Mircea Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Problema e ca unii se cred mai importanti decat sunt. Singura metoda de facut bani e prin publicitate. Si aici te mananca de viu motorul de cautare pe Internet pana te fura MS-ul. Link spre comentariu
poplex22 Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 mi-am cumparat un laptop asus A541na si am un dvd cu win.10/64b dar nu am serial si la incarcare imi cere serialul, va rog daca cineva ma poate ajuta cu serial ?, multumesc anticipat ! Link spre comentariu
poplex22 Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 nimeni nu ma ajuta ?, poate cineva pe m.p. ? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 https://www.microsoft.com/en-us/store/d/windows-10-pro/df77x4d43rkt/48DN Link spre comentariu
poplex22 Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 asta stiam si eu , mersi !, suntem colegi totusi si destul de modesti in privinta anumitor sume ! Link spre comentariu
dan pin Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Salut, A cumparat cineva licenta de software, in special sistem de operare dar nu numai, de tipul "used software"? Mai exact de pe site-uri care revand licente, cumparate de la firme, privati etc. care din diverse motive nu mai folosesc software-ul respectiv. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Salut, A cumparat cineva licenta de software, in special sistem de operare dar nu numai, de tipul "used software"? Mai exact de pe site-uri care revand licente, cumparate de la firme, privati etc. care din diverse motive nu mai folosesc software-ul respectiv. Nu sunt valabile in RO, daca nu sunt insotite de factura si COA lipit pe masina pe care ruleaza oS-ul. Numai la licentele de volum pt. firme se accepta altfel. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Crezi ca se apuca Microsoftul sa iti fure tie datele ? A doua zi ar intra toti la puscarie, sunt milioane de paranoici cu ochii pe ei. Nu poti sa transferi informatii fara sa se vada. Daca tu nu sti cum sa le vezi asta nu inseamna ca nu se pot vedea. De ce ar avea cineva nevoie ca sistemul tau de operare sa inregistreze ce anume tastezi sau cauti tu ? E o aberatie de om care nu stie cum functioneaza internetul. Google are deja tot ce cauti tu, chiar si cand cauti in alte parti, de ce ar avea nevoie vreodata Microsoftul sa faca ceva care sa ii inchida pe loc ?? Multe lucruri se vad si inainte de Google, pe conexiunea ta la internet, crezi ca are nevoie SRI-ul sa iti inregistreze Microsoft-ul datele ?? Crezi ca s-ar baga vreodata Microsoftul la asa ceva cand banii pe care ii invart Microsoft ar cumpara Romania cu totul si ar plati complet si toata datoria externa odata cu asta, mari importanti suntem noi pentru ei. Deci iar povesti de adormit copii... Bye! Majoritatea tepelor s-au dat cand parea totul in regula. Imi amintesc reclama de la FNI: "Dormi linistit, FNI vegheaza pentru tine". Ati avut vreodata o experienta intr-un nou loc sau grup unde ati regretat ca ati lasat pe ceilalti sa va cunoasca "prea mult" ? Oamenilor despre care se stiu multe li se poate face mai usor rau. Nu e nevoie sa te convingi, dar pentru cine este interesat, se pot gasi de internet destule confirmari ale datelor trimise catre Microsoft si catre ce IP-uri. Microsoft nu comite nici o ilegalitate. Esti tu cel care iti dai acordul, in momentul in care instalezi, bineinteles fara sa citesti conditiile pe care ti le pune. Nu este vorba doar de Microsoft. Apple face exact acelasi lucru, inclusiv cu telefoanele. V-ati gandit de ce nu se mai pot scoate bateriile din noile telefoane? V-ati gandit ca aproape toate telefoanele noi au cititor de amprenta? Va ganditi ca aceste date ajung la niste companii private? Coduri de la carduri, parole de la mail, adrese, scrisori, pasiuni, oamenii acestia vor sti totul despre tine. Daca cineva vrea sa iti insceneze ceva va putea caci are amprentele tale. Daca cineva va dori sa asculte ceea ce vorbesti va putea daca are acces la telefonul tau. Bineinteles acum nu se intampla caci nu esti important dar politicienii nostri sunt desigur spionati si manipulati. Aruncati o privire la cresterea populatiei in ultimii ani. Suntem peste 7 miliarde si chiar si 1 cent de la fiecare este important. Ceea ce astazi e gratis maine va fi cu plata. Cresterea acestor companii se bazeaza exact pe cunoasterea comportamentului consumatorului. In curand se for populariza asistentii-roboti in casa si vom ajunge exact ca in filmul iRobot dar numai ca finalul nu va fi acelasi. Aveti idee cate servere detine Microsoft cu toate aceste informatii? Microsoft, Apple, Facebook si altii iau bani tocmai din vanzarea de informatii. De ce credeti ca Facebook a cumparat Whatsapp pentru 19miliarde si apoi l-a facut gratis? Or fi povesti de adormit copiii dar problema este ca atunci cand se vor trezi nu vor mai putea face nimic. In incheiere va spun un proverb: Gratis este doar branza din capcana de soareci. 2 Link spre comentariu
dan pin Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Nu sunt valabile in RO, daca nu sunt insotite de factura si COA lipit pe masina pe care ruleaza oS-ul. Numai la licentele de volum pt. firme se accepta altfel. Pe site-ul care vinde asa ceva scrie, la win10 de ex.: "Conținutul pachetului Certificatul de autenticitate pe abțibild (Certificate of Authenticity) Fișierul ISO spre descărcare Certificatul de legalitate în concordanță cu legile UE Dovada achiziției (factura) Broșura informativă" Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Majoritatea tepelor s-au dat cand parea totul in regula. In tot postul tau kilometric ai pierdut ideea de baza. Eu am zis clar ca Windows 10 NU spioneaza. Ar fi o ilegalitate si cu astfel de lucruri nu te joci in afara. Nu am zis nicaieri ca nu exista alte metode de a spiona si chiar din contra: am zis ca altii au deja toate informatiile necesare, nu mai exista un motiv sa spionezi ilegal cand altii o fac legal, adica exact ceea ce incearca sa explice postul tau de o pagina. Windows-ul NU este gratis si nici nu a fost vreodata. Alte servicii sunt gratis dar nu de la Microsoft. Telefoanele cu amprente de care povestesti apartin, in proportie de aproape 100%, concurentei. Link spre comentariu
Vizitator Seven77 Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 @dan pin Care e intrebarea, de fapt? Vrei sa cumperi, e curiozitate stiintifica (sau de alta natura) sau ce? Link spre comentariu
dan pin Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Vreau sa cumpar. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 (editat) In tot postul tau kilometric ai pierdut ideea de baza. Eu am zis clar ca Windows 10 NU spioneaza. Ar fi o ilegalitate si cu astfel de lucruri nu te joci in afara. Nu am zis nicaieri ca nu exista alte metode de a spiona si chiar din contra: am zis ca altii au deja toate informatiile necesare, nu mai exista un motiv sa spionezi ilegal cand altii o fac legal, adica exact ceea ce incearca sa explice postul tau de o pagina. Windows-ul NU este gratis si nici nu a fost vreodata. Alte servicii sunt gratis dar nu de la Microsoft. Telefoanele cu amprente de care povestesti apartin, in proportie de aproape 100%, concurentei. Adica in afara nu se spioneaza ? Daca Snowden era un nebun nu se agita nimeni. Telefoanele apartin concurentei ? Multe modele de laptop au cititor de amprenta. Cat despre gratuitate, am spus ca ce este acum gratis va fi cu bani, nu invers. Nu am spus ca Windows va fi gratis. Windows a costat relativ putin iar macOS si altele nici nu au un pret definit. Politica pasilor marunti este una dintre cele mai sigure, fiecare pas este perceput inofensiv si chiar dorit de catre cei implicati, fiecare pare un progres de simplificare, problema e ca un pas mare inapoi este greu de facut. De exemplu candva se utilizau banii cu valoare intrinseca (aur, nikel). Apoi au fost banii de hartie, apoi banii electronici. Fiecare dintre acestea a fost o simplificare, caci cei cu bani multi nu vor mai cara kilograme de aur cu ei, ci doar un card din plastic sau un carnetel din hartie si un pix, sau nici macar, caci se pot face operatiuni online. Dar aceasta a costat omenirea caci inflatia este cauzata in principal de emiterea de moneda scripturala fara acoperire in aur si deci bogatii au devenit si mai bogati iar saracii au avut si mai putini bani in buzunar. Bineinteles cei care s-au nascut in epoca banilor de hartie au perceput asa ceva ca fiind normal si cei care se vor naste cand banii vor fi numai electronici vor percepe si vor accepta acest lucru ca fiind normal. Li se va parea normal sa se stie totul despre ei, unde se duc si cate ore muncesc, li se va parea normal sa fie controlati. Putini isi vor pune intrebarea "de ce". Sclavii se nasteau sclavi si isi acceptau in mare parte soarta caci nu era prea mult de facut. Singura solutie ar fi fost o revolta generala dar pentru organizarea acesteia erau necesare intrumente care nu erau la indemana. + o constiinta si o inteligenta generala. Am prins vremurile cand trebuia sa mergem la "miting" pentru tovarasul presedinte mult iubit. Voiam sa ma intorc acasa dar erau persoane (politisti, nu imi amintesc) ca se asigurau ca nu pleaca nimeni. Nu mi se parea normal sa fiu obligat sa iau parte la demonstratie, dar curios ceilalti stateau acolo fara comentarii. Inteleg manipularea mai bine decat altii care s-au nascut in ceea ce se crede a fi "democratie". Ganditi-va ce inseamna democratie si daca aceasta chiar se afla in totalitate in viata noastra. Ca sa nu crezi ca am pierdit ideea de baza adaug ca Microsoft este autorizat sa colecteze date si sa le analizeze. Poate sa le trasmita si altcuiva respectand legea bineinteles dar care lege? In SUA nu poti aplica legea pentru un server care se afla in Elvetia si nici in Elvetia pentru unul care se afla in Canada. Cand Microsoft o sa aiba serverele in bunkere submarine in apele internationale sa vedem ce lege se aplica. Sper ca stiti ca Microsoft lucreaza la asa ceva. Si stiti si cine face legea ? Ia ghiciti cine ! Cine finanteaza campania electorala. Editat Ianuarie 24, 2018 de one Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Acum mi-am amintit ca Microsoft a oferit gratuit update de la versiunile precedente la Win10 pana in septembrie anul trecut parca. Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Adica in afara nu se spioneaza ? Daca Snowden era un nebun nu se agita nimeni. Telefoanele apartin concurentei ? Multe modele de laptop au cititor de amprenta. Tu ai cea mai mica idee despre ce vorbesti acolo ? Repet a 3-a oara special pentru tine: Windows-ul NU "colecteaza" date, altele decat cele pe care ii lasi tu sa le colecteze. Nu poate sa faca asta, nici legal si nici tehnic. Nu poti sa transmiti informatii fara sa se vada. Daca o dai in Snowden si altele e clar ca doar arunci niste vorbe auzite la intamplare fara sa ai habar cum functioneaza totul. Pari doar un propagandist care imprastie paranoia folosind exemple care par ca au legatura dar nu au nici cea mai mica legatura in realitate. Colectarea datelor se face la alt nivel, NU la nivelul OS-ului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum