Ombladon2002 Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Ce parere aveti despre asta?Am facut o proba pe 10 Celule,folosind un ciocan de lipit din cupru care are cam 4x4x8cm,si se incalzeste pe aragaz.Am curatat putin cu smirghel celula,am pus putin flux pe ea,iar plusul l-am cositorit in maxim o secunda,celula nu s-a incalzit deloc,la minus dureaza cam 2-3 secunde cositorirea iar dupa 2 secunde se poate pune mana pe ea,deci se incalzeste foarte putin,credeti ca pot aparea probleme ?Daca ar aparea,sigur apar la lipirea minusului,deoarece tablita de plus,nu este toata in contact cu celula,doar marginile ei ating celula... Link spre comentariu
Voltus Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Desi nu este indicata aceasta metoda totusi am folosit-o de mai multe ori fara probleme ulterioare .Deci se poate ! Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 Si eu am lipit baterii si acumulatoare multe.Nu au fost niciodată probleme. Link spre comentariu
ventzel Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 Timpu de cositorire il poti scurta daca folosesti un decapant mai puternic, de exemplu clorura de zinc. In cazu asta nu trebuie sa cureti mecanic zonele care urmeaza sa fie cositorite. Daca celulele is recuperate din acumulatori de laptop io prefer sa le separ in asa fel incat sa ramana si pe + si pe - o bucata din tabla care facea legatura initiala intre ele si pe asta sa cositoresc. Daca celula ii noua sau nu am tabla pe ea o cositoresc descarcata la 3V in ideea ca daca separatoru ii distrus si celula intra in scurt circuit intern riscu de incalzire/umflare/explozie/etc ii minim. In timpu primei incarcari tensiunea pe fiecare celula ar trebui monitorizata periodic si comparata cu restu celululelor din pachet si in cazu in care apar diferente semnificative ar fi cazu sa opresti tot. Cum ziceau si colegii, metoda de cositorire directa nu-i recomandata. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Octombrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2014 Daca acea tabla era prinsa suficient de bine de celule,nu o mai scoteam,dar uneori se mai tinea intr-un singur punct,si nu aveam cum sa o las. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum