Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

leduri bricheta dupa intensitatea joaselor

Paul Ionut

Postări Recomandate

LED-ul este o dioda si deci vei opri o alternanta din semnal. Nu fa asta. E nevoie de un VU metru altceva...

P.S. de ars arzi led-ul datorita curentului probabil 

Editat de opreaandrei
Link spre comentariu

LED-ul este o dioda si deci vei opri o alternanta din semnal. Nu fa asta. E nevoie de un VU metru altceva...

P.S. de ars arzi led-ul datorita curentului probabil 

si un vu metru cum as putea face?? adica  imi dai niste scheme ceva ??

Link spre comentariu

Si cu caderea de tensiune pe led si pe rezistor plus blocarea unei alternante....ce se mai alege de semnalul pentru boxa? Oricum probabil led-urile vor lumina continuu in cel mai bun caz si doar atat  :d

Link spre comentariu

Nu are nicio treabă blocarea alternanței de către led, că nu legi ledul în serie cu boxa  :rade: Ledul și rezistența lui vor fi legate în paralel cu difuzorul de bas.

Poți să legi chiar mai multe leduri în serie, depinde de puterea maximă a amplificatorului, nu se va întâmpla nimic, totul e să legi mai întâi un potențiometru bobinat de circa 5K în serie și să scazi progresiv valoarea rezistenței până când ledurile vor primi un curent suficient de mare să fie vizibile, dar suficient de mic să ai o marjă de siguranță.

Editat de validae
Link spre comentariu

Nu are nicio treabă blocarea alternanței de către led, că nu legi ledul în serie cu boxa  :rade: Ledul și rezistența lui vor fi legate în paralel cu difuzorul de bas.

Poți să legi chiar mai multe leduri în serie, depinde de puterea maximă a amplificatorului, nu se va întâmpla nimic, totul e să legi mai întâi un potențiometru bobinat de circa 5K în serie și să scazi progresiv valoarea rezistenței până când ledurile vor primi un curent suficient de mare să fie vizibile, dar suficient de mic să ai o marjă de siguranță

cum am spus si prima data este vorba de un sistem Serioux 2.1 deci nu va ganditi la sute de W subwofer-u e de 10w + 2x3w  fiecare satelit

am legat un led in paralel bineinteles si facea flash-uri doar daca volumul era peste 40-45%

Link spre comentariu

Ptr un singur led poţi pune o rez de 1k la juma de watt, ţinînd cont că sînt foarte luminoase. Dacă totuşi, finalul nu are putere suficientă, poţi micşora rez (820, 680, 560 Ohmi).

Am avut aşa ceva dar cu un led roşu şi o rez de 1,5k în tinereţe. Oricum, peste un anumit nivel de semnal, nu vei mai observa diferenţe de intensitate.

Link spre comentariu

Ptr un singur led poţi pune o rez de 1k la juma de watt, ţinînd cont că sînt foarte luminoase. Dacă totuşi, finalul nu are putere suficientă, poţi micşora rez (820, 680, 560 Ohmi).

Am avut aşa ceva dar cu un led roşu şi o rez de 1,5k în tinereţe. Oricum, peste un anumit nivel de semnal, nu vei mai observa diferenţe de intensitate.

chiar si la volum maxim si bass vol maxim led-u nu sta aprins ba se pare ca lumineaza dupa bass

Link spre comentariu

Ledurile albe se aprind la o tensiune mai mare ca cele colorate, asta nu înseamnă că nu se pot arde. Mai înseamnă că pierzi din ce redă ampliful, spre comparaţie cele clasice roşii se aprind de la 1,5...1,6V, cele galbene de la 1,7V... etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări