Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apa in loc de benzina

Incepator

Postări Recomandate

Nimeni de aici nu are idee despre cum lucreaza blocul ala de relee?Eu ce nu inteleg este ce cauta acolo lamela aia de contact din care vine HV de la distribuitor.Ce naiba sa fie un fel de vibrator cu bobine cum a scris cineva ca s-ar folosi la tel. vechi?

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Incepator

17

• Kinetix

13

• Sir_Vaska

12

• radu3g

12

Top autori în acest subiect

am un motor honda monocilindru de 270 cmc (in genul celor de la generatoare/pompe de apa/etc) la care mai am un pic de lucru sa-l fac sa mearga ok si dupa asta o sa testez pe el diverse "inginerii" de genul celei de mai sus

Link spre comentariu

Daca va apucati de proiect ma ofer sa va ajut si eu!

:bananaparty:

Mai exact, daca va iese, si sunt sigur ca va iesi {SMILIES_PATH}/pig_fly_md_wht.gif ,

pot sa va fac rost de apa la un pret de 4 ori mai mic decat cel al benzinei! :smt082 :smt082 :smt082

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

http://www.h2o-car-review.com/index.php ... nsion=1135

Desi e un site comercial, ideea pe care o vehiculeaza ei e cam asa: fac electroliza, baga hidrogenul in admisie, masina merge cu carburant+hidrogen si scade consumul suficient cit sa renteze treaba. Aproape merita incercat. Ce nu e clar, e daca instalatia aia produce suficient hidrogen cit sa-i ajunga "in timp real".

Oricum sint curios si eu, :tonqe: care ati incercat sa obtineti hidrogen, cit se poate obtine in unitatea de timp.

Link spre comentariu

trebuie sa vezi daca nu cumva energia electrica de care ai nevoie pentru a produce hidrogen e mai mare decat energia pe care o dezvolta motorul arzand acel hidrogen, daca e asa atunci o sa consume mai mult :smt022

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Da, e un simplu si banal brevet privind electoliza apei... de aici si pana la a obtine din gazele astfel rezultate o cantitate de energie superioara celei "investite" in electroliza, este o cale... astronomic de lunga... :smt001

Link spre comentariu

Am vaga impresie (macar din titul topicului, ca nu l-am citit pe tot) ca aici nu e vorba de "free energy", ci doar de un mod in care poti, cel putin aparent sa folosesti drept "combustibil"... apa. Conditii in care ar trebui probabil facuta o distinctie, iar daca nu lipite cele 2 topice si zapacite in consecinta :)Evident, e un soi de figura de stil, pentru ca sursa de energie primara e cu siguranta orice altceva in afara de apa. Daca luam in considerare si ideea de... randament, atunci cu siguranta se pune problema daca o instalatie care foloseste apa, macar ca element intermediar pe calea conversiei de energie, ar putea avea un randament mai bun decat alte versiuni.Adica, de exemplu, daca luam ideea asta cu descompunerea apei si apoi utilizarea hidrogenului, este bilantul energetic mai bun pentru asa ceva decat daca folosim doar petrol? Iar daca nu, se obtine o economie substantiala de benzina/motorina ca sa spunem ca e o... sfaraiala?

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

In mod normal, cu cat multiplici procesele de transformare succesive, cu atata randamentul scade, din cauza cumularii pierderilor din fiecare transformare unitara...

Link spre comentariu

Asta cu randamentul e...teorie. Practica e alta mincare de peste...daca costul pe kilometru imi iese mai mic decit pina acum, si fara dureri de cap majore (uzuri si alte minuni pe care le aduce GPL-ul de ex) poate avea randament si 5%. Apropos: stiti ce randament are motorul cu ardere interna? ca eu sint curios cum s-ar calcula randamentul la o astfel de instalatie cu H2O.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări