MaesTTro Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Deci ma apuc de treaba?Il trag la imprimanta pe cel de mai sus?Ce problema este cu, condensatorul.Ai remediat-o in cablaj? Deci,dacă observaţi mai bine, eu am adăugat 2 imagini, prima este greşită (condensatorii trebuie inversaţi) dar nu-i nimic o să ai în vedere ca să le schimbi polaritatea la montare. A doua imagine este corectă,aproximativ aşa ar trebui să arate dispozitivul. Dacă are cineva nevoie de cablaj,se poate de descărcat de aici. https://yadi.sk/d/QSS7TSg6bzPod Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Ok deci unde este + la condensatori pun - si unde este - pun + condensatorilor.Daca decat asta era problema ma apuc de treaba si multumesc pt cablajul realizat. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Dacă vorbiți despre cablajul care l-am trimis prin poșta atunci da, condensatorii trebuie inversați, iar bornele la ieșire deasemenea. Ultimul cablaj este corect realizat, aștept fotografii cu dispozitivul realizat Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Inainte sa te apuci de plantarea componentelor urmareste cu atentie schema si cablajul postat de MaesTTro. Succes si asteptam poze. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 HelliosSun , inteleg ca nu poti rezolva chestia cu liniile rosii adica componentele de pe cablaj... Imi pare rau dar pe cablaj trebuie sa ramina inscriptionat ELFORUM,verifica de multe ori cablajul ... priveste in acest filmulet minutul 11.00 ce face acel rus,cum scoate liniile rosii la printare. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Ce buton ai apasat in sprint layout 6 ca sa iti faca desenul diodelor, rezistentelor etc.Banuiesc ca nu le-ai desenat pe fiecare in parte si sa le pui unde le este locul. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 Apăs doar click :-) nu prea înţeleg întrebarea, căutaţi tutoriale pe youtube, ce-i drept că eu m-am învăţat singurel, internetul vă vă ajuta dacă o să aveţi cu adevărat nevoie Link spre comentariu
fritz_vali Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 (editat) Hai ca am revenit si eu cu sursa reglabila facuta. Imi pare rau de intarziere am fost destul de ocupat in ultima vreme. si filmarile: https://www.youtube.com/watch?v=nAmE6KYM_l8&feature=youtu.be In prima filmare nu stiam cum sa tin camera ca sa pot regla si sa pot filma https://www.youtube.com/watch?v=xjOgjl2NJG0&feature=youtu.be ATENTIE: Radiatorul e doar asa de test, in mod normal trebuie unul de vreo 3-4 ori mai mare. Tensiune mai mare de 20 volti nu am avut pe moment. Editat Octombrie 17, 2014 de fritz_vali Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 Felicitari Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 Bravo ! A iesit foarte frumos, ingrijit lucrat. Mergi inainte, pune un volt-ampermetru sau numai voltmetru, o carcasa si vei avea o sursa excelenta.Nu uita de siguranta fuzibila pe iesire, montata pe panoul frontal, sa nu defaci sursa sa inlocuiesti siguranta daca ai un scurt accidental sau montajul testat sa aibe el scurt. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2014 Siguranta este montata la iesire pe borna + ? Link spre comentariu
fritz_vali Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 (editat) Da, pentru o protectie suplimentara(dupa redresare si stabilizare). Oricum siguranta de obicei se monteaza pe borna plus iar daca ai alimentare dubla cu plus/ minus si masa se pun pe "braturile" laterale iar mediana adica masa se lasa fara siguranta. Editat Octombrie 20, 2014 de fritz_vali Link spre comentariu
HelliosSun Postat Octombrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2014 Eu am siguranta fuzubila de 1A este buna?Trebuie mai mare?Mai am de 3A de 5A .Transformatorul scoate 910mA.Care ar fi mai potrivita? Link spre comentariu
fritz_vali Postat Octombrie 21, 2014 Partajează Postat Octombrie 21, 2014 (editat) Daca ai traf-ul care nu duce decat maxim 1A nu are sens siguranta mai mare de 1 A . Cand o sa poti pune transformator cu amperaj mai mare atunci poti pune si siguranta mai mare (dar nu mai mare decat poate duce sarma din secundarul transformatorului). Conteaza si montajul; cel care l-am facut eu duce teoretic 6A dar sincer nu am testat niciodata atat de mult sa stiu cat duce. Editat Octombrie 21, 2014 de fritz_vali Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Parerea mea: un traf de 24 Vca si 3 - 5 A cred ca este suficient. Cu timpul, daca vei avea de testat diferite montaje, aparate, etc. care cer peste 3 - 5 A, vei construi inca o sursa. Pentru linistea mea , am construit 5 surse, din care una cu tensiuni fixe, doua cu reglaj tensiune / intensitate si 2 clasice cu LM 317 din care una pana la 10 A. Ca sa fie. Link spre comentariu
Postări Recomandate