Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contor electronic

gogutu

Postări Recomandate

Inteleg ideea cu o factura "umflata". In cazul meu nu a aparut nicio factura, eu am vrut sa dau indexul si am observat dublarea indexului. 15 Mw in 45 de zile sau fie si in 5 luni( ultima citire efectuata de Enel) inseamna un consum mediu de 100 Kw/ zi. Tehnic este posibil, ce ar mai fi de comentat? 
De obligat nu au cum sa ma oblige, contractul este pe alt nume, decedat acum 6 ani. Pot sa ma lase fara contor/ curent caz i  care ii voi actioba in instanta. Asa sila imi este de cuvantul asta....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gogutu

9

• anducoj

7

• validae

5

• belasajgo

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Chit ca dau 1000 de lei pe un generator care imi permite sa amenajez locuinta dar nu am de gand sa cedez unui astfel de santaj. Ca era o suma mai mare decat m as fi asteptat mai treaca mearga. Dar cu 8000 lei imi iau toate electrocasnicele necesare ptr 2 camere!

Link spre comentariu

Sunt destule cazuri de salt de indexe. Cei de la distribuție sigur sunt obișnuiți si dacă aveți și o poza de acum 3 luni e și mai bine. Faza tare e ca dacă îl verifica doar metrologic sa se afle in clasa de precizie, o sa iasă bun. Trebuie mers pe varianta cu salt de index. 

Editat de dan_b11
Greșeli ortografie
Link spre comentariu

Inteleg asta, e logic, ma ajuta ca luni pe 27 a sarit si anul la 2200 iar acum merge perfect: arata acelasi index de 6 zile. Problema e cum sa le impun lor logica? Depnde de cel/cei care se vor ocupa de acesta problema. Poza cu consumul real a fost facuta pe 12 martie,exct cu 45 de zile inainte de a sari cu 15 Mw. 
Pot sa zic ca am avut mare noroc ca nu au apucat sa emita o factura cu indexul actual. Conform nouluicod civil factura trebuie platita si apoi gandita! Am citit multe spete din ultimii ani in care justitia nu a admis anularea unei facturi aberante. 
O sa va tin la curent cu evolutia cazului.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Revin cu un update:

Dupa zeci de reclamatii tel/email, pe 18/05 am depus o reclamatie pe suport de hartie la sediul Enel din Vasile Milea. Azi dimineata am primit raspunsul lor:

"In urma verificarilor efectuate, permiteti-ne sa va informam faptul ca ati primit raspuns la solicitarea dumneavoastra prin intermediul cererii cu numarul .........., prin care v-i s-a comunicat ca in sistemul nostru informatic nu este inregistrat un contract activ pe numele dumneavoastra la adresa locului de consum mentionata.
In cazul in care se doriti o verificare a contorului e necesar sa reveniti cu o cerere in acest sens semnata de catre titularul contractului alaturi de copia actului de identitate a titularului de contract."

Am realizat ca ma lupt cu morile de curent si azi am stat iar la coada sa trec contractul pe numele meu si apoi sa reiau reclamatia. Am cerut schimbare, am dat toate actele, reie contor si index( cel dinainte de salt), cauta saraca femeie si eroare dupa eroare la index! Si ma anunta: Azi dimineata a fost schimbat contorul, are seria.......cu index 0! Pai stai asa, zic eu CUm sa schimbe contorul asa hoteste?? Nu un telefon, o hartie, o semnatura?? Femeia ridica din umeri si se uita la mine, eu ma uitam la ea. Am cacut contractul pe numele meu, cu preluare de la decedatul din 2014, cu seria noua( care ii aparea ei in sistem) si indexul 0. Cum am iesit de acolo m-am repezit la adresas respectiva si intradevar este alt contor, index 0 si data: 2110.11.20! Fara cuvinte nu?

Posibil sa se trezeasca un cap de cretra sa vrea sa incaseze diferenta de 10000 lei de pe indexul defect? Si daca da pe ce nume va  emite factura? Oare am scapat de ei asa usor sau adevarata lupta deabea urmeaza?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Daca transcrierea ati facut-o cu indexul de dinainte de salt, nu este exclus sa iasa factura pe numele nou. Asta in cazul in care nu se sesizeaza ei automat si vad anomalia si o corecteaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări