fratello Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Va salut ! Am achizitionat un display LCD 16x2 rosu (TN negative) . Datasheet aici : http://www.tme.eu/ro/Document/dfb6a2ab81f67b0858de46ec9b10a104/RC1602B-LLR-JWVE.pdf Din pacate, desi am incercat diverse variante de conectare/deconectare Vo (pin 3) , conectare/deconectare Negative Volt Out (? - pin 15), nu reusesc sa obtin un contrast adecvat pe display. Se vede ca displayul functioneaza, numai cu mare greutate si sub un unghi de 30-45 grade. "Frontal" nici nu zici ca este "aprins" LCD-ul .... Am inlocuit "sticla" cu una luata de la un display albastru si ... WOW, se vede asa cum ar trebui. Din pacate filtrele displayului albastru in combinatie cu backlightul rosu dau fundalului o nuanta de "purpuriu" , caracterele fiind rosii... S-a mai intalnit cineva cu aceasta problema ? Multumesc pentru orice sugestie ! Nota : spre deosebire de TOATE celelalte displayuri cu care am lucrat, acesta mai are pe cablaj un IC - TJ7660. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Am o intrebare: ai conectat potentiometrul de contrast asa cum este mentionat in foaia de catalog? Respectiv capetele la Vdd si Vee, iar cursorul la Vo? TJ7660 (ICL7660) este o sursa negativa de tensiune, ai -5V la iesirea integratului? Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2014 In timp ce spalam vasele ( ) mi-a venit in gand intrebarea : ce este cu acel Negative Volt Out - pin 15 ? Si asa am gasit si rezolvarea : pinul 3 al displayului (Vo) se leaga la pinul 15 al displayului (Negative Volt Out) printr-un semireglabil de 10 K !!! Acesta permite reglarea contrastului si obtinerea unei afisari IMPECABILE !!! Cifre PERFECT rosii pe fundal PERFECT negru !!! Multumesc Nico pentru suport ! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 (editat) Tu si cu Agatha Christie, cu diferenta ca ea omora - in gand - eroii din romanele pe care le scria, iar tu nu citesti foaia de catalog. Editat Septembrie 30, 2014 de nico_2010 Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2014 De citit o citesc intotdeauna ... dar de, am si eu unele scuze : nu am studiat engleza in scoala si nici vreo "forma" de electronica ... De profesie sunt asistent medical, asa ca o injectie, o bulina ... mai merge ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum