cristian_98 Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 (editat) Buna seara...am primit de curand 1 set de boxe romanesti, NOVA 1, in stare jalnica...cel putin estetic.. Imediat mi-a venit ideea sa le reconditionez si sa ma bucur si eu de ele...in comparatie cu gunoaiele chinezesti de 2 lei din ziua de azi....sunt NET SUPERIOARE....parerea mea. Dar...la prima boxa... Difuzorul de joase e ok, de inalte e ok, dar cel de medii se aude cam tare si pe 1 anumit prag de frecventa deranjeaza, strica tot sunetul, incepe sa caraie, dar nu ca ar fi la volumul maxim, sau altceva...doar la acele frecvente... Asta la o auditie de nici 10w... Ce ma sfatuiti sa fac, pentru a rezolva aceasta problema? Editat Septembrie 26, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Filtrele ce cond şi rez au în componenţă? Verifică totul cu atenţie, măsoară, înlocuieşte piesele decalibrate cu altele cel puţin la fel de capabile, cu excepţia cond electrolitici (dacă sînt), pe care e bine să-i pui cu folie (mkt, mkp, mpp, etc). Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Vezi ca ,condensatorii daca sunt din aceia vechi se topesc ,am si eu aceleasi boxe si am gasit condensatori topiti . Link spre comentariu
cristian_98 Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Din filtru te referi?Am incercat si cu alt filtru, care suna ok pe cealalta boxa... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Şi care e concluzia? Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 (editat) Da condensatorii de la filtru , la mine dupa functionare mai indelungata la volum maxim mirosea ceva suspect si cand am desfacut incepuse sa se topeasca vatelina aceea din boxe sau ce este ... Si la mine se aude una mai incet si una mai tare asa este sesizabil la un volum mai mic ,nu este din amplificator ca am incercat si cu altele ... Editat Septembrie 26, 2014 de stefan94stefan Link spre comentariu
cristian_98 Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 (editat) Sa inteleg ca e de vina difuzorul? Sau...? Editat Septembrie 26, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 (editat) Asta e ceva rar, de regulă iau foc rezistenţele, se decălesc bobinele... cond dacă sînt electrolitici pot curge, se umflă. ............... Ai măsurat diful? Poate are altă impedanţă decît trebuie. Editat Septembrie 26, 2014 de zal Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 (editat) Serios ,erau topiti condensatorii , la urmatoarea verificare am sa fac poza ca doar la una am schimbat cealalta era ok . Editat Septembrie 26, 2014 de stefan94stefan Link spre comentariu
cristian_98 Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Uite ca maine dimineata, desfac si masor.Da, dar de ce un prag de frecvente se aud deranjant, parca se chinuie diful sa le redea si deranjeaza taare, pe cand cealalta se aude perfect... Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Dar difuzoarele de medii sunt cele originale cu incinta de plastic? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 În vreo 30 de ani de chin, s-or mai fi înlocuit una, alta prin ele. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Septembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2014 Da...sunt cele originale...ar fi vreo sansa sa le repar cumva? Link spre comentariu
clauelf Postat Septembrie 27, 2014 Partajează Postat Septembrie 27, 2014 Lasa difuzoarele in pace deocamdata, eventual masoara impedanta. Cum a spus si zal, scoate filtrul boxei si verifica condensatorii si rezistentele din filtru. Sigur ai vreun condensator electrolitic obosit pe acolo, sau vreo rezistenta incinsa. Inlocuieste tot ce este cond electrolitic cu altii nepolarizati cu folie. Dif-ul de medii se aude mai tare ptr ca probabil s-a dus la vale frecventa de taiere pe medii, sau atenuarea dif-ului respectiv. Succes. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 27, 2014 Partajează Postat Septembrie 27, 2014 Chiar e atat de greu sa desfaci din circuit toate difuzoarele si sa le verifici pe rand cu niste condensatoare corespunzatoare? De preferat, ia-le perechi, si testeaza-le comparativ, inalta la inalta, medie la medie, etc. Daca difuzoarele sunt ok, arunca rahaturile de conzi, verifica rez., si cumpara altii. Chiar nu-s o avere... trebuie refacute lipiturile bine, s.a m.d. Si bobinele masurate comparativ. Ar fi culmea sa prezinte ambele acelasi defect, ca valori... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum