Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apa in loc de benzina


Incepator

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Incepator

    17

  • Kinetix

    13

  • Sir_Vaska

    12

  • radu3g

    12

Top autori în acest subiect

daca imi aduc eu bine aminte, vazusem odata la TV un nene de prin jud. Dambovita sau Ialomita (oricum, undeva la tara) care isi modificase un ARO ca sa mearga cu apa, sau amestec de apa cu carburant, nu mai stiu exact. si exemple ar mai fi, deci preocupare exista :d

Link spre comentariu

KeelyNet Disclaimer: We have no indication these plans work or will work as claimed when built, so if you choose to try it, use common sense and start SMALL, like a lawnmower engine, please report any successes you might have. They are posted 'as is'.

oricum ideea e interesanta ... mie mi se pare cam ciudat sa mearga asa cum zice acolo...
Link spre comentariu

http://www.lindsaybks.com/

http://www.electronics-lab.com/articles ... _POWER.pdf

http://www.futurehorizons.net/hyd2.htm

http://www.fuellesspower.com/water.htm

Chiar totul de aici sa fie 1 Aprilie.....

Pe de alta parte am pus doi electrozi intr-un pahar cu apa,cel alimentat cu redresorul de 12 v polul negativ "bulburoace spume face" iar la pozitiv nu am observat mai nimic.Alimentat de la bateria auto pauza nu se intampla nimic.

Asta am facut-o asa ca proba ,pana sa citesc aici cu 1 aprilie

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Cuvintul cheie in aceste solutii este unul singur :RANDAMENTUL.Da, se obtine oxigen si hidrogen prin electroliza, apoi se alimenteaza motorul si...uraaa a pornit. Dar de unde se furnizeaza curentul electric necesar? ...din acumulator, buun... Dar acumulatorul de unde se incarca? din alternator, care este pus in miscare de motor. Totul este simplu, prea simplu. :lol: Electroliza nu este un proces cu randament supraunitar, deci se consuma mai mult curent decit energia furnizata de arderea gazelor rezultate si pe ansamblu mai trebuie generat lucru mecanic in exterior, adica motorul trebuie sa deplaseze si o sarcina utila, nu numai sa roteasca alternatorul altfel "masina" ramine pe loc. :)

Link spre comentariu

Incepator,

 

Am tras un ochi in site-ul http://www.fuellesspower.com/water.htm.

Parerea mea este ca totul e o mare tzeapa. Nu ti se pare ciudat ca tipul trimite planuri si alte cele numai dupa ce ii trimiti niste bani? Daca intr-adevar ceea ce scrie el acolo ar fi fost valid, pai faceau coada firmele producatoare de energie la el la usa. Omul nu mai avea nevoie sa vanda iluzii pe net.

 

Orice idee de genul asta e bine sa fie analizata dpdv al bilantului energetic. Asa cum spunea si mister_rf, este necesar sa produci cel putin cantitatea de energie necesara ptr intretinerea procesului. Daca ar fi asa de simplu, ai putea sa conectezi un motor cu un generator, atat mecanic cat si electric si sa ii dai un branci la rotor si gata, te-ai debransat de la Electrica. Din pacate nu e asa de usor.

 

Te-ai intrebat vreodata de ce lemnul uscat arde, iar cel verde sau ud, nu? O explicatie posibila este aceea ca lemnul uscat produce suficienta energie ca sa intretina propria ardere si sa mai si ofere ceva pe deasupra. Daca dai foc la lemnul ud, o parte din energia dezvoltata prin ardere va fi consumata ptr aducerea apei la temperatura de fierbere si apoi ptr evaporarea apei. Ce ramane nu mai este suficient pentru a intretine arderea si lemnul ud se stinge.

 

Visul realizarii unui perpetuum mobile a fascinat si a infierbantat multe minti, dar din pacate chiar si cele mai inventive dispozitive s-au dovedit a fi niste tzepe de mare clasa.

 

A mai scris cineva pe-aici ceva despre Testatika si am primit si niste info, dar din ce-am citit, politica, e "merge ca spunem noi, autorii", dar nu va apropiati la mai putin de 1m, nu masurati, ce va holbati asa? si asa mai departe. Pe scurt: tzepe. Singura modalitate prin care se obtine "randament supraunitar" e manarirea contorului, dar e ilegal. Asa ca deocamdata mai marcam banul la Electrica.

 

Cirip

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu cred ca in cazul electrolizei nu vb de perpetuum mobile , fiindca nu e vb de transformarea energiei electrice in alt tip de energie ci mai degraba eliberarea (pregatirea) unei energii deja existente . Energia respectiva este inmagazinata in apa (la fel cum e si in titei ) dar trebuie pregatita pt metoda de transformare in energie mecanica. Adica (ma repet )ea nu rezulta prin transformarea celei electrice , deci nu este vb de randament!Asadar subiectul merita atentie ca altfel s-ar putea sa umblam pe jos de la o vreme incolo (rezervele de titei sunt cam mici pt cerintele actuale , iar americanii se grabesc sa le acapareze pe toate )

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

@Sir Vaska: Daca ai revenit asupra subiectului, imi permit sa-ti reamintesc ca te contrazici: electroliza = folosirea curentului electric pentru descompunerea electrolitului in elementele componente, deci se foloseste curentul electric... De aici pana la exprimarea => transformarea energiei electrice nu este nici o diferenta... Tot la randament se ajunge in final... :roll:

Link spre comentariu

energia electrica se foloseste pt descompunerea electrolitului. In Hidrogenul folosit nu regasim aceasta energie ci alta. Ramane de evaluat cat e de mare fata de cea folosita pt descompunere. Deci eu sustin ca nu e vb de transformare.Daca o luam in acest fel atunci putem spune ca pt extragerea titeiului folosim energie electrica , mecanica si multe altele si deci acesta nu ar trebui sa poata produce lucru mecanic care sa produca aceste energii pt a extrage in continuare titei. Dar se pare ca poatela fel ca si produsele petroliere , hidrogenul "POSEDA" energie.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Ce este asa de greu de inteles?! RANDAMENTUL trebuie apreciat pentru ca noi consumam energie electrica in procesul de electroliza!...Consumam curent electric si nimic altceva! (nu se pune la socoteala apa, ca este la costuri zero!!) De aceea daca cineva demonstreaza ca prin acest proces de electroliza se poate pune in libertate oxigen si hidrogen pe care sa le folosim intr-un motor cu ardere interna si poate produce mai multa energie cu acest motor decit energia electrica folosita la electroliza, atunci da, este un fel de perpetuum mobile... altfel pierdem vremea cu iluzii... :roll:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări