Vizitator Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Felicitari Max, mie imi place cum lucrezi, evident ca urmatoarele amplificatoare vor fi de admirat... Link spre comentariu
simson Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Eu tot ma gandesc si nu reusesc sa inteleg neologismele folosite de chitaristi.De ex: clean , crunch ,boost si ce ar mai fi...Explicati va rog in termeni de electronist si audiofil ce semnifica. Recunosc, eu in viata mea nu am avut chitara in mana. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Am vazut ce condensatori ai folosit,e ok,nu te agita dupa condensatori " audiofile pt ampuri de chitara" Pentru clean,muta intrarea potentiometrului de master clean la iesirea triodei doi,rezistenta de 3M3 o inlocuiesti cu 220K,rezistenta de 470K, intre grila triodei trei si masa ,o lasi. Rezistenta de 10K ,din catodul triodei doi ,o modifici la 1K5..4k7 ,in functie de valoarea ei ampul intra mai repede sau mai greu in crunch,poti decupla rezistenta asta cu 5...25microF ,daca vrei ceva mai mult bas,tatonezi si te opresti unde consideri tu ca e ok pt tine. Componentele din etajul trei le demontezi de pe placa,tot ce vine montat in catodul si anodul triodei trei. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 21, 2014 Partajează Postat Octombrie 21, 2014 Ce ai mai lucrat la head? Link spre comentariu
Max Id Postat Octombrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2014 Ce ai mai lucrat la head? am bagat ceva la controller. am zis ca intentzionez sa folosesc o placa arduino uno( am cateva clone gata facute) asa ca tre sa le pun la treaba. m-am hotarat pt. urmatorul //tabel de adevar// sa zic asa. Pe panoul frontal buton de POWER si controller-ul sa bage U1 dupa vre-0 30-45 secunde. Tot pe panoul frontal un pushbutton care sa taie U1(un fel de MUTE). Pe langa astea vreau un pushbutton pt. CLEAN/OVERDRIVE si inca doua :unul pt. BOOST-CLEAN si unul pt. BOOST-OVERDRIVE. La canalul CLEAN* din schema nu vreau sa renunt la juma din ultima trioda a preamp-ului. de aceea ma-am gandit la "BOOST-CLEAN. am inceput sa fac in Eagle cablajul la controller si am scris ceva pt. arduino. (NU prea multe azi ca e zi de paycheck;)) asa ca daca e ceva necoerent dau vina pe TiMiSoReAnA. scriu din birt ;)) nu e varianta finala la ce am scris pt. arduino . daca cineva mai are idei sunt binevenite!!!! Link spre comentariu
Max Id Postat Octombrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Deci chiar a trecut pe la mine astazi una bucata spiridus* si mi-a adus una bucata 6H23P. MULTUMESC! MULTUMESC! MULTUMESC! Vorbind de felul in care suna amp.-ul, zilele trecute ziceam ca lipseste ceva. Lampa asta lipsea. E minunata! DECI CHIAR IMI PLACE FOARTE MULT CUM SUNA!!! Posibil ca nu doar ea o fi vinovata* pt. felul in care suna dar pt. moment a facut diferenta. Brummm ZERO! sunet CRISTAL CLEAR! Si dupa cum tot eu va povesteam, ca am sa ma dau* doar cu multimetrul, am reglat etajul final: Ia=10ma. pt. Ua=250V. Dar.... mna.... cant te roade** nu mai stii te gadila sau te mananca )))). Asa ca am improvizat un osciloscp* pe USB-ul de la calc. Am pus pozele( posibil ca e gresit calibrat, posibil ca ..., nu stiu e prima data cand folosesc asa ceva. foto1 intrarea la masa Ia=10mA foto2 volum 45-50% Ia=15mA foto3 volum 70% Ia=37,5mA cu pot. volum peste 70% pana la 100% scade Ia pana pe la 34mA daca voi intzelegetzi ceva va rog sa imi ziceti si mie. Link spre comentariu
Vizitator panda12 Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 avand in vedere ca eu am conceput schema,cred ca sant necesare cateva precizari;sincer eu nu as mai modifica nimic,pt ca a trecut prin furcile caudine a catorva chitaristi "suparati" care si-au dat girul fara prea multe comentarii.desigur ca se poate experimenta orice[si eu am facut acelasi lucru] dar ce am publicat este rezultatul unei colaborari foarte serioase cu nume grele,au ajuns 3 exemplare si in sua ,si am primit si de acolo aceleasi comentarii pozitive.repet,se poate experimenta orice[schema permite acest lucru]pt ca pana la urma este chestie numai de gust.ca o remarca,este diferenta mare de sunet intre 6dj8 si 6n23p.pt ca apreciez foarte mult curajul de a se apuca de un lucru destul de complicat,am precizat ca fac cadou un controler gata programat.mult succes in continuare. Link spre comentariu
Max Id Postat Octombrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2014 avand in vedere ca eu am conceput schema,cred ca sant necesare cateva precizari;sincer eu nu as mai modifica nimic,pt ca a trecut prin furcile caudine a catorva chitaristi "suparati" care si-au dat girul fara prea multe comentarii.desigur ca se poate experimenta orice[si eu am facut acelasi lucru] dar ce am publicat este rezultatul unei colaborari foarte serioase cu nume grele,au ajuns 3 exemplare si in sua ,si am primit si de acolo aceleasi comentarii pozitive.repet,se poate experimenta orice[schema permite acest lucru]pt ca pana la urma este chestie numai de gust.ca o remarca,este diferenta mare de sunet intre 6dj8 si 6n23p.pt ca apreciez foarte mult curajul de a se apuca de un lucru destul de complicat,am precizat ca fac cadou un controler gata programat.mult succes in continuare. Cu tot respectul pentru munca dumneavoastra tin sa precizez ca am folosit 6n23p pentru ca am primito cadou/. Ce aveam eu suna mult mai rau decat 6n23p. Intodeauna am fost si o sa fiu de parere ca trebuie respectate valorile din schema de principiu, oricare ar fi ea. Cu toate astea, vorba dumneavoastra, se poate experimenta. Greseala care am facuto eu e ca am proiectat sasiul prea mic. Imi incap potentiometre doar pentru doua canale. Inca ma tot gandesc la o solutie de mijloc. La recomandarea dumneavoastra am lasat pe dinafara etajul de EFF si m-am axat pe realizarea cat mai exacta a restului schemei. Zic asta pt. ca la inceputul postului am precizat ca vreau sa fac o clona dupa DOMINANCE. E primul meu amplificator de chitara pe tuburi, am pus pe sasiu tot cate putin. Merge incet pt. ca lucrez la el doar in timpul liber, altfel sunt tot intr-o fuga prin partea de nord a tari. Intr-un final o sa fie ceea ce trebuie sa fie. Imi doresc asta si sunt sigur ca se poate realiza. Apreciez ca ati facut precizarile necesare si multumesc pentru interventie. Cat despre controller nu stiu ce sa zic... credeti ca-l pot folosi chiar daca pt. al 3-lea canal o sa fie doar butonul de comutare si nu o sa existe reglajele de ton? ( la un moment dat m-am gandit sa fac alt sasiu, mai mare). Orice idee e binevenita! toata stima! Link spre comentariu
Vizitator panda12 Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 controlerul are 3 comenzi,3 flip/flow si 3 iesiri asa ca se poate face orice configuratie daca stii sa adaptezi matricea.daca nu,posteaza schema finala si refac eu matricea.controlererul din pedalier are bine inteles aft soft dar functioneaza similar.am adoptat acest sistem de transmisie de date pt a scapa de fire multe.avand si pin de date,ai vazut ca se poate adapta foarte usor si comanda midi.numai bine[nu ezita sa ma contactezi daca ai probleme] Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 (editat) Cu tot respectul pentru munca dumneavoastra tin sa precizez ca am folosit 6n23p pentru ca am primito cadou/. Ce aveam eu suna mult mai rau decat 6n23p. Intodeauna am fost si o sa fiu de parere ca trebuie respectate valorile din schema de principiu, oricare ar fi ea. Cu toate astea, vorba dumneavoastra, se poate experimenta. Greseala care am facuto eu e ca am proiectat sasiul prea mic. Imi incap potentiometre doar pentru doua canale. Inca ma tot gandesc la o solutie de mijloc. La recomandarea dumneavoastra am lasat pe dinafara etajul de EFF si m-am axat pe realizarea cat mai exacta a restului schemei. Zic asta pt. ca la inceputul postului am precizat ca vreau sa fac o clona dupa DOMINANCE. E primul meu amplificator de chitara pe tuburi, am pus pe sasiu tot cate putin. Merge incet pt. ca lucrez la el doar in timpul liber, altfel sunt tot intr-o fuga prin partea de nord a tari. Intr-un final o sa fie ceea ce trebuie sa fie. Imi doresc asta si sunt sigur ca se poate realiza. Apreciez ca ati facut precizarile necesare si multumesc pentru interventie. Cat despre controller nu stiu ce sa zic... credeti ca-l pot folosi chiar daca pt. al 3-lea canal o sa fie doar butonul de comutare si nu o sa existe reglajele de ton? ( la un moment dat m-am gandit sa fac alt sasiu, mai mare). 6H23P este varianta ruseasca a lui E88CC(european),6DJ8 (american/japonez)ca sound.....depinde de gust,inca nu s-au inventat lampi care sa placa tuturor,la chitaristi conteaza si mina!! Orice idee e binevenita! toata stima! Editat Octombrie 26, 2014 de viobio Link spre comentariu
Max Id Postat Octombrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) Scriam intr-un post anterior ca am reglat Ia=10mA pentru fiecare tub in parte al etajului final...Aseara, dupa cateva zile in care am folosit amp.-ul a aparut un sunet ciudat pe sasiu. Ceva in genul unui bazait de traf ce are o sarcina mare pe el. Binentzeles ca am apasat butonul de OFF si am scos multimetrul. Ug1 tindea spre minus 30v, Ua era normala 250V, Ia nu mai retin cat a fost. Dupa cateva cicluri de ON/OFF in care am facut masuratorile si am inversat tuburile finale intre ele si-a revenit dar am constatat ca am o difernta a Ia la cele doua tuburi finale undeva in jurul a 1.7mA. Cand le-am folosit prima data era doar o diferenta de 0.6mA Din cate cunosc eu imperechierea tuburilor finale trebuie facuta dupa cateva ore de functionare a acestora si ca e normal ca dupa cateva ore de functionare sa apara alta valoare a Ia. Si acum ma intreb: Cat de mare poate sa fie diferenta Ia intre cele doua tuburi finale? Se poate corecta aceasta diferenta? E posibil ca soclurile de la finale sa fie o problema, acestea fiind niste socluri vechi de ebonita? Precizez ca inversand finalele intre ele valoarea Ia se inverseaza si ea. Editat Octombrie 27, 2014 de Max Id Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 (editat) Pentru tuburil finale el84/6p14p nu trebuie să aveţi curenţi prea mici de repaos la anozi ,dacă ia_0=10mA/tub cu siguranţă aveţi distorsiuni mari de racordare ,ca să evitaţi această situaţie(distorsiunile de racordare) ia_0 trebuie să depăşească uşor 23mA în situaţia dată 24mA-25mA/tub având în vedere că măsuraţi în catod adică contribuie şi ig2_0. ik_0<24mA distorsiunile de racordare devin evidente. Editat Octombrie 27, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Max Id Postat Octombrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Asa imi e de ciuda pe mine ca inca nu stiu ce si cum dar lasa ca ma fac eu mare . Chiar vreau sa invat cum sa reglez finalele astea pentru o functionare cat mai corecta. Cineva imi zicea ca trebuie reglajul facut pe osciloscop. Se baga cineva sa explice, pt. mine un incepator in ale tuburilor, intreg procedeul de reglaj? Multumes pentru raspuns domnule Valderama!( ati mai deschis o fereastra* pt. mine "distorsiuni de racordare" ) Toata stima si o saptamana faina! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Asa imi e de ciuda pe mine ca inca nu stiu ce si cum dar lasa ca ma fac eu mare . Chiar vreau sa invat cum sa reglez finalele astea pentru o functionare cat mai corecta. Cineva imi zicea ca trebuie reglajul facut pe osciloscop. Se baga cineva sa explice, pt. mine un incepator in ale tuburilor, intreg procedeul de reglaj? Multumes pentru raspuns domnule Valderama!( ati mai deschis o fereastra* pt. mine "distorsiuni de racordare" ) Toata stima si o saptamana faina!Sigur ai probleme cu soclurile.Ca sa poti regla cit mai bine acel bias,modifica circuitul de negativare,cite un circuit pt fiecare finala. Link spre comentariu
Max Id Postat Noiembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 (editat) Sigur ai probleme cu soclurile.Ca sa poti regla cit mai bine acel bias,modifica circuitul de negativare,cite un circuit pt fiecare finala. Am schimbat si soclurile la finale, am modificat si circuitul de negativare, am reglat si BIAS-ul (cred ), am agatat si niste butoane la controller si cam atat ar fi. Daca tot am ajuns pana aici, musai sa-i fac si o carcasa faina. Vreau ceva rosu cu negru:). inclusiv butoanele de la potentiometre. l.e. nu am modificat canalul de CLEAN. Nu e nevoie! Editat Noiembrie 1, 2014 de Max Id Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum