Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune

HelliosSun

Postări Recomandate

De stiut le stiu pe ambele legi ale lui Ohm.Daca pun o rezistenta pe un fir al transformatorului pe care il am deja care scoate 46V c.a sa ajung la valoarea de 30v ar fi bine ce fac?

...Am citit toate postarile....de unde se vede cine este electronist(useri de pe forum care au avut rabdare si au indrumat ..."in cercetare").....si tin sa le multumesc pe aceasta cale...(poate altii nu realizeaza ,dar acest ajutor ...este timpul lor liber sau timpul in care ar putea sa produca ceva bani pt. familie....RESPECT)

Cat despre "ambele legi ale lui OHM'....este de fapt una singura....sau mai multe....matematic vorbind ...tinand cont de ceea ce vrei sa aflii si parametrii cunoscuti........

EX:    U=230V.......  I= 23 A.....cat este R?

Si daca consumatorul X este aparat de sudura....invertor....care consuma 23 A?

Multumesc acestui forum pt ca am putut sa mai ajut si eu pe altii...

Link spre comentariu

Marius imi plac destul de mult unele interventii ale tale, ai uneori un umor strasnic... :rade:

Revenind la subiect, nu stiu daca a mai postat poze cu ce a facut dar vreau sa vad exact ce si cum, de asta cer poze atat cu fata cat si cu spatele, pot urmari traseele si conexiunile si deci identifica eventualele erori, care daca nu sunt atunci fie componente defecte fie cablajul prost rutat.

Hellios iata varianta mea de cablaj pentru o sursa simetrica bazata pe schema asta, observi vre-o diferenta fata de desenul tau?

Posted ImageDispunere componente.png

Ce pot sa spun despre cablajul de mai sus,prezentat de HelliosSun, este desenat de mine ,reprezinta prima varianta (nu este un cablaj pentru expozitie) :) ... Stiu ca sinteti o persoana cu experienta , dar la mod sigur oscilatii provocate de trasee nu reprezinta o problema aici nici cablajul realizat de mine ... Daca voi avea timp liber vreodata o sa incerc sa montez acest dispozitiv.

Editat de MaesTTro
Link spre comentariu

Ok nu stiam ca tu l-ai facut ( my bad ), nu estetica ma intereseaza pe mine, acest aspect pica intotdeauna pe planul 2 deoarece daca traseele sunt corect rutate din punct de vedere electric atunci si estetica de multe ori vine de la sine. O sa imi fac timp sa vin cu o varianta de cablaj.

Link spre comentariu

Acum o luna am finalizat sursa folosind schema postata aici (Marian/Smilex) si functioneaza excelent. Cablajul a fost desenat manual pe hartie apoi pe placuta de textolit cupru. Traseul de masa folosit de MaesTTro cred eu, ecraneaza - ca sa spun asa- circuitul. Asa cum a spus cineva, sa posteze poze clare, poate asa se descopera greseala.

L.E. Scoate condensatorul acela de 100 nF de la iesire, si vezi ce se intampla. 

Editat de albasete
Link spre comentariu

Exclusa ipoteza ta, problema sigur e in alta parte, o sa ma uit de cum am timp mai atent pe poze, insa intre timp incearca cu cablajul meu, daca respecti conexiunile si valorile, n-are cum sa ratezi.

Link spre comentariu

Exclusa ipoteza ta, problema sigur e in alta parte, o sa ma uit de cum am timp mai atent pe poze, insa intre timp incearca cu cablajul meu, daca respecti conexiunile si valorile, n-are cum sa ratezi.

Eh Mariane... Aceasta se numeste deja discriminare, faceti ca acest om sa creada ca eu am profitat de moment si sa-l duc in eroare, sa-l fac sa cheltuie bani pe componente. Ma faceti sa ma simt inferior...

Link spre comentariu

Asta-i buna... pe cuvant ca m-ai lasat fara replica...

Doamne fereste zau asa, ce anume din ce am scris eu denota o acuzatie din partea mea despre o inducere in eroare voita din partea ta? La asta chiar nu m-am asteptat, adica eu imi pierd de dimineata 2 ore sa fac acel cablaj cu singurul scop de a ajuta tot pe voi cei de pe forum ca eu n-am nevoie de el, si ca reactie sunt acuzat ca as face cine stie ce insinuari sau mai stiu eu ce ai inteles tu...

Fie cum zici tu, n-am timp de polemici.

Link spre comentariu

Asta-i buna... pe cuvant ca m-ai lasat fara replica...

Doamne fereste zau asa, ce anume din ce am scris eu denota o acuzatie din partea mea despre o inducere in eroare voita din partea ta? La asta chiar nu m-am asteptat, adica eu imi pierd de dimineata 2 ore sa fac acel cablaj cu singurul scop de a ajuta tot pe voi cei de pe forum ca eu n-am nevoie de el, si ca reactie sunt acuzat ca as face cine stie ce insinuari sau mai stiu eu ce ai inteles tu...

Fie cum zici tu, n-am timp de polemici.

"La asta chiar nu m-am asteptat, adica eu imi pierd de dimineata 2 ore sa fac acel cablaj cu singurul scop de a ajuta tot pe voi cei de pe forum" . Nu vreau sa ne abatem de la tema... Nu este o acuzatie si nu voi incerca sa va faceti sa credeti ceea ce am eu in vedere. " si ca reactie sunt acuzat ca as face cine stie ce insinuari sau mai stiu eu ce ai inteles tu..." ca moderator doriti sa va multumesc de cablajul realizat de dumnevoastra de care n-am nevoie, o sa fiu banat?

Ori cablajul realizat de dumnevoastra, ori cel realizat de mine, este vorba de o sursa de tensiune simpla, nu este una extrem de complexa. Nu are rostul sa cautam problemele in paraziti, perturbatii , etc.

Link spre comentariu

Auzi nu crezi ca exagerezi? nu crezi ca tu cauti prea mult nod in papura? zau asa esti adolescent cumva? ca pe bune nu inteleg de unde atata sensibilitate si agresivitate... N-am facut decat sa prezint o varianta de cablaj, nu am pus nimanui pumnul in gura ca ar fi obligat sa foloseasca neaparat ceva facut de mine, nici nu am cerut vreodata multumiri ca nu pentru asta postez eu pe forum, fiecare este liber sa faca asa cum pofeste si sa aleaga ceea ce pofteste, nimeni nu poate obliga pe cineva sa faca ceva ce nu doreste indiferent de functie sau statut. Tu din nimic faci ditai armasarul...

PS: Tocmai pentru ca este o sursa simpla si totusi realizatorul esueaza, trebuie sa ne indreptam atentia asupra cator mai multe detalii, si sa scoatem din ecuatie cat mai multe variabile pentru ca intr-un final sa ajungem la rezultatul potrivit.

Link spre comentariu

Auzi nu crezi ca exagerezi? nu crezi ca tu cauti prea mult nod in papura? zau asa esti adolescent cumva? ca pe bune nu inteleg de unde atata sensibilitate si agresivitate... N-am facut decat sa prezint o varianta de cablaj, nu am pus nimanui pumnul in gura ca ar fi obligat sa foloseasca neaparat ceva facut de mine, nici nu am cerut vreodata multumiri ca nu pentru asta postez eu pe forum, fiecare este liber sa faca asa cum pofeste si sa aleaga ceea ce pofteste, nimeni nu poate obliga pe cineva sa faca ceva ce nu doreste indiferent de functie sau statut. Tu din nimic faci ditai armasarul...

PS: Tocmai pentru ca este o sursa simpla si totusi realizatorul esueaza, trebuie sa ne indreptam atentia asupra cator mai multe detalii, si sa scoatem din ecuatie cat mai multe variabile pentru ca intr-un final sa ajungem la rezultatul potrivit.

"Agresivitate" ... No coment... mai bine sa trecem peste toate chestiile acestea si sa revenim la subiect.

Link spre comentariu

Nu-i greseala noastra ca HelliosSun nu poate monta un dispozitiv... Cine are nevoie de aceasta sursa cu adevarat, va face conexiunile si cu conductoare. Poate nu am receptat corect ceea ce ati vrut sa-mi spuneti dumnevoastra, imi cer scuze...

Editat de MaesTTro
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări