Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

patare cu Codez

trasorv

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trasorv

2

• Fulgerik

1

• Nostalgic

1

• Taraxacus

1

Top autori în acest subiect

Poţi încerca să dizolvi codezul cu diluant de vopsele pe bază de ulei, cu acetonă sau tiner.Dacă nu se dizolvă cu aceste substanţe nu cred că se mai poate cu altceva.

Link spre comentariu

CODEZ este un adeziv special pentru PVC care are in compozitie Ciclohexanona. Nu cred ca vei reusi sa scoti pata fara a ramane urme. Ciclohexanona se gaseste foarte greu si nu cred ca va avea rezultate . Poate sa incerci prin frecare, adezivul este casant si poate prin faramitare se mai reduce.  Pentru rezultate cat mai bune trebuie lucrat la temperatura cat mai mica pentru ca adezivul sa devina casant.

Link spre comentariu

Am reusit sa reduc vizibilitatea petei cam cu 80% dupa ce am frecat insistent cu acetona , cineva imi spunea ca toluenul ar fi cel mai bun  apoi tinerul si apoi acetona care ar fi mult mai slaba ca celelalte. Ce parere aveti ?

Editat de trasorv
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cel mai bun este dicloretanul, mai poti incerca cu cloroform sau tetraclorura de carbon. Cam greu de procurat solventii astia insa dau rezultate bune atentie ca sunt cam toxici, mananca ficatul....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări