat sa vad ce e de el,am testat si windows 8 si se misca mai repede ca 7.Windows 10 ruleaza pe 10 dispozitive diferite,cred ca de aici i se trage si numele.

Eu am citit ca i s-a dat numele de W10 pentru a nu crea confuzii cu seria W9x (95, 98)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Aseara am pus si eu windows 10,se misca binisor,dar mai e mult de lucrat la el,icoanele seamana mult cu cele de pe windows 95,nu mi se pare ceva deosebit la el.

Ciudat e,ca am testat un joc pe xp,windows 7 x64,x86 si windows 10 si pe xp se misca in 12-15 fps,uri fata de windows 7 sau 10 unde am 35-40 fps-uri.

Link spre comentariu

Sistemele de operare nu sant gandite ( numai ... ) pentru jocuri . Nu e relevant ce fac anumite jocuri , cu un anumit SO . Cine vrea jocuri , sa - si puna un sistem ajuns la maturitate , gen WIN 7 , stripped , si optimizat , la fel si configuratia , si obtine ce - si doreste . Asta cu Microsoft care pierde , e ca aia cu prabusirea Americii ( chiar , parca Microsoft sant americani ... ) . Iminenta , de neoprit si ireversibila . Numai ca nu se intampla ... Microsoft nu stie asta , sau ignora ... vinde in continuare ... Pana mai cresc aia 10 % cu Linux , mai este ... Sau nu ? Nu sant fan Microsoft , si nici adversar Linux . Sincer . Ma ghidez doar dupa ce programe am nevoie ... momentan ruleaza pe platforma Microsoft ... Win 7 cu licenta . Am si un MAC , separat , pentru alte chestii ... Nu instalez SO " in premiera " , astept macar SP 1. Am si un laptop mai saracut cu XP , tot din motive de compatibilitate cu anumite softuri . N - am timp de experimente , si nici nu sant atat de versat sa fac " mixaje " mai mult sau mai putin reusite sau folositoare ( pentru mine , repet ... ) . Prefer sa dau banii dupa ce ma informez ... Asta nu inseamna ca am ceva cu gamerii , sau cu beta testerii , sau cu cei ce maruntesc la amanunt aspectul si performantele fiecarei aparitii . Nu sant IT - ist , si probabil nu voi fi . Doar ma ajut de ce cred ca foloseste mai bine necesitatilor mele , din satisfacerea carora ( de nevoie ... ) ma si intretin material ..,.

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

A trecuit vreunul la windows 10? Mie imi apare mesajul cu "Va multumim ca ati rezervat bla bla bla...." si mai departe apare o optiune pentru "OK, doresc notificare". Nu s-a intamplat nimic pana acum. Eram curios sa vad ce e de el...Oricum hdd-ul laptopului e pe duca si as vrea sa incerc si Linux inainte de a reinstala win 8. 

Link spre comentariu

Eu l-am avut acum cateva luni, n-am fost multumit. Poate ca acum e mai stabil, tot 7 ramane cel mai bun. Gamerii or sa fie nevoiti sa treaca pe windows 10 datorita suportului dx12.

Link spre comentariu

...da...toata lumea critica ....de ce criticam ceva care nu suntem experti? un mare adevar il grai d-nul Gauss...fiecare isi i-a ce vrea si de unde vrea pentru nevoia personala, ca doar nu-ti baga cineva fortat pe gat ...un windows de exemplu. pun pariu ca noi toti de pe acest forum nu stim sa optimizam,conform nevoilor,un windows ca-i 7 sau 10 sau 20.pentru unul care sta si da numai cu browserul nu conteaza ce win foloseste ci conteaza ce hardware are,unul care joaca jocuri la fel...in fine.

facem un experiment : punem in fata nostra o Dacia 1300,bine intretinuta...da frumos...Dacia...poate si niste amintiri....ne uitam ...10 minute la ea. ne mutam la un Ferrari ...cu rosul ala deosebit...caroseria..daca ascultam si motorul...cazi pe spate. la fel ne uitam 10 minute la ea.  ne mutam din nou cu privirea  la Dacia...  dupa care tanjesti acum???

problema in general este de adaptivitate.la fel ca in orice job,cel mai bine este sa te adaptezi la anumite conditii.

eu am avut toate win. de la 95 pana la 8.1., win 10 inca nu. toate mi s-au parut ok,la vremea lor. cel mai important este sa-ti adaptezi hardware-ul pentru ceva nou,altfel ne impiedicam si bineinteles apare....critica.aia de la microsoft nu testeaza win 10,lucreaza,pe un amarat de dual core( 775)...poate un dual core pe platforma 1155 sau mai sus. este cu totul altceva,nou.

Link spre comentariu

Si eu am lucrat cu toate Windows-urile de la Windows 3.1 incepand pana la Windows 8. Unele Windows-uri erau totusi nereusite, chiar si la vremea lor. De exemplu cu Windows Millenium am avut multe probleme si am fost nevoiti sa trecem toate calculatoarele pe Windows 2000. Si in acest caz nu a fost vorba de vreo incompatibilitate, ci pur si simplu Windows 2000 a lucrat mult mai stabil decat Windows Millenium. Cateodata ti se mai si baga Windows-ul fortat pe gat, de exemplu unele programe cer sa ai macar Windows ... pentru a putea instala programul pe calculator. La firma unde lucram atat cu aplicatii vechi (speciale pentru anumite aparate) cat si cu aplicatii noi, toti au minim doua calculatoare. Unul cu Windows 7 pentru Office si alte programe obisnuite si unul cu Windows XP pentru aplicatiile vechi.

Pe calculatorul meu personal m-am oprit la Windows 7, la Windows 8 nu imi plac multe elemente din interfata grafica dar am avut totusi destul de mult de lucru si cu calculatoare cu Windows 8. Cu Windows 10 inca nu am lucrat, dar de Windows 10 aud de la IT-stii profesionisti (cei care sunt buni in domeniu - ca mai sunt si din aia fara experienta) ca cel putin in momentul de fata nu se recomanda utilizarea in aplicatii critice, dar pentru calculatorul de acasa pe care cineva vrea sa experimenteze este ok. Lucrurile negative de la Windows 10 sunt deja destul de cunoscute, ca se trimit o gramada de informatii despre utilizator la Microsoft - care nu reprezinta un beneficiu pentru utilizator (unele lucruri se pot dezactiva), sau ca update-urile automate nu se mai pot dezactiva la varianta gratuita de Windows, etc. Faptul ca acum se ofera Windows 10 pe gratis da de inteles ca Microsoft vrea sa testeze produsul prin intermediul unui numar foarte mare de oameni, in conditii normale de utilizare. Deci Windows 10 inca nu a ajuns la "maturitate", multe bug-uri probabil inca nu s-au gasit, etc.

Link spre comentariu

Win 10, o porcarie made of Bill.Same all, same all.Nu pot spune ca s-au adus imbunatatiri notabile.

Ingheata destul de usor, reteaua arata dupa o folosire intensa ca am internet desi acesta nu merge.Rontaie hardul ca in win 8 desi am SSD(arata ca lucreaza desi nu stiu ce, ca nici reteaua nu era conectata).Nu am vazut inca BSOD, dar nu este timpul pierdut.

Si toate astea cu win 10 upgraded de la 7 la care am licenta si fara antivirus deoarece ei sustin ca win defender este de ajuns.Noroc ca am linux si nu ma mai enervez chiar daca imi incinge ram-ul .

Editat de diamant
Link spre comentariu

am instalat de 4 zile si eu win 10/64bit pe 30zile. l-am pus din pacate pe un amarat hdd de laptop sata 1 ,o putoare,sa nu stric ce am instalat pe ssd,desi am sata 3.toate bune,am instalat driverele de la Gigabyte pentru win 10 la MB-ul pe care il am,la video Asus hd7790 inca nu au scos driver dar am instalat versiunea de la 8.1/64 si merge perfect.am pus toate programele necesare,am instalat Crisys 3 si...bataie pe el.pana acum perfect,el ruleaza pe DX 11.la rugamintea copiilor am pus Bomberman(ala vechi) si ce sa vezi,merge fara sa-l configurez sa ruleze compatibil cu win 95/98 cum era necesar pe win 8.1.

totusi parca ,poate este un feeling,ca exceleaza pe partea cu sunetul,ce-i drept ca nu m-am uitat inca in setarile placii,dar este pe default.

...hhm,ca prima impresie acest win este frumos,Start-ul imi place ,restul este de la win 8.1.

inafara faptului ca hdd-ul este o panarama,se misca bine,arata bine. curand poate il trec pe ssd.

pc-ul pe care l-am instalat este cu I3 ,a patra generatie si totul in el este nou.

MB: Gigabyte B85M-D3H Socket 1150

Memorie Kingston HyperX Fury Red 4GB DDR3 1600 MHz CL10,curand mai vine inca un modul identic

Procesor Intel Core i3-4150 3.5GHz Socket 1150

video: Asus HD 7790-DC20OC-1GD5

Sursa Fortron HEXA 400W

medii de stocare :

1hdd 1TB seagate/sata 3 /64 mb folosit ca stocare

boot:1 ssd Kingston 60 GB/sata 3  dar am instalat win pe un hdd samsung sata 1,5400rot/min.8 mb cache.

Editat de ovy83
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

La Windows 10 mi se pare un lucru rau ca utilizatorii nu pot dezactiva simplu update-urile automate din setari. Profesionistii stiu work-around-uri, dar utilizatorii obisnuiti nu. Azi le merge bine sistemul, maine poate vine un update care are un bug si dupa aceea nu le mai functioneaza nimic. Pentru un calculator folosit exclusiv pentru gaming nu este problema, insa intr-un birou unde pentru a putea lucra este nevoie de calculator, este o problema majora. Pe langa asta mai sunt si acele functii pentru spionarea utilizatorilor, ce insa din fericire momentan se pot dezactiva (inca) destul de simplu.

Link spre comentariu

Actualizarile,se pot dezactiva foarte usor:

In casuta de cautare din start,se tasteaza services:in fereastra aparuta cautam si dam dublu click pe windows update,selectam disabled/stop/apply/ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări