norad Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Va salut, Pana acum ceva vreme, imprimantei Konica Minolta 2500w i-am cumparat tonere originale (cam 400 RON o culoare). Destul de scump, dar imi ajungeau pentru mult timp, deoarece nu printez un volum exagerat. Acum cativa ani, cand am luat imprimanta, mi-am pus problema sa fac refill acasa, mai ales ca s-ar putea face destul de facil, insa am fost descurajat de faptul ca fiecare cartus are un chip care nu poate fi resetat (cel putin, asa am citit eu). Este vorba despre chip-ul: DSQ8 mai jos scrie: 733B1 (posibil ca B-ul sa fie un 8) Cum mi s-au terminat 2 cartuse in acelasi timp, investitia in cartuse originale nu prea m-a incantat si am apelat la o cusotinta care face refill. Mi-a umplut cartusele cu praf (se terminase magenta si negru), a schimbat smart chip-urile; m-a costat 150 RON pe bucata, adica 300 RON. Am bagat cartusele in imprimanta si aratau full. Nu stiu cat ma va tine acest refill, daca vor aparea probleme sau nu, dar deocamdata nu am ce sa reprosez calitatii culorilor imprimate. Curios, am desfacut chip-urile si avem asa: - la culoarea neagra este un integrat pe care scrie 1226 LM-1 MISD (S-ul e posibil sa fie 8 sau 3) -la magenta, pe integrat scrie: 12F683 I / SN0817 KRM Din cate am inteles, imprimanta numara paginile printate, cat si gradul de acoperire cu o anumita culoare si la un moment dat considera ca praful s-a terminat si "halt". Alti bani pe toner. Desi in cartus mai ramane toner pentru cateva zeci, sau poate o suta de foi. Lamuriti-ma cum sta treaba cu chip-urile de mai sus, dar in cateva fraze, fara link-uri de mii de pagini. Si cum anume comunica aceste chip-uri cu imprimanta sau viceversa. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum