Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme tv plasma panasonic tx-p42gt30

dj01fad

Postări Recomandate

salutari...

Am o plasma panasonic tx-p42gt30, care mai afisaza doar pe jumatatea din dreapta a ecranului. jumatatea din stanga este neagra, cu cateva dungulite verticale langa imaginea care inca se vede. socoteala este in felul urmator: aceste ecrane stiu ca crapa de la sine extraordinar de rar, aproape niciodata. cel mai probabil defectul este din display driver, mai exact c2; eu mai am inca un televizor fix identic, cu ecranul spart. 

dilema este urmatoarea: iau placa c2 din ala si o pun in asta, sau ar fi mai sigur sa mut ecranul bun in celalalt? imi e frica sa nu mai aibe si altceva, si sa prajesc placile tot mutandu-le.

pe de alta parte, mai are cineva si alta idee? posibil si alt defect? poate imi zice cineva cum se face meniul de service la acest tv...

multumesc...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj01fad

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

• 8 luni mai târziu...

mda... pana la urma era de la ecran, care avea un driver dus pe una din panglici. s-a rezolvat simplu... ebay, inca un televizor cumparat pentru ecran, cu placa SN arsa. am facut mutarea, merge perfect. acum... am o gramada de piese de gt30 de vanzare, unele chiar in dublu exemplar, asa ca daca are cineva nevoie de ceva, sa intrebe.

PS: daca aveti dungi verticale pe ecran, faceti din service mirror la imagine; daca dunga se muta si ea in oglinda, atunci ecranul este 100% bun. daca ramane in acelasi loc, atunci... este 95% chiar el problema :( cred ca functioneaza testul si pentru dungi orizontale, dar se intampla asta foaaaarte rar.

Editat de dj01fad
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări