Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cositorire celule li-ion

Ombladon2002

Postări Recomandate

Ce parere aveti despre asta?Am facut o proba pe 10 Celule,folosind un ciocan de lipit din cupru care are cam 4x4x8cm,si se incalzeste pe aragaz.Am curatat putin cu smirghel celula,am pus putin flux pe ea,iar plusul l-am cositorit in maxim o secunda,celula nu s-a incalzit deloc,la minus dureaza cam 2-3 secunde cositorirea iar dupa 2 secunde se poate pune mana pe ea,deci se incalzeste foarte putin,credeti ca pot aparea probleme ?Daca ar aparea,sigur apar la lipirea minusului,deoarece tablita de plus,nu este toata in contact cu celula,doar marginile ei ating celula...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

2

• ventzel

1

• dan cod

1

• Voltus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Timpu de cositorire il poti scurta daca folosesti un decapant mai puternic, de exemplu clorura de zinc. In cazu asta nu trebuie sa cureti mecanic zonele care urmeaza sa fie cositorite. Daca celulele is recuperate din acumulatori de laptop io prefer sa le separ in asa fel incat sa ramana si pe + si pe - o bucata din tabla care facea legatura initiala intre ele si pe asta sa cositoresc.

Daca celula ii noua sau nu am tabla pe ea o cositoresc descarcata la 3V in ideea ca daca separatoru ii distrus si celula intra in scurt circuit intern riscu de incalzire/umflare/explozie/etc ii minim. In timpu primei incarcari tensiunea pe fiecare celula ar trebui monitorizata periodic si comparata cu restu celululelor din pachet si in cazu in care apar diferente semnificative ar fi cazu sa opresti tot.

Cum ziceau si colegii, metoda de cositorire directa nu-i recomandata. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări