Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

indentificare

bubusmecherul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

2

• bubusmecherul

2

• leoncris

2

• Electronicserver

1

Top autori în acest subiect

ps/2,ca sa nu mai deschid alt topic,am primit o placa de baza PC,si are doi condesatori bombati,si anume,6,3V/3300UF,nui am,pot pune doi condesatori legati in serie de 6,3V/2200UF,in locul unuiea dintre ei.

Editat de bubusmecherul
Link spre comentariu

are doi condesatori bombati,si anume,6,3V/3300UF,nui am,pot pune doi condesatori legati in serie de 6,3V/2200UF,in locul unuiea dintre ei.

amice , esti  o  catastrofa  umblatoare  pe  2 picioare , dpv  al  electronicii .  la  condensatori ,  capacitatea  echivalenta  la  gruparea  serie / paralel  este  EXACT  PE  DOS  ca  la  rezistoare .  in  concluzie ,  daca  i-ai  pune  pe  cei  doi  de  2200uf/6,3v  in  serie ,  capacitatea  echivalenta  obtinuta  va  fi  de  1100uf / 12,6v .   ia  zi  tu  acum , ti  se  pare  ca   seamana  cumva  3300uf / 6,3v   cu  1100uf / 12,6v  ?  

daca  raspunsul  tau  va  fi  da ,  atunci  poti  sa  te  impusti  linistit  cu  pistolul  de  lipit  !

Link spre comentariu

amice , esti  o  catastrofa  umblatoare  pe  2 picioare , dpv  al  electronicii .  la  condensatori ,  capacitatea  echivalenta  la  gruparea  serie / paralel  este  EXACT  PE  DOS  ca  la  rezistoare .  in  concluzie ,  daca  i-ai  pune  pe  cei  doi  de  2200uf/6,3v  in  serie ,  capacitatea  echivalenta  obtinuta  va  fi  de  1100uf / 12,6v .   ia  zi  tu  acum , ti  se  pare  ca   seamana  cumva  3300uf / 6,3v   cu  1100uf / 12,6v  ?  

daca  raspunsul  tau  va  fi  da ,  atunci  poti  sa  te  impusti  linistit  cu  pistolul  de  lipit  !

:ras: cred ca a sarit clasa a xI-a unde se aprofunda studiile despre condensatori,rezistori,diode :evil3:  sau poate vrea sa zica ca-i pune in paralel si nu i-a iesit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări