Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows 10

K1nderu

Postări Recomandate

Hmmm, "alt forum" este in realitate ZonaIT (adica: https://zonait.tv/zen-si-kaby-lake-nu-vor-suporta-windows-7-sau-8/), iar userul este unul care isi da cu parerea la comentarii.

Bine, individul nu este decat un alt oligofren din lungul sir de oligofreni care au impresia ca cineva ii spioneaza, umbla cu folia de aluminiu pe cap si nu au in casa nici televizor, nici aparat de radio... ce mai, niciun echipament electronic care sa genereze si sa capteze unde radio.

Pentru asta exista si tratament numai sa-l accepte!

Pe pariu ca retardatul (care se semneaza cu "ProxyRomania") are cont pe cel putin o retea de socializare?

Link spre comentariu

" Solutia " corecta este mana dreapta si stanga ... Calea de curent este cea mai scurta ( rezistenta cea mai mica ) . Mai postezi , mai te " improspatezi " ... Pe vremuri , cand se umbla la tablouri , instalatii , montaje cu tensiuni periculoase ... mana " nefolositoare " se tinea la spate . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Tipic romanesc...omul isi spune opinia pe site-ul acela, daca sunteti capabili, demontati acele acuzatii cu argumente tehnice, mai ales ca suntem pe un forum tehnic, nu cu batjocuri si acuzatii de nebunie...apropo, daca omul ala chiar se teme total nejustificat sa nu fie urmarit de Microsoft sau de altcineva, ar fi vorba eventual de schizofrenie paranoida, nu de oligofrenie...oligofrenia e o afectiune neurovegetativa care se manifesta prin pigmentarea pielii, respiratie anormala, etc, oligofrenia nu e o afectiune psihiatrica. :da

https://en.wikipedia.org/wiki/Joubert_syndrome

Dar asa e romanul- se "pricepe" la fotbal, la masini, la politica, la orice -si de fapt, la nimic! La miştocareală, e primul în Europa. Si la pomanageală.

Eu unul nu am competenta sa judec cum e cu securitatea datelor sub Windows 10, nu am folosit asa ceva inca, nu am chef sa dau 520 de lei pe o licenta de Win10, si nici la firma nu avem inca asa ceva. Si nici nu consider ca utilizatorul "casnic" ar avea nevoie de Win 10, pentru browsing pe net, vizionat filme on-line si programare elementara e suficient un distro de Linux- PC LinuxOS 2017/Linux Mint 18.2/Manjaro/etc.

Link spre comentariu

DEX online:

OLIGOFRENÍE s.f. (Med.) Stare patologică a omului, caracterizată prin dezvoltarea incompletă și întârziată a facultăților psihice; debilitate mintală. [Gen. -iei. / < fr. oligophrénie, cf. gr. oligos – puțin, phren – minte].

Si daca omu' isi spune parerea acolo trebuia sa aduci subiectul aici? Bolnavi de schizofrenie paranoida sunt si prin alte parti, nu numai aici! Dar un raspuns ai pentru pariul meu, raportat la cele spuse de individ?

Link spre comentariu

DEX-ul ala e cam... antic, vedeti mai sus link-ul catre wikipedia. Si n-as crede ca individul care scrie alea e vreun intarziat mintal, aia nu sunt interesati de ultimele generatii de O.S.-uri, si nici nu testeaza procese in Windows.

Link spre comentariu

Cam conteaza pentru ca aprox.80% din ce clameaza individul ca ar putea fi obtinut de Microsoft eate obtinut si de serverele retelelor de socializare! In alta ordine de idei, nu te baza prea tare pe Wikipedia, pune mana si mai citeste si o carte ceva, foloseste si alte surse de informare, nu de alta dar Wikipedia nu este chair infailibila, iar link-ul vizeaza o alta boala, nu-i vina ta!

Link spre comentariu

Ai probleme serioase, colega...inteleg de ce esti documentat asa de bine in probleme psihiatrice! :rade: Lasand la o parte atacul la persoana (pentru care ai merita ceva ban, mai ales ca nu e un topic de la "Bodega"), nu vad pe nimeni sa poata demonstra punctual, cu argumente tehnice, ca lucrurile nu ar sta precum afirmă cel din citat.

Oricum, nimic de zis, e dreptul celor de la Microsoft sa faca toate minunile alea, e inadmisibil sa mai fie tolerata piratarea sistemelor de operare in anul 2017(nu ca inainte ar fi fost ok!!!).

Stagnarea (inclusiv -si in special-in ceea ce priveste dezvoltarea partii de hardware), pierderea de job-uri in domeniu, decredibilizarea unei intregi industrii, complacerea unei intregi colectivitati intr-o atmosfera infractionala generalizata ("eu de ce sa cumpar, daca toti au "pe naspa" "), ratarea posibilitatilor enorme de a folosi eficient si sigur IT-ul pentru relatia cetatean-institutii, etc -toate acestea sunt chiar mai grave decât fenomenul viruşilor informatici-sa ne gandim ca toti cei infectati cu Wannacry nu aveau update-urile la zi, pe motiv de O.S. piratat sau de... persistenta a unui sistem de operare depasit.

Este evident ca lucrurile stau asa, uitandu-ne numai in gradina Android, unde progresul tehnic si comercial e exploziv, piratarea sistemului de operare 0(zero)% -nu cumperi device-ul hardware, nu ai noua versiune de Android!

Lucrurile incep sa se miste si la Microsoft, vechile sisteme de operare(XP, WIN7, WIN8.1) au fost "lichidate" pentru noile procesoare, browserele functioneaza doar pentru versiuni recente de O.S., etc.Vom trai si vom vedea.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

" Adevarul " e undeva la mijloc . Ma rog , nu cu " ferestre " ... dar cu Android . Proaspata , recunoscuta si asumata . Cica de luna viitoare , nu se va mai intampla .

https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2017/11/24/pentru-userii-de-android-google-va-urmareste-chiar-si-daca-va-deconectati-serviciul-de-locatie/

Asta este ... trebuie sa ne consolam . Personal , am mai scris ... ma pot urmari si la grupurile sanitare , daca le face placere . E si asta o forma de perversiune :

https://en.wikipedia.org/wiki/Voyeurism

De la wiki ... daca e nevoie , am o larga biblioteca de specialitate .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Maestre arata-mi in ce a constat atacul la persoana in tot ceea ce am scris (doar daca nu cumva te identifici cu cititorul "ProxyRomania" care a scris ceea ce a scris), sau poate faptul ca te-am invitat sa folosesti si alte surse de informare e motiv de suparare?

Da, asa cum am mai spus, Microsoft, Apple, toate retelele de socializare si Google stocheaza date si informatii referitoare la cei ce au conturi si le folosesc doar ei stiu in ce scop. Asta nu inseamna ca trebuie sa devin paranoia! Imi iau masurile de precautie necesare (si crede-ma stiu ce sa fac pentru autoprotectie) si traiesc mai departe linistit si fac misto de indivizi din categoria astora.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ai probleme serioase, colega...inteleg de ce esti documentat asa de bine in probleme psihiatrice! :rade: Lasand la o parte atacul la persoana (pentru care ai merita ceva ban, mai ales ca nu e un topic de la "Bodega"), nu vad pe nimeni sa poata demonstra punctual, cu argumente tehnice, ca lucrurile nu ar sta precum afirmă cel din citat.

Oricum, nimic de zis, e dreptul celor de la Microsoft sa faca toate minunile alea, e inadmisibil sa mai fie tolerata piratarea sistemelor de operare in anul 2017(nu ca inainte ar fi fost ok!!!).

Stagnarea (inclusiv -si in special-in ceea ce priveste dezvoltarea partii de hardware), pierderea de job-uri in domeniu, decredibilizarea unei intregi industrii, complacerea unei intregi colectivitati intr-o atmosfera infractionala generalizata ("eu de ce sa cumpar, daca toti au "pe naspa" "), ratarea posibilitatilor enorme de a folosi eficient si sigur IT-ul pentru relatia cetatean-institutii, etc -toate acestea sunt chiar mai grave decât fenomenul viruşilor informatici-sa ne gandim ca toti cei infectati cu Wannacry nu aveau update-urile la zi, pe motiv de O.S. piratat sau de... persistenta a unui sistem de operare depasit.

Este evident ca lucrurile stau asa, uitandu-ne numai in gradina Android, unde progresul tehnic si comercial e exploziv, piratarea sistemului de operare 0(zero)% -nu cumperi device-ul hardware, nu ai noua versiune de Android!

Lucrurile incep sa se miste si la Microsoft, vechile sisteme de operare(XP, WIN7, WIN8.1) au fost "lichidate" pentru noile procesoare, browserele functioneaza doar pentru versiuni recente de O.S., etc.Vom trai si vom vedea.

Permite-mi stimate coleg sa ma indoiesc de "impenetrabilitatea" si "securitatea" (brr, ce rezonante neplacute are acest substantiv pentru unii...) "modernului" windows10.

Stagnarea pe hardware e produsa de atingerea unor limite tehnologice (chiar nu inteleg ce legatura are piratarea de soft cu dezvoltarea de hardware, logica mea elementara imi

concluzioneaza exact invers, cu cat utilizeaza mai multi diverse programe, creste necesitatea de hardware, ca doar nu "pirateaza" nimeni hardware, toti platim pe astea bani destui (uneori chiar prea multi? Hai sa nu ne afundam in directia asta).

Androidu' nu e taxat nicaieri "separat", ca si OS-ul de la Apple e "inclus in pret" (pentru telefoane) sau isi "trage" banii prin folosirea programelor (apps).

Windows e impotmolit in ideea (declarata, dar destui se plang ca in practica nu prea functioneaza!!) a compatibilitatii cu software-ul "vechi"; o alta hiba a acestui dinozaur e ca, desi cand

e vorba de "tras cu ochiul" inventivitatea programatorilor de la Macroshaft isi "ia zborul" (vezi modalitatile complet diferite de a trimite "ce vor ei", opribile doar cu mijloace radicale (no network) sau de specialitate (firewall cu whitelist in router), insa cand e vorba de rezolvat probleme vechi, s-au "terminat" resursele.... Nu si cele ale utilizatorului, care trebuie sa inlocuiasca hardware-ul cu altul, cu RAM mai mare (ca doar e ieftin, nu windowsul e ineficient), etc.

Cei care tot iau pe unii si pe altii in ras cu tinfoil hat-ul, nu par a fi mai sus de legendarul genunchi al broastei legat de tehnicile de "tras cu urechea" electronica.

Hai sa detaliem nitel, si sa comunic ce stiu eu:

1) Informatii despre hardware (ce MB, CPU, RAM, GPU, etc are computerul vostru; daca MAC-ul a fost inregistrat, poate fi gasit orice element care a fost furat (de ex.; asta-i partea "buna",

dar daca sa spunem ca x a cumparat acel computer si trebuie gasit....) Aceste informatii sunt, nu-i asa utile pentru remediat bug-uri soft care v-ar face probleme la functionarea OS-ului

(burdusit cu tot felul de update-uri, care adesea mai mult strica....De unde si "retinerea" atatora de a aceepta acele "imbunatatiri".....

2) Informatii despre software. Aici focusul e pe licenta, autentificare, daca ati scos banutul (nu am nimic impotriva unei tranzactii CORECTE, insa banii aia ajung oriunde, mai putin la cei

care au "creat continutul"....). Nu mai detaliez.

3) Informatii despre utilizatorul "contului" atasat acelui hard/soft (aici incepe adevarata "mulgere", adevarata "productie"!!)

Obiceiuri de cautare, de utilizare a software-urilor, directii si puncte de interes. De aici rezulta un "profil", dupa care vi se vor "servi" reclame (dupa ce am cautat bilete de avion, asta-primavara, am fost bombardat aproape jumatate de an cu oferte de...bilete de avion; si nici macar nu utilizam w10!!)

4) Ca urmare a politicii update-urilor "unstoppable", daca "cineva", care poate sa-l "roage" pe MS sa-i gaseasca un, sa zicem personaj care e suspectat ca ar dori sa efectueze, sa zicem,

un act terorist, acestia vor strecura in update un programel care va cauta anumite cuvinte-cheie (explozibil, C4, bomba, etc.) si va transmite un mesaj cu date necesare sau baremi utile pentru "gasirea" celui care utilizeaza acele cuvinte. Chestia e ca poate sunteti "cautat" pentru cu totul alte motive decat terorismul?.... Algoritmi de filtrare vor alege din ce in ce mai putine

"tinte", pana ce "agentii de teren" vor putea incepe a face "vizite"....

Paranoia? Daca sunteti cretin cu acte in regula, sigur nu va va cauta nimeni. Totusi, poate mai exista si altfel de indivizi? Uite, de exemplu din aia care au ceva de obiectat ca "undeva" niste infractori vor sa schimbe legile sa nu-i mai "vada" ca infractori....

Aceste tehnici de "cautare" exista de cel putin 10 ani, insa "gaselnitele" recente, precum si declaratiile destul de directe ca pot si o vor face, produc o....retinere fata de asemenea "giuvaier" de OS!!! Cum zicea unu' pe un forum " eu vreau ca os-ul si computerul sa ma serveasca pe mine, nu eu pe el".

Bye!

Editat de blazeu
Link spre comentariu

Nici nu stiu daca ce ai scris acolo chiar crezi ca este posibil sau pur si simplu e un pamflet. Din pacate astfel de posturi alimenteaza paranoia necunoscatorilor.

Realitatea este ca e doar o paranoia si nimic mai mult.

NU, microsoftul NU poate sa obtina informatiile alea de la tine. Tu crezi ca gata, executi un program si iei informatiile ? Chiar daca ai reusi sa rezolvi problemele tehnice, exista si o chestie mult mai importanta aici: legalitatea.

Crezi ca se apuca Microsoftul sa iti fure tie datele ? A doua zi ar intra toti la puscarie, sunt milioane de paranoici cu ochii pe ei.

Nu poti sa transferi informatii fara sa se vada. Daca tu nu sti cum sa le vezi asta nu inseamna ca nu se pot vedea.

Si chiar daca ar fi posibil, de ce ar face asta ? De ce ar avea cineva nevoie ca sistemul tau de operare sa inregistreze ce anume tastezi sau cauti tu ? E o aberatie de om care nu stie cum functioneaza internetul. Google are deja tot ce cauti tu, chiar si cand cauti in alte parti, de ce ar avea nevoie vreodata Microsoftul sa faca ceva care sa ii inchida pe loc ?? Multe lucruri se vad si inainte de Google, pe conexiunea ta la internet, crezi ca are nevoie SRI-ul sa iti inregistreze Microsoft-ul datele ?? Crezi ca s-ar baga vreodata Microsoftul la asa ceva cand banii pe care ii invart Microsoft ar cumpara Romania cu totul si ar plati complet si toata datoria externa odata cu asta, mari importanti suntem noi pentru ei.

Deci iar povesti de adormit copii...

Bye!

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări