Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune

HelliosSun

Postări Recomandate

Nu,ma refeream la cum polarizeaza .E vorba de testerele aparatului de masura.

Aceasta cred că deja se subînţelege. Verificaţi cineva cablajul, este doar o "machetă" n-are spaţiu pentru radiatoare dar oricum...

Link spre comentariu

Condensatorul de 4700 de la intrare si cel de 100 de la iesire trebuie "rotit" si inversate semnele + si - la iesire.  Iesirea LM vine la +. Cam atat am vazut , daca mai sunt si alte erori, spuneti. Radiatorul nu este musai sa fie pe PCB, se pot trage fire pana la componente. Cablajul a iesit super.

Link spre comentariu

Îmi cer scuze... M-am încurcat un pic cu polarităţile, problema se poate rezolvă simplu, HelliosSun va roti condensatoarele şi va avea în vedere că la ieşire sînt inversate semnele . Îmi pare că cablajul este deja pus la corodat.

Posted Image

Aceasta este varianta finală a cablajului, pentru colegul HelliosSun vreau să-i spun că cablajul pe care l-am trimis deja prin mail este corect, la montare e nevoie de avut în vedere că condensatorii electrolitici trebuie rotiţi şi tensiunea la ieşire este inversată.

Link spre comentariu

Ati putea va rog sa atasati fisierele(adica traseele) pentru cei cei care doresc sa faca acest montaj. Ma gandesc ca miar fi de folos pe viitor si mie. Cu eagle nu prea ma descurc ; am incercat mai de mult si mia dat dureri de cap(si nu doar o data).

Link spre comentariu

MaesTTro nu trebuie sa-ti ceri scuze, cine munceste greseste. Te apuci sa faci sursa aceasta ? Ai spus ca-i la corodat cablajul.

Pentru 3 A nu cred ca rezista diodele 1 N 4xxx, trebuie diode de 5 A sau o punte redresoare de 6 - 10 A. Eu am folosit o punte de 8 A parca, si la un consum de 1,8 A deja se incalzea.

Link spre comentariu

Ati putea va rog sa atasati fisierele(adica traseele) pentru cei cei care doresc sa faca acest montaj. Ma gandesc ca miar fi de folos pe viitor si mie. Cu eagle nu prea ma descurc ; am incercat mai de mult si mia dat dureri de cap(si nu doar o data).

Nu prea ştiu cum să le încarc aici pe forum dar pot trimite un mail cu cablajul realizat în Sprint Layout 6.0 . Sprint Layout 6.0 după părerea mea este cel mai uşor, este mai des folosit de către ruşi,de aceea versiuni în limba engleză nu prea sînt. Nu am nevoie de această sursă, cablajul l-am făcut pentru a ajuta colegul HelliosSun , aseară mi-a spus că a scos la imprimantă cablajul. Despre puntea redresoare vă cred , posibil ca diodele 1N4xxx să nu reziste însă oricum,eu am făcut cablajul ca un model ,un exemplu aproximativ cum ar trebui să arate dispozitivul. Dacă colegul HelliosSun va avea dorinţă , va putea modifica cablajul căci nu este chiar atît de greu sau va monta alt tip de diode.

În cablaj nu am specificat tipul diodelor redresoare, vor fi montate după plac şi nevoi.

Link spre comentariu

Pana la urma parerea voastra care este acest cablaj este corect realizat din punct de vedere functional?Eu nu ma prea pricep sa verific daca este bun ziceti si voi parerea voastra ca sa nu il imprim sa corodez placa si dupa sa ma trezesc ca nu este realizat bine si trebuie sa fac altul.

Link spre comentariu

L-am verificat o dată şi este corect,după părerea mea ar trebui să funcţioneze, noroc de albasete că a găsit greşelile cu condensatorul. Încearcă să-l verifici şi tu, de unde ştii că eu nu sînt o persoană care doreşte să-ţi facă rău şi să te fac să cheltui bani degeaba? Încearcă să înţelegi care este chestia şi încearcă să verifici cablajul.

La montajul precedent , cine a realizat cablajul? Cred că încep să înţeleg din ce cauză nu funcţiona.

Link spre comentariu

Pa fa asa:pui in fata schema si desenul cablajului apoi o iei pe rand,vezi daca  ai terminalele care sunt impreuna pe schema si pe traseul cablajului.Daca ai e bine,daca ai in plus sau minus nu e bine.Simplu.Asa o sa si inveti ceva.

Link spre comentariu

Da, apucate de treaba. Condensatorii electrolitici au plus si minus, te uiti pe cablaj si unde este simbolul condensatorului electrolitic i-l montezi respectand polaritatea, adica plus la plus si minus la minus. Succes !

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări