suirammarius Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Am pus o rezistenta de 150k in paralel cu aia si tot nu merge.Am observat insa, ca in schema e de 470k si eu pe placuta am de 510k. Care e faza, e asa critica valoarea la rezistenta aia? Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Daca ai pus 150K peste 510K ai obtinut aprox 116K deci daca tot nu mere nu este de acolo... Rezistenta aia cred ca limiteaza vcc care este de 5v iar la pinul vbat trebuie sa ai 3.2v. Apropo: ai pus un voltmetru pe pinul vbat, cati volti ai cu vcc si fara?L.E. Da, acum m-am uitat mai bine pe schema, R4 si R6 formeaza un divizor rezistiv si pe pin vbat raman 3.2v (se mai scad 0,8v pe R5-D1). dar totusi nu-mi dau seama de ce bateria este in afara divizorului... probabil ca este de 4,8v bateria de acumulatori (4x1.2v)?L.L.E. Pai, da, de aici este... daca ai pus baterie de 3.2v, pe pin ajung doar 2.43v... Link spre comentariu
suirammarius Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Am un volt si un pic in ambele cazuri (cu modulul alimentat si nealimentat). Am masurat chiar acum.Treaba ciudata e ca dupa ce cand il alimentez ( daca nu pun degetu' pe el) un timp nu imi trimite date dupa care isi revine singur (muulte minute); daca pun degetu' pe el, isi revine instant si merge zile intregi fara probleme.A stat si nealimentat vreo 2 saptamani si nu am avut nicio problema, l-am alimentat, am pus degetul pe el si imi indica corect data, ora... tot. Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 pai ai foarte putin pe pin... Daca rezistenta R6 in loc de 470K au pus 510K, R4 in loc de 1,5M este 1,2 M? Ce baterie folosesti? Vezi ca schema asa cum este foloseste o bateria de acumulatori de 4,8V , nu baterie cu litiu de 3.2V. Deconecteaza bateria si masoara pe pin cu montajul alimentat, trebuie sa ai 3.2V. Link spre comentariu
suirammarius Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Bateria e de 3,6V litiu. Cand am masurat-o, are 4,40V.Daca masor pinul Vbat cu un aparat digital, imi arata ca are 3,29V si are "efectul degetului" (incepe sa transmita instantaneu). Daca masor cu un aparat analogic (MAVO) imi arata ca are 1,3V.Ce dumnezeului se intampla aici????? Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 In mod sigur nu ai tensiune suficienta pe vbat. De aceea nu transmite. Probabil ca odata "amorsat" functioneaza... Inca odata iti spun: acel divizor , asa cum este acum, reduce de la 5 v la 3.2 v. Si mai este un aspect! Acolo trebuie sa fie o baterie de acumulatori, nu o baterie cu litiu ! In baterie nu poti sa "bagi" curent. Poate sa sara in aer! . Bateria aia in momentul asta "haleste" toata tensiunea (pune in scurt pinul vbat) de aceea nu ajunge tensiune pe pin. L.E.Daca vrei sa folosesti bateria respectiva (cea cu litiu) trebuie sa deconectezi vcc-ul be la baterie, adica sa pui plusul bateriei direct pe pinul vbat fara nicio rezistenta.L.L.E.Eu asa as face: vezi atasament Link spre comentariu
suirammarius Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Modulul RTC l-am cumparat, nu e facut de mine cu DS1307. Bateria e de fapt un acumulator; asta (si venea cu modulul): http://www.powerstream.com/p/Lir2032.pdf Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Daca este acumulator, lasa montajul asa cum este. Verifica acumulatorul.Cele doua rezistente de pull-up (R2 si R3) dupa mine sunt cam mici... stiu ca se pun minim 4.7K (chiar 10K), de asemenea nu stiu de ce s-a pus R7...Poate isi da cu parerea si un senior de pe aici... Link spre comentariu
suirammarius Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Pai l-am lasat. Acumulatorul are, asa cum am zis si mai sus cand m-ai pus sa masor, 4,40V. (desi pe el scrie 3,6).Atunci revin: de ce nu trimite informatii decat dupa mai mult timp de cand il bag in priza? Metoda "deget pe el" nu poate fi folosita pt ca tot montajul o sa fie intr-o carcasa (control pt 2 centrale termice, fiecare cu depozit de inertie, valve proportionale... etc... printre care si programare orara, motiv pt care am nevoie de acest modul rtc). Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Am editat mesajul in timp ce ai postat tu... Incearca sa maresti cele doua rezistente de pull-up. Uite-te si tu pe net si vezi ce rezistente se pun de obicei pe I2C Link spre comentariu
suirammarius Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Nu cred ca problema mea are legatura cu rezistentele pull-up. Din moment ce functioneaza dupa un timp...Treaba CRED ca e de la Vbat... din moment ce atunci cand il ating isi revine.... A! Si inca ceva! Cand am scos bateria si l-am alimentat, nu a mai facut probleme; adica a mers din prima!In cel mai rau caz o sa mai cumpar un modul, dar treaba e sa fiu sigur ca nu e o problema de la mine si ca daca iau altu' o sa functioneze. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Dupa parerea mea nu detecteaza revenirea tensiunii de alimentare, asa ca nu 'deblocheaza' comunicatia. Degetul induce probabil spike-uri care-l 'trezesc'. Cum punctul de detectie e 1.284 x vbat, tensiunea pe pinul respectiv nu trebuie in nici un caz crescuta (conform data-sheet functioneaza de la 2V).Cat e tensiunea de alimentare masurata direct pe pinii ds?Fata de schema din data-sheet ai avea o rezistenta in plus intre x2 si vdd, da' nu cred ca incurca. Link spre comentariu
suirammarius Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Buuun.... nu se "trezeste" la revenirea tensiunii de alimentare dar se "trezeste" un pic mai tarziu? Cum vine asta? Ce explicatie ar avea?Am masurat tens de alimentare pe pinii DS-ului si e de 5,05V. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Banuiesc ca ai verificat traseele/lipiturile si nu sunt probleme, asa ca nu mai am idei (ma gandeam la probleme pe partea de alimentare/traseu de masa, da' se pare ca la tine sunt OK). Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Pana la urma ai rezolvat cu tensiunea la pinul vbat? Ce tensiune ai? Cand ai masurat tensiunea acumulatorului montajul era alimentat?In alta ordine de idei: daca ai cumparat montajul gata facut de ce nu ceri suport de la cei de la care l-ai cumparat? Poate este o problema despre care stiu. Sau l-ai luat de pe ebay si gata... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum