Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DS 1307

Vizitator s_marius

Postări Recomandate

Probabil e din cauza ca in loc de Bcd2Dec am folosit Bcd2Dec16 (asta am gasit prin biblioteci).Am modificat putin rutina de afisare (am facut un cast), nu sunt sigur ca ajuta.Daca nu merge, poate te ajuta cineva cu o versiune buna de mikroC.LE Din faptul ca DS-ul merge cum trebuie cu programul de la mine, arata ca PIC-ul functioneaza, nu trebuie sa schimbi nimic in configurari. Problema pare sa fie la afisat.LLE Am gasit pe forum la mikroelektronika functia lipsa (Bcd2Dec()). Am modificat proiectul inca o data; incearca acum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suirammarius

26

• bercioiu

23

• Liviu M

10

• Ashky

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vezi ca am modificat inca o data intre timp (vezi LLE-ul de mai sus). Mai incearca o data.

Tot nu afiseaza nimic, in schimb a revenit semnalul de 1 Hz... :nebunrau:
Link spre comentariu

In cazul asta chiar nu am idee ce as mai putea face. In plus, saptamana viitoare sunt plecat de acasa, asa ca poate reuseste sa te ajute altcineva.Revin cu ideea de a posta la PIC. Din cate stiu eu, sunt cativa forumisti care folosesc mikroC si sunt sanse mari sa te ajute mai repede/bine decat mine.

Link spre comentariu

In cazul asta chiar nu am idee ce as mai putea face. In plus, saptamana viitoare sunt plecat de acasa, asa ca poate reuseste sa te ajute altcineva.Revin cu ideea de a posta la PIC. Din cate stiu eu, sunt cativa forumisti care folosesc mikroC si sunt sanse mari sa te ajute mai repede/bine decat mine.

OK! Iti multumesc inca o data! Am sa postez in sectiunea pic, sper sa nu se supere moderatorii ca postez aceeasi problema in doua forumuri si sa-mi iau :bataie
Link spre comentariu

am postat cateva linkuri din care 2 contin platforma arduino ce are la baza atmega 328 respectiv ATmega2560 si un link cu conectarea unui arduino la un ds1307 ( aici aveti si codul sursa) prin i2c . Daca m-am bagat ca musca in lapte imi cer scuze!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Buna seara!Ca sa nu mai deschid alt topic cu aceeasi tema, am sa imi expun problema aici deoarece se refera tot la un DS 1307.Problema mea este urmatoarea: cand alimentez modulul rtc (adica atunci cand trece de pe baterie pe alimentare externa) nu afiseaza nimic si aparent nu functioneaza; daca pun degetul pe el, isi revine si merge perfect.Care sa fie problema? Am citit si datasheet-ul si nu am gasit nimic relevant.Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

In fisierul atasat este schema. Am observat ca daca ating de R6 isi revine. De mentionat este faptul incep sa primesc informatii si daca nu ating de R6 dar dupa multe minute de la alimentarea modulului. Daca ating rezistenta respectiva imediat incep sa primesc informatii de la ceas si il pot citi corect.Care sa fie problema??

post-15255-139829551632_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări