zal Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Ăsta e tot farmecul electronicii. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Imi pare rau dar nu ma pot abtine.... Vad ca sursa asta da batai de cap serioase!!!! Eu unul nu stiu cum sa mai explic! pana acum am mai avut rabdare (in paginile anterioare) sa-mi bat capul dar daca nu stie sa puna 2 amarate de testere pe niste borne unde i sa si spus exact cum si ce sa faca....pai atunci este fara speranta!!!!!!! cu tehnologia secolului 21, cu internetul la picioare in ziua de azi pana si-n mijlocul padurii, preturi cat de cat accesibile la componente....si omul, desi i se spune "masoara acolo si acolo", si el spune ca nu stie.... Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 (editat) Am pus o rezistenta fixa de 10k in locul potentiometrului.La lm intre adj si vout am 0.22v cc deci este ars lm-ul.Potentiometrul l-am legat bine in schema postata anterior?O sa schimb lm-ul dar sa pun bine si pot sa nu il ard si pe acesta. Editat Octombrie 12, 2014 de HelliosSun Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Am schimbat LM-ul si am intre pinul 1-2 am tensiunea de referinta 1.23v c.c.Potentiometrul cum il leg?Cum tin pot in mana cu ,cursorul spre mine as lega pinul 1 si pinul 2 la masa si pinul 3 la rezistenta de 680 este bine asa? Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Pot sa va spun ca nu mai fac nimik.Am ars 3 potentiometre pana acum si un lm.Cand am ars pe cel de al 3-lea pot nu imi mai indica 1.25v la lm am schimbat si tranzistorul si degeaba.La iesire imi arata 30v c.c.Ce s-a mai ars? Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Pot sa va spun ca nu mai fac nimik.Am ars 3 potentiometre pana acum si un lm.Cand am ars pe cel de al 3-lea pot nu imi mai indica 1.25v la lm am schimbat si tranzistorul si degeaba.La iesire imi arata 30v c.c.Ce s-a mai ars? Palid,foarte palid ... Poţi pune o fotografie a montajului pe care l-ai făcut? Dacă nu înţelegi schema aceasta http://www.electronics-lab.com/articles/LM317/ degeaba te mai chinui Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Am uitat sa mentionez ultimul pot a fost de 50k.Schema o inteleg.Uitati aici poze cu sursa.Nu stiu ce sa ii mai fac ca sa mearga odata.Cred ca mai degraba am bagat bani degeaba in ea. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Trebuie din nou să verifici dacă schema este corect asamblată, să realizezi un cablaj normal în una din programe speciale cum ar fi: Sprint Layout şi să prezinţi cablajul aici pe forum. Cumpără din nou componentele , cu alte cuvinte , ia-o de la început! Din greşeli se învaţă! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Pai daca schema indicata de @albasete, nu a fost in stare sa o realizeze, atunci ce mai pot zice? Ba la un moment dat,i-am sugerat sa realizeze schema din revista Conex.Dracu'm-a pus? Fratele meu! Pune mina si citeste totul despre componentele electronice, atit active cit si pasive.Invata sa deosebesti unele de altele,invata sa identifici terminalele componentelor,invata cum se verifica un tranzistor,o dioda,triac,condensator ,rezistor,etc,etc.Pina nu faci asta, nu te apuca de facut nimic, pentru ca sa sa-ti faci o gaura imensa in buget.Nu te supara pe mine, dar asta-i adevarul.Electronica nu-i ce cred unii.Trebuie sa studiata cu atentie,nu pe sarite.Toti am fost incepatori,nimeni nu s-a nascut invatat,toti am facut greseli mai mari sau mai mici.Nu cred sa existe vreunul sa nu fi "belit" un tranzistor,o dioda, un condensator,rezistor,etc.Este doar un sfat, de care poti tine cont, sau poti sa-l ignori. 1 Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 http://www.eleccircuit.com/best-dc-power-supply-3amp-to-adjust-1-2v-20v-3v-6v-9v-12v/ sper să te ajute acest link Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Si gresala care este ca dupa ce am schimbat lm si am pus alt potentiometru a mers sa scad cativa volti dupa care s-a ars pot am pus alt pot dar de 50k nu ca celalalt de 10k si dupa ce sa ars si acesta atunci nu a mai mers nici lm-ul nu a mai aratat nicio valoare intre pinul 1si 2 al lm-ului aia de 1.25v. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Pai daca schema indicata de @albasete, nu a fost in stare sa o realizeze, atunci ce mai pot zice? Ba la un moment dat,i-am sugerat sa realizeze schema din revista Conex.Dracu'm-a pus? Fratele meu! Pune mina si citeste totul despre componentele electronice, atit active cit si pasive.Invata sa deosebesti unele de altele,invata sa identifici terminalele componentelor,invata cum se verifica un tranzistor,o dioda,triac,condensator ,rezistor,etc,etc.Pina nu faci asta, nu te apuca de facut nimic, pentru ca sa sa-ti faci o gaura imensa in buget.Nu te supara pe mine, dar asta-i adevarul.Electronica nu-i ce cred unii.Trebuie sa studiata cu atentie,nu pe sarite.Toti am fost incepatori,nimeni nu s-a nascut invatat,toti am facut greseli mai mari sau mai mici.Nu cred sa existe vreunul sa nu fi "belit" un tranzistor,o dioda, un condensator,rezistor,etc.Este doar un sfat, de care poti tine cont, sau poti sa-l ignori. Trebuie să ducă treaba pînă la capăt,după aceasta va face ceea ce va dori,va studia sau se va întoarce cu alte întrebări de acest gent Si gresala care este ca dupa ce am schimbat lm si am pus alt potentiometru a mers sa scad cativa volti dupa care s-a ars pot am pus alt pot dar de 50k nu ca celalalt de 10k si dupa ce sa ars si acesta atunci nu a mai mers nici lm-ul nu a mai aratat nicio valoare intre pinul 1si 2 al lm-ului aia de 1.25v. Cred că dintr-o anumită cauză careva componente se deteriorează,poţi să ai vreun scurtcircuit pe care nu-l observi, ţi-aş recomanda să măsori nişte curenţi de pe anumite laturi dar nu are rostul, trebuie să începi de la început cu alte componente şi alt cablaj. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 (editat) Am vazut pozele postate de tine.In ultima poza in care este montajul(vazut de sus) cu piesele plantate,vad puntea redresoare.Acolo daca nu ma insel,vad o dioda care nu este montata cum trebuie,dioda din dreapta ,jos. Asta-i ce am vazut la o prima privire.Cine stie ce greseli mai sint. Editat Octombrie 12, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Am vazut pozele postate de tine.In ultima poza in care este montajul cu piesele plantate,vad puntea redresoare.Acolo daca nu ma insel,vad o dioda care nu este montata cum trebuie,dioda din dreapta ,jos. Asta-i ce am vazut la o prima privire.Cine stie ce greseli mai sint. Din cîte văd eu,parcă e conectată normal, anozii între ei, catozii la fel Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Diodele sunt montate corect. Link spre comentariu
Postări Recomandate