Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor C5706

neculavasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neculavasile

4

• Florinel TV

3

• iuliantv

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

nu uitati de tranzistorii ficsi ce vin pe acesti tranzistori au intre 22-100nf de obicei si pot duce la distrugerea c5707(06)  chia daca pe capacimetru par ok,recomand schimbarea lor. success

Link spre comentariu

Mai sunt si alte monitoare care au invertor cu 5707. La toate apare acelasi pachet de probleme. Apar contacte reci la trafuri, trz. 5707 si condensatorii din colectorii perechilor 5707. In cele mai multe cazuri moare IRFU9024 dinaintea lor si siguranta de 3A dinaintea lui IRFU. Recomand insistent inlocuirea condensatorilor din colectorii lui 5707, odata cu inlocuirea tranzistorilor prajiti si a sigurantei daca e cazul.Intr-un topic mai vechi, cineva zicea ca a pus cu succes 5706 luate de pe ceva placi de baza ASUS mai vechi. Consumul este mic, cu conditia ca toti condensatorii sa fie in stare buna de functionare. Eu inlocuiesc toti electroliticii: cei din sursa, cei din invertor si cei de pe placa logica. Inlocuiesc si condensatorul de 100uF din primarul sursei. Deobicei este un Elite care pierde electrolit pe langa unul din picioare. Eu cumpar piese la cantitati mari si ma costa toate piesele undeva la 15 lei + TVA. C5707 cumpar de la Pancota. Restul din Polonia.

Link spre comentariu

Monitorul e Wiew Star,  are dezlipit cond din colectori si un tz C5706 ars si 2 pic dezlipite la traf  le inlocuiesc cu C5707 pe amindoua, in rest ok pe celalalt traf, imaginea aparea 3-4 sec si disparea  asta am constatat aseara tirziu ,sper azi sa ma ocup de el tinind cont de cele spuse , multumesc mult

Link spre comentariu

inlocuiti fara probleme tranzistorii cu 2sc5707,am facut si eu operatiunea. acei tranzistori crapa din cauza lipiturilor reci chiar si de lipiturile lor ,lipituri reci la trafo si cei doi conzi dintre ei.

Link spre comentariu

aha eu abia acum am inteles ca monitoru are c5706 si vrei sai inlocuiesti cu c5707 pai merge super cu c5707 cas mai buni poti pune fara probleme

eu credeam invers

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări