Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum criptez un hard?

florin mulies

Postări Recomandate

Salutare!

Am vazut la cineva o chestie. Inainte de bootarea sistemului de operare trebuia introdusa o parola, apasat enter si incepea secventa de bootare>welcome>desktop.

Tipul mi-a spus ca are hardul criptat, insa ca nu stie cum se face. I-a fost facut de o cunostinta..

Nu am cerut mai multe detalii si am cautat pe google, insa nu am gasit nimic asemanator cu cea avea el.

Ma poate ajuta cineva explicandu-mi cum se poate face asa ceva?

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florin mulies

4

• morpheus05

2

• nico_2010

1

• Eusebiu Angelescu

1

Top autori în acest subiect

am citit, insa nu este vorba de parola pusa hardului din bios.

la persoana respectiva era ceva de genul: trecea departea unde biosul citea hardare`ul apoi chiar inainte de a aparea "floarea" cu windows 7 aparea o liniuta in stanga sus care statea 2 3 secunde apoi randul urmatoar aparea un tex gen:.. gstt..//?S (nu era acest text). baiatu baga o parola din 5 sau 6 litere, nu mai retin, si apasa enter si imediat aparea "floarea" cu windows.

Link spre comentariu

...sunt solutii de criptare profesionale folosite de regula in multinationale ...gen mcafee etc...pe langa cele "traditionale" mentionate in posturile de mai sus. O persoana medie...chiar avansata greu trece de aceste criptari.  Avantajul fata de cele prezentate este ca poti sa utilizezi hdd -ul  ...nu si sa recuperezi datele de pe el

Editat de Eusebiu Angelescu
Link spre comentariu

despre un laptop este vorba. mai exact un hp cq60, insa nu cred ca are vreo importanta modelul.

cat de curand sper sa mai am drum la tara si sa fac ceva poze sa va arat. poate asa va dati seama despre ce program este vorba.

sau dati-mi dvs un program care sa faca ceva de genul cum am explicat in primele postari

Editat de florin mulies
Link spre comentariu

Am observat la laptop-ul meu in bios ca aveam pe langa setarea parolei la hdd si optiunea de a-l cripta dar nu am incercat asa ceva. Oricum pt a merge din bios e necesar si de un HDD/SSD care sa suporte criptare, SSD-urile de la samsung si intel stiu ca suporta. Daca nu suporta in bios asa ceva, atunci e vorba de ceva software.

Uitati un ghid: https://wiki.archlinux.org/index.php/Dm-crypt/Encrypting_an_entire_system  (Eu nu am incercat asa ceva, eu folosesc truecrypt)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări