MLGore Postat Octombrie 1, 2014 Partajează Postat Octombrie 1, 2014 (editat) Salutare! De curand am achizitionat "animalul" din titlu, in ideea de a-l restaura. Aparatul este functional, nu prezinta decat mici probleme inerente datorita trecerii timpului: touch-urile de comanda pt. partea mecanica functioneaza cam o data din 3 apasari, cativa potentiometrii rotativi mai caraie si alte maruntisuri d-astea. Primul pas a fost facut, am dezmembrat jucaria, lucru usor de realizat datorita constructiei modulare. Al doilea pas a constat in aspirarea minutioasa a prafului (am umplut un sac la aspirator); voi pune si poze cu animalul eviscerat. Pasul 3 a constat in procurarea unui manual de service si, cum nu am gasit de MG-1214, am luat unul de MG-1212 diferentele intre ele fiind doar la partea mecanica si nesemnificative. Pasul nr. 4 va consta in verificarea partii de alimentare, destul de complexa si anume: Pe partea de sistem control si afisare are asa: 4,3Vac *2 in antifaza pt. afisoarele cu tub, +35V, +33V, +23V, + 12V, + 5V, +5V pt. back-up (are un acumulator mic pe placa). Pe partea audio are urmatoarele: +12v, -12V, din nou +12V din alt stabilizator, -8V, +35V si + 5V. Vreau sa verific stabilizatoarele si condensatorii electrolitici, incerc sa pastrez cat mai mult din componentele originale. Transformatorul e urias, cred ca are 400 VA. Editat Octombrie 1, 2014 de MLGore Link spre comentariu
MLGore Postat Octombrie 5, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2014 (editat) Azi m-am apucat de partea mecanica. Am desfacut tot si am tras o fuga la atelier sa iau niste vaselina si niste izopropilic. Uzurile sunt aprope inexistente, capetele GX parca au fost fabricate ieri, motoarele sunt cu rulmenti, rola presoare la fel. Vaselina e neagra de la praf, de aceea vreau sa curat tot. Am bafta pt. ca capetele sunt prinse pe un suport ce vine fixat fara gauri de reglaj pe sasiul partii mecanice, nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi insemnat un reglaj de capete la dracovenie. Capetele (de la stanga la dreapta) au urmatorul rol: stergere piste impare, stergere piste pare, inregistrare/redare piste de sincronizare si timp, cap combinat 12 piste audio. Mecanica seamana cu cele de la deck-urile akai, doar ca la alta scara: un motor pt. cabestan, controlat in bucla inchisa cu doua viteze (19 si 9.5 cm/s)+pich control, un motor pt. derulare, un motor ce actioneaza transportul casetei si al benzii, electromagneti pt. frane. Transmisia la volanta se face cu curea, nu e direct drive. Casetele sunt speciale, seamana cu cele de video Betamax dar banda e metal nu cromdioxid. Editat Octombrie 5, 2014 de MLGore Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Frumoasa jucarie, pune foto si cu o caseta, sa se vada banda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum