Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune

HelliosSun

Postări Recomandate

Am realizat sursa.Cum mi-a reusit?Am pus o rezistenta pe un fir al transformatorului si am scazut tensiunea de la 25v la 20v si dupa a mers.Cand incep de la 1.3v si pana la 26v merge perfect cand dau inapoi imi ramane tensiunea de 26v pana cand face scurt potentiometrul si in momentul acela imi sare la 1.3v.Poate sa fie din tranzistor?Trebuie sa am o tensiune anume intre terminalele tranzistorului?Daca da intre care terminale si cati volti.

Link spre comentariu

Am realizat sursa.Cum mi-a reusit?Am pus o rezistenta pe un fir al transformatorului si am scazut tensiunea de la 25v la 20v si dupa a mers.Cand incep de la 1.3v si pana la 26v merge perfect cand dau inapoi imi ramane tensiunea de 26v pana cand face scurt potentiometrul si in momentul acela imi sare la 1.3v.Poate sa fie din tranzistor?Trebuie sa am o tensiune anume intre terminalele tranzistorului?Daca da intre care terminale si cati volti.

De aici se vede cît de bine cunoști legea lui Ohm, poți să explici din ce cauză ai montat acel rezistor, pentru a micșora tensiunea cu 5V ? Ești sigur de asta? Dar ce vei face cînd vei avea sarcini mai mari,adică consum mai mare de curent ? În primul rînd căderea de tensiune pe rezistor nu va fi constantă și bănuiesc că este un rezistor cu puterea nu mai multe de 1W....

N-are rostul continuarea acestei discuții , la început credeam că poate va da roade,acum văd că m-am înșelat amarnic. Pe lîngă cunoștințele pe care nu le ai în electronică, îți lipsesc niște noțiuni elementare din electrotehnică. Nu sînt un mare știutor ,dar ai de învățat multe...

Link spre comentariu

Oameni buni voua chiar nu vi se pare suspect pasul asta batut in permanenta pe loc de catre autorul subiectului?... lasati-o in mama masii de incepatoreala si experienta ca prea simpla-i schema ca sa rateze atat zau asa... ceva imi spune ca Hellios pur si simplu isi bate joc de toti, pentru ca din punctul meu de vedere este pur si simplu imposibil sa esuezi atat de lamentabil si atat de des, oricat de incepator ai fii n-are cum sa nu-ti iasa o porcarie de stabilizator cu LM317 singur care are doar 2 amarate de rezistente, eu sunt sigur 100% ca hellios pur si simplu face haz pe seama noastra, a mai facut cineva ceva de genul asta si la un moment dat a ramas fara cont...

Link spre comentariu

Eu am renunta cu cateva pagini in urma....dar 15 pagini!!!!!???? :rade:

zic si eu ca @marian si credca isi bate joc de forumisti ori ca @MaesTTro ca e atat de incompetent sa citeasca 2 randuri dintr-un datasheet!

initial am spus cafiind un incepator...hai sa spun si eu "cateva prostii" ca si eu eram la fel candva......dar inca odata ma uimesc ca pentru 4 rezistente apare in stanga sus "Pagina 15 din 15" :rade:  :rade:

e ora 00:30 si eu rad pe branci ...sper sa nu se trezeasca "sefa" ca de la  :rade: ajung la    :26 !!!!

@Hellios in caz ca nu-ti bati joc de noi pe aici....toate sfaturile date de toti colegii de aici implica si o oarecare "munca de research" adica....citeste bine si informeazate si de parametrii dar daca e nevoie de 10 ori pana si intelegi nu doar sa citesti, deoarece cand cineva iti da un sfat se presupune ca anumite "chestii" le vei sti sau le ve cauta!!!!

• [*] 

Link spre comentariu

@fritz_vali sursa mea simetrica de laborator bazata pe schema lui Smilex ( chiar schema care a ratat-o hellios ) este alimentata de un traf de 2x25Vca, deci sa nu-mi spuna mie cineva ca 24Vca e prea mult ca e abureala...cum abureala este dupa parerea mea si topicul asta si nu-mi pot explica unde sunt moderatorii de aici...

Link spre comentariu

Ba voi chiar nu intelegeti ca nu functioneaza.Credeti ca imi bat joc de voi?Nu oi sti eu bazele dar da ca incerc in toate felurile si in toate modurile si nu da roade ce fac atunci ca intreb omeneste daca nu cumva este vina lui x sau lui y.Poate lm-ul nu o suporta o tensiune mare chir daca in datasheet scrie ca suporta 35v.Vam mai zis am facut o schema cu lm separata fara tranzistor(video de mai jos)si nu a mers nici asa cand am bagat o tensiune mai mica la intrare a functionat perfect.Lasati-o balta si nu va mai dati mari experti si eu sunt un p...t.Daca nu intelegeti ca nu este vina mea si nu este din experienta si cunostinta mea asta e.

Link spre comentariu

Mai e o variantă şi o scriu fără vreo intenţie ascunsă. Poate ar trebui să-şi găsească altă pasiune mai potrivită cu abilităţile actuale. Nu e nici o ruşine. Eu de exemplu, nu sînt capabil să joc fotbal şi nici nu-mi place.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări