zal Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Trebuie văzut din ce cauză se încălzeşte:- subdimensionare generală a trafo (miez, diametre sîrme sau constanta de calcul).- secundar tens anodică subdimensionat,- secundare filamente subdimensionate.De regulă e prima sau a doua variantă. Link spre comentariu
Max Id Postat Noiembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 asta se intampla daca faci pe mesterul stie tot. am bobinat eu PT-ul, doar secundarele. pe el scria " primar-220v secundar 12V/7.5A " si mie la priza imi curg vre-0 235V. am sa-l trimit la bobinat dar pentru asta trebuie sa stiu ce sa cer . m-am gandit pentru secundar: 1x280V / 150mA HV 1x50V / 50mA BIAS 1x6.7V / 2A filamente FINALE +DRIVER 1x6.7V / 2A filamente preamp in cc sectiune miez 12.8 cm2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 (editat) se cam incalzesc tolele PT-ului, dupa juma de ora de functionare 40-50 grade zic eu. e normal? Relativ anormal ,mai exact contează cum se manifestă regimul termic PT după 3-4h de cântat(situaţie în care nu trebuie să depăşească 60°C-65°C). Transformatorul de intrare(PT)în situaţia dată trebuie calculat pentru 80W-90W în primar asta înseamnă circa Φ=0,5mm CuEm(densitate 2000mA/mm² primarul fiind înfăşurare sufocată/neaerată) ,înfăşurarea anodică nu strică să fie bobinată cu Φ=0,35mm CuEm pentru înfăşurarea de negativare nu contează Φ ,se recomandă două înfăşurări de filament cu priză mediană aceste înfăşurări fiind exterioare carcasă pot fi calculate pentru densitate 3000mA/mm² şi dimensionate pentru 6,6Vca(bifilar 3,3Vca ,în exterior carcasă se înseriază un început cu un sfârşit astfel rezultă priză mediană).Priză mediană înfăşurare de filament tuburi finale se conectează la masă ,priza mediană înfăşurare defazor-driver-pre se conectează la un potenţial pozitiv circa +70V(ceva mai mare decât potenţialul din catodul defazorului cu aproximativ +15V).Potenţialul pozitiv +70V se obţine prin divizarea rezistivă U1(exemplu numeric U1=360V divizor R1+ R2= 270K/1W + 68K*/0,5W ,rezistenţa de 68K*/0,5W se decuplează cu electrolitic 100µ/100V).În situaţia descrisă(conectare înfăşurări filamente) brumul trebuie fie inexistent/imperceptibil cu intrările în scurt ,se admite numai un zgomot fin "roz" când urechea stă lipită de faţa cabinetului. Editat Noiembrie 28, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Max Id Postat Noiembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Priză mediană înfăşurare de filament tuburi finale se conectează la masă ,priza mediană înfăşurare defazor-driver-pre se conectează la un potenţial pozitiv circa +70V(ceva mai mare decât potenţialul din catodul defazorului cu aproximativ +15V).Potenţialul pozitiv +70V se obţine prin divizarea rezistivă U1(exemplu numeric U1=360V divizor R1+ R2= 270K/1W + 68K*/0,5W ,rezistenţa de 68K*/0,5W se decuplează cu electrolitic 100µ/100V).În situaţia descrisă(conectare înfăşurări filamente) brumul trebuie fie inexistent/imperceptibil cu intrările în scurt ,se admite numai un zgomot fin "roz" când urechea stă lipită de faţa cabinetului. Asa sentiment fain cand mai inveti cate ceva!!!! Se mai deschide o fereastra!! Loc de noi experimente!! "ridicare a potentialului filamentului fata de catod" nu stiam de asa ceva dar am gasit aici pe forum postul unui user popular, referitor la acest subiect. Foarte fain explicat si foarte util. Multumesc dragi colegi de forum! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 asta se intampla daca faci pe mesterul stie tot. am bobinat eu PT-ul, doar secundarele. pe el scria " primar-220v secundar 12V/7.5A " si mie la priza imi curg vre-0 235V. am sa-l trimit la bobinat dar pentru asta trebuie sa stiu ce sa cer . m-am gandit pentru secundar: 1x280V / 150mA HV 1x50V / 50mA BIAS 1x6.7V / 2A filamente FINALE +DRIVER 1x6.7V / 2A filamente preamp in cc sectiune miez 12.8 cm2Pentru filamente ,mareste intensitatile curentului cu 15..20%,eu asa fac.Pentru bias nu ai nevoie de 50V,e mult,25V e suficient.Daca nu vrei sa se incalzeasca traful trebuie dimensionat au pic mai mult ca putere.Pentru HT e ok,sa nu cresti curentul,la ampurile de chitara este o mare"jmecherie" in a alege curentul debitat de sursa HT,de aici se trage compresia sunetului sau un sunet mai liniar,depinde ce sunet cauti,o importanta o au si valorile condensatorilor de filtraj. Link spre comentariu
Max Id Postat Decembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2014 Stiu ca ar fi trebuit sa sarbatoresc astazi, fiind ziua noastra a tuturor romanilor dar..... dar sa nu ne departam de subiect. Am sarbatorut prin munca si aproape am terminat carcasa head-ului. Si daca tot e zi de sarbatoare mai desfac o beroasa in cinstea lui Michael Faraday(22 September 1791 – 25 August 1867) . Am bagat sasiu in carcasa si a mutit!!!!! Am ramas doar cu niste zgomot roz pe canalul cu amplificare maxima. Am cateva idei cum sa scap si de el dar trebuie sa mai experimentez. Am sa adaug si niste poze cat de curand. La multi ani pt. toti romani!!!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Stiu ca ar fi trebuit sa sarbatoresc astazi, fiind ziua noastra a tuturor romanilor dar..... dar sa nu ne departam de subiect. Am sarbatorut prin munca si aproape am terminat carcasa head-ului. Si daca tot e zi de sarbatoare mai desfac o beroasa in cinstea lui Michael Faraday(22 September 1791 – 25 August 1867) . Am bagat sasiu in carcasa si a mutit!!!!! Am ramas doar cu niste zgomot roz pe canalul cu amplificare maxima. Am cateva idei cum sa scap si de el dar trebuie sa mai experimentez. Am sa adaug si niste poze cat de curand. La multi ani pt. toti romani!!!!! Fissssssssssul acela e normal,datorita amplificarii mari,sa nu pui noise gate,strici tot sunetul,cind cinti nu se aude acel hiss,cind nu mai cinti pe distoarse ,comuti pe clean,asa nu se mai aude acel hiss,am observat ca toti chitaristii fac asa. Link spre comentariu
Max Id Postat Decembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2014 (editat) ceva poze... nu ma pot hotara daca sa-i inchid fata complet sau sa-i bag ceva cu gauri de ventilatie... Editat Decembrie 8, 2014 de Max Id 1 Link spre comentariu
gg101 Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Frumos !!! Imi place ca acorzi atentie maxima la detalii. Parerea mea este sa faci ventilatie . Chiar va fi utila in momentul in care va functiona ore intregi fara sa -l opresti . 1 Link spre comentariu
Max Id Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Din nou trebuie sa cer cateva sfaturi: Ma tenteaza ceva reverb. intre FXsend si Fxreturn. Oare ce optiuni DIY ar fi? Am o pedala multi effect si observ in schema ei ca are ceva buffer cu BC817-40 >> doua operationale NJM2100V >> DAC >> inca doua operationale NJU7082BV>>>OUT. Pot sa o folosesc asa cum e sau sa ma leg** direct pe DAC? Link spre comentariu
gg101 Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Daca vrei sa pui tanc de reverb cu arc este mai dificil sa faci un buffer de adaptare in impedanta cu semiconductori. Am facut o singura data si m-a chinuit ca naiba .Raman la parerea ca pt reverb cu arcuri , solutia cu transformator este definitiva. Dar poti folosi reverb digital pe circuitul de FX ( http://www.ebay.com/itm/Belton-Digi-Log-BTDR1HS-digital-reverb-short-decay-1pc-/260784652045?pt=Altro_Elettronica_e_Elettricit%C3%A0&hash=item3cb7f9ff0d ) fara nici un fel de problema . Cred Vio iti poate spune mai multe .Din cate stiu a folosit mai des asa ceva . Editat Decembrie 16, 2014 de gg101 1 Link spre comentariu
Max Id Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 schema de la pedala multiFX . am conectato la send return si nu se prea pupa* Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Parerea meaCumpara o pedala de reverb,pe care o pui in loop.Intreb eu chitaristii cu care lucrez sa-mi spuna ce folosesc ei,cred ca stie si Gelu (GGG ,respect!)citeva modele bune,el cinta si la chitara,eu nu.Unu bun este de la Tc Electronic,e cam 400lei.Pedalele sunt peste modulul de la Belton,stiu ce vorbesc.Daca vrei vintage cu tanc,e o mica problema,trebuie sa cauti un tanc de reverb cu bobinele ecranate,sunt pacatoase,risti sa capteze brum bobina care receptioneaza reverberatia.La combo nu este problema ca se monteaza departe de sasiul amplificatorului.La cit costa tancul ,cam 40 euro,lampa ,traf,etc,tot la banii aia ajungi,in plus risti sa nu fie pe gustul tau reverbul,o pedala are mai multe facilitati. schema de la pedala multiFX . am conectato la send return si nu se prea pupa*Are iesire stereoDe ce nu se pupa,cum se manifesta??? Link spre comentariu
Max Id Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 k si cum ar fi prea mare semnalul pe intrare ei. Parerea meaCumpara o pedala de reverb,pe care o pui in loop.Intreb eu chitaristii cu care lucrez sa-mi spuna ce folosesc ei,cred ca stie si Gelu (GGG ,respect!)citeva modele bune,el cinta si la chitara,eu nu.Unu bun este de la Tc Electronic,e cam 400lei.Pedalele sunt peste modulul de la Belton,stiu ce vorbesc.Daca vrei vintage cu tanc,e o mica problema,trebuie sa cauti un tanc de reverb cu bobinele ecranate,sunt pacatoase,risti sa capteze brum bobina care receptioneaza reverberatia.La combo nu este problema ca se monteaza departe de sasiul amplificatorului.La cit costa tancul ,cam 40 euro,lampa ,traf,etc,tot la banii aia ajungi,in plus risti sa nu fie pe gustul tau reverbul,o pedala are mai multe facilitati.Are iesire stereoDe ce nu se pupa,cum se manifesta??? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 da miine un telefon,iti explic de ce nu merge in loop0724156363Pentru injuraturi in limba engleza,apasati tasta 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum