Alexandru Savin Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Buna seara, M-am hotarat sa construiesc doua incinte audio cu difuzoare full range: http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=2914&link=datasheetsseasfa22rcz_appnote.pdf Le voi folosi cu un amp SE cu EL34. Fara filtre pe difuzoare Din cauza faptului ca le voi folosi ca boxe de raft, dimensiunea de 635mm nu ma avantajeaza. daca modific gabaritul si pastrez volumul interior constant, apar probleme? Astept raspunsurile dvs. O seara buna, A. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Trebuie pastrat volumul intern brut din proiect, adica ~62.000 cmc, 62l. Daca pastrezi latimea incintei, eventual dai un total exterior de 320mm, ai un intern de 282mm. Hai sa pastram numarul de aur intre dimensiunile incintei. 28.2cmx1.618=45.6cm adancime interioara. Suprafata interioara baza; 1285.92 cmp Pentru 62l, am avea o inaltime interioara de 48.21 cm Sau, de la mine; Interior 28.2 x 40.2 x 54.69... in cm. Se poate si mai lata, dar, sa nu garantez ca n-o s-arate ca dracu'... D.p.d.v. acustic, estetic, toate gramada, din memorie citez; Fie 1.618 intre proportiile incintei, fie 1x1.202x1.435. Fie, pleci de la o latime proportionala cu a difuzorului,, controlezi din adancime, acolo unde putin conteaza vizual, si reglezi cu inaltimea, pana la volumul dorit. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 daca modifici prea mult dimensiunile panoului frontal cat si pozitia difuzorului fata de margini va trebui sa recalculezi circuitul pt compensarea difractiei daca nu folosesti nici un fel de corectie,nu o sa ai joase suficiente volumul nu este chiar critic,dar la 60-70L ies boxe de podea oricum ai face mai bine incerci un alt tip de incinta,cea bas reflex nu prea ajuta acest tip de difuzoare la joase si o sa trebuiasca sa sacrifici mai mult din spl-ul pe medii si inalte daca vrei sa sune echilibrat tonal pe mai multe genuri de muzica Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Bietul difuzor nu poate reda joasele, un domeniu şi aşa greu ptr amplifurile SE. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Mergi la sigur pe principul VTP , scoate " untul " din acest difuzor FR , daca ai convingerea ca nu merge decat ca incinta de podea . Decat sa muncesti aiurea sa realizezi o cutie de pantofi fara bas , dar care iti incape intre rafurile biblotecii , e de preferat sa investesti timp si bani intr-o incinta cu rezultate serioase pe joase gen VTP . Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Bun! Cel putin am sansa sa modific cutia pastrand un raport cf. rap. de (h)aur. Cu basul ...e discutabil ... nu ascult manele la maxim Alte difuzoare cu spl ridicat ce mai imi puteti recomanda? (spatiul este f. important pt. mine....din acest motiv ma intereseaza boxe de raft) Sa inteleg ca difuzoarele de tip fullrange nu sunt cine-stie-ce? Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Nu , este fix exact pe dos . Spectrul audio trebuie sa fie cat mai echilibrat ...daca ai fi dispus de un spatiu mare de auditie , care favorizeaza nativ formarea frecventelor joase , nu ar fi fost o problema faptul ca incinta ta nu ar fi avut un raspus bun la joase . Dar ...daca dispui de un spatiu restrans ... ori esti victima negustorilor ce promoveaza incinte mici din motive comerciale , ori insisti sa devii " Stan Patitul " si ca urmare nu trebuie sa mai ceri sfaturi si procedezi cum te taie capul si educatia primita in magazinele tip MALL sau aiurea care vand doar iluzii audiofile . Eu cred ca deja am scris prea mult si imi rezerv dreptul de a ma retrage definitiv din acest subiect . Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 1. ''Nu , este fix exact pe dos'' d-aia e forum, sa intreb, nu?????? 2. ''daca ai fi dispus de un spatiu mare de auditie'' n-am frate, stau in apartament in Bucuresti .... n-am vila. 3.''Dar ...daca dispui de un spatiu restrans ... ori esti victima negustorilor ce promoveaza incinte mici din motive comerciale , ori insisti sa devii " Stan Patitul " si ca urmare nu trebuie sa mai ceri sfaturi si procedezi cum te taie capul si educatia primita in magazinele tip MALL sau aiurea care vand doar iluzii audiofile . '' - n-am cumparat niciodata boxe, mi-am facut pe genunchi asa cum am putut. Acum vroiam sa fac ceva deosebit, si aveam nevoie de parerea unora care ii cred mai buni ca mine. - Stan Patitul - da, pe banii mei fac ce vreau. - magazine de mall- m-ai tinut de mana prin mall-uri? Da' toti aveti drepturi cand va enervati ca voi stiti si de ce sa va obositi sa explicati unui profan..... Rog adminul sa inchida/stearga acest subiect! O sa incerc pe forumurile din afara, pt. ca aici ...... m-am lamurit. :( Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 (editat) Tocmai ti-am oferit consultanta moka , ca sa te scutesc de cheltuieli inutile si de dezamagiri crunte . Intelegi ce doresti sau cat poti ... daca consideri ca asa se multumeste pentru interesul acordat subiectului tau , e bine si asa . Iti urez auditii placute si spor la constructii audio de inalta calitate ! Editat Septembrie 26, 2014 de Victor Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 daca doresti boxe de raft mai bine incerci ceva pe 2 cai,cu difuzoare mai eficiente(sau coaxial) difuzorul fulrange in general are masa mobila usoara pt a putea reproduce si frecvente inalte si implicit tinde sa aibe o caracteristica de spl mai mare pe medii si inalte.De aceea se folosesc in general in incinte horn http://en.wikipedia.org/wiki/Horn_loudspeaker pt a-l ajuta la joase.Nici legile fizicii nu il ocolesc,dispersia este restransa si acuratetea frecventelor inalte nu este chiar ca la un tweeter,adica suna mai diferit chiar daca masoara ok Bas au destul,dar daca te uiti este o diferenta de 6-8db intre joase si inalte si nu o sa fie prea bine.O solutie ar fi sa maresti latimea cutiei pt a muta efectul difractiei mai jos in frecventa http://www.t-linespeakers.org/tech/bafflestep/ si sa le apropii mai mult de peretele din spate pt a ajuta joasele,dar solutia aceasta sacrifica precizia imaginii stereo Asa ca orice difuor FR ai folosi,te vei lovi de pbma cutiei care te trage in jos,pt ca un amp de 5-10w nu va face fata dinamicii pe boxe de 88-89db decat daca asculti 'in surdina' mai mereu Bietul difuzor nu poate reda joasele, un domeniu şi aşa greu ptr amplifurile SE. probabil nici nu te-ai uitat la fisa tehnica si vorbesti din imaginatie mai degraba bietul amplificator nu poate face fata,pt ca un difuzor de 8' si 90db plimba patul cu tine amplificat cum trebuie Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 De ce nu reușește nimeni niciodată, dar absolut niciodată, să răspundă clar și la obiect, așa, în general... Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Buna seara, M-am hotarat sa construiesc doua incinte audio cu difuzoare full range: http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=2914&link=datasheetsseasfa22rcz_appnote.pdf Le voi folosi cu un amp SE cu EL34. Fara filtre pe difuzoare Din cauza faptului ca le voi folosi ca boxe de raft, dimensiunea de 635mm nu ma avantajeaza. daca modific gabaritul si pastrez volumul interior constant, apar probleme? Astept raspunsurile dvs. O seara buna, A. In ce sens vrei sa modifici gabaritul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Buna intrebare... "proportiile" mai corect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum