Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

freza fus 200p

dunca sorin

Postări Recomandate

Cum se face cuplajul intre pinionul de jos, de la motor, si cu motorul? E vre-o pană? 

A sarit lanțu, l-am montat înapoi, dar mai are avansul mecanic. Cinematica e complecta, zic eu, din moment ce misc de lanț cu mâna si se misca masa stânga - dreapta, sus-jos cu maneta cuplata. 

Nu vreau sa demontez motorul degeaba. 

Mulțumesc anticipat pentru răspuns! 

L. E. : stiftul de la pinionul de sus, era lipsa... Acolo antrenează cinematica ptr avansurile mecanice.

Editat de DanuAL
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gafia_daniel

9

• DanuAL

7

• MICIULIN

6

• alex.cselenyi

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 6 ore, DanuAL a spus:

Cum se face cuplajul intre pinionul de jos, de la motor, si cu motorul? E vre-o pană? 

A sarit lanțu, l-am montat înapoi, dar mai are avansul mecanic. Cinematica e complecta, zic eu, din moment ce misc de lanț cu mâna si se misca masa stânga - dreapta, sus-jos cu maneta cuplata. 

Nu vreau sa demontez motorul degeaba. 

Mulțumesc anticipat pentru răspuns! 

L. E. : stiftul de la pinionul de sus, era lipsa... Acolo antrenează cinematica ptr avansurile mecanice.

La freza fus200 care am avut-o , motorul avea fulie, mergea sus in cutia de viteze(intrarea in cutie avea si ea fulie...) . In cutia de viteze se intampla "minunea" sa selectezi turatia si avansul. Sub fulia de intrare in cutia de viteze era un pinion care transmitea cu un lant si un intinzator la pinionul de jos. pinionul de jos avea in spatele lui un cuplaj de suprasarcina cu arc. 

Pe la minutul 7 se vede ceva....

Link spre comentariu

Multumesc Emil! 
Am scris mai jos, sub primul mesaj, stiftul era lipsa din acel pinion. Am ''descoperit'' problema dupa o pipaiala mai amanuntita. N-am mai demontat cele 3 curele si fulia, n-a fost necesar. Am bagat un stift elastic de 5mm si e OK! 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
La 10.03.2016 la 21:11, gafia_daniel a spus:

Multumesc mult pentru documentatie. Am primit-o.

Va salut!

Ma puteti ajuta si pe mine cu manualul frezei FUS 200?

Va rog mult, vreau sa reconditionez udacana veche, dar imi trebuie documentatia,  daca o aveti. Multumesc.

Cu respect. 

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Buna seara. Imi puteți trimite și mie va rog cartea și eventual ce mai aveti documentație pentru FUS 180? Pentru plăcuțele șterse ati reușit să gasiti fotografiile? Va multumesc! 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări