Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

- am nevoie de ajutor ... pt. un preamplificator + microfon (pt. interiorul chitarei acustice)

Vizitator moldovanramon

Postări Recomandate

Vizitator moldovanramon

- aș vrea să știu dacă poate cineva să proiecteze un (sistem) preamplificator (alimentarea printr-un acumulator 9V) cu microfon (dinamic, condensator ... nu contează, cu frecvență redusă 100Hz-16Khz), ... (cu potențiometru de  volum + ton, cu ieșire prin jack (mamă pe panou) de 3,6 mm), care să se poată instala ... în interiorul chitarei acustice.

- iertați-mi ”stângăcia” în exprimarea tehnică, dar nu sunt electronist, ... sper că ați putut ”în mare” să mă înțelegeți!!!

Mulțumesc pt. atenție!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• unuldinei

1

• George

1

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Gaseste un casetofon vechi, mono sau stereo, au microfoane pe condensator, electret ce se pot alimenta de la citiva volti.

Au inauntru un preu cu Jfet, si ofera citiva milivolti la iesire, suficient cit sa ataci o amplificare de microfon din mixer.

https://www.google.ro/images?hl=en-RO&q=electret+condenser+microphone+circuit&gbv=2&sa=X&oi=image_result_group&ei=upwpVIe7AsHVygOHq4LYCA&ved=0CBIQsAQ

Link spre comentariu
Vizitator moldovanramon

- ideea e că beneficiez de doze piezo și magnetice (la chitarele cu corzi de plastic nu merg), dar nu înlocuiesc nici una microfonul..., mă gândesc să găsesc pe cineva care sa-mi ”prepare tot tacâmul” (binențeles contracost), microfon (puțin mobil pt. găsirea poziției optime) + preamplif + alimentarea (acumulator) + ieșire jack mare, ca să le pot instala înăuntrul chitarei , .. ca să nu tot port mic. după mine... :scarpin !!! (prefer acustic nu electric)

- oricum vă mulțumesc pt. atenție!!!

Link spre comentariu

.....mă gândesc să găsesc pe cineva care sa-mi ”prepare tot tacâmul” (binențeles contracost), microfon (puțin mobil pt. găsirea poziției optime) + preamplif + alimentarea (acumulator) + ieșire jack mare....

In primul rand, pentru asta ar trebui sa iti completezi locatia la profil.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator viobio

Daca o sa bagi un microfon in chitara o sa se auda de mare porc ,o sa capteze toate rezonantele ,cind vei da pe coarda cea mai groasa o sa te ingrozesti.Eu ma invirt in mediul muzical ,stiu ca voi chitaristii de acustica/clasica/electrica vreti sa carati cit mai putin echipament dar sa va auziti si bine,din pacate nu se poate.In cazul tau cred ca sfint este tot un microfon ,cu care sa se capteze chitara,poti incerca un Shure SM57 ,sunt sigur ca stii de el,si un canal dintr-un mixer.Altfel sunt sigur ca strici tot sunetul chitarii .De curiozitate ,inainte de a schimba corzile , slabestele pe cele vechi si baga un microfon printre ele ,in corpul chitarii,apoi acordeaza chitara ,cinta ceva ,si o sa auzi singur grizaviile cu microfonul in corpul chitarii.Ar mai fi ceva,daca ai monta un mic microfon pe corpul chitarii ar capta vibratia corzilor,a lemnului chitarii plus rezonantele din interiorul chitarii,cam complicat ,nu ?

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator moldovanramon
viobio - te inteleg , ... era vorba despre ” mai pe romaneste, ... un mic. experimentat dupa modelul celor de la  LR Baggs....?!?!, stiu, .. combinatie pt. acustic ”Shure SM57” +, ... cu doza magnetica (pt. cohones), ... am mai facut dar, ...  totusi 2 intr-una daca s-ar putea?!?!... scuze ”limba” !!!

Stima!!!

Lyric™ Acoustic Guitar MicrophoneLyric™ Acoustic Guitar Microph
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări