Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune

HelliosSun

Postări Recomandate

da! ceea ce insamna ca dupa redresare si filtrare vei avea in jur de 35V dar curentul nu va depasi 910mA (0.9A). asta ar insemna ca poti folosi sursa chiar si fara tranzistor. cauta cum a zic colegul sursa simpla cu lm317 sau poti sa o faci si pe asta in caz ca vei vrea mai mult current si vei schimba traful cu unul mai puternic.

Link spre comentariu

Daca ai un UPS defect, poti sa folosesti transformatorul.

HeliosSun, la locatie vad trecuta Craiova. Imposibil sa nu gasesti la magazinele de specialitate un transformator de 2 x 12 Vca / 3 A sau 2 x 12 Vca / 5 A. Primul costa 35 lei si celalalt 50 sau 55 lei. Ca idee, daca te uiti in rubrica Bazar de pe forum, la banii astia gasesti transformatoare mult mai bune. Ma refer la transformatoare toroidale, de calitate.

Link spre comentariu

Multumesc. Da, daca este 2 x 12 ai 24 Vca, cum ai spus. La sursa prezentata de mine nu se poate regla amperajul, doar tensiunea. O schema de sursa cu reglaj tensiune si intensitate pe care am realizato si functioneaza foarte bine este aceea de la Conex, pe pagina anterioara am postat schema. Detalii gasesti si pe forum, in topicul "Sursa reglabila 0-30V/3A cu LM 723". Tot acolo este si cablajul pentru metoda transfer toner. Succes !

Link spre comentariu

Cablajul este pentru sursa de la Conex, pentru aceea din poza am trasat manual pe hartie apoi pe placuta de textolit - cupru. Link:

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.elforum.info%2Ftopic%2F79607-sursa-reglabila-0-30v3a-cu-lm723%2F&ei=-dI0VOecOdOu7AbW7YCAAg&usg=AFQjCNE4OIpYBHJaxyLcx9ApwOcvsIl8AQ

Editat de albasete
Link spre comentariu

Eu unul nu as face o schema care sa aibe si curentul reglabil(asta pentru ca majoritatea circuitelor isi iau curent atat cat cer; deci tensiunea conteaza). Destul de putine scheme cer si  curent  reglabil. 

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Nu stiu la care din surse te-ai hotarit.Daca vrei sa faci sursa lui @albasete,(LM317 si TIP36) atunci siguranta de 3A nu o sa faca mare brinza.In cazul unui scurt, tranzistorul o sa se duca cu muuuult,muuuult mai repede decit siguranta.Motivul?Sursa nu are protectie la scurt.

Daca vrei sa faci sursa din revista conex,atunci nu o sa ai probleme chiar daca faci scurt ,pentru ca sursa are protectie la scurt si in plus sursa are posibilitatea de reglare a curentului.Eu ti-as recomanda sa faci sursa asta,un pic mai complicata dar merita.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări