Paul Ionut Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Buna! Vreau sa leg doua sau trei led-uri la difuzorul de bass al sistemului Serioux 2.1 si vreu sa stiu daca se poate arde ceva, inafara de leduri???? Link spre comentariu
opreaandrei Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 (editat) LED-ul este o dioda si deci vei opri o alternanta din semnal. Nu fa asta. E nevoie de un VU metru altceva... P.S. de ars arzi led-ul datorita curentului probabil Editat Septembrie 22, 2014 de opreaandrei 1 Link spre comentariu
Paul Ionut Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 LED-ul este o dioda si deci vei opri o alternanta din semnal. Nu fa asta. E nevoie de un VU metru altceva... P.S. de ars arzi led-ul datorita curentului probabil si un vu metru cum as putea face?? adica imi dai niste scheme ceva ?? Link spre comentariu
opreaandrei Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Il poti face cu un circuit integrat LM3915. Cu o cautare pe google gasesti imediat schema. Un exemplu http://www.ro-electronica.com/2012/12/vu-metru-cu-10-led-uri-cu-lm3915.html Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Se pot pune şi leduri cu condiţia înserierii cu o rezistenţă corespunzătoare. Însă efectul e discutabil... Link spre comentariu
opreaandrei Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Si cu caderea de tensiune pe led si pe rezistor plus blocarea unei alternante....ce se mai alege de semnalul pentru boxa? Oricum probabil led-urile vor lumina continuu in cel mai bun caz si doar atat Link spre comentariu
Paul Ionut Postat Septembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Il poti face cu un circuit integrat LM3915. Cu o cautare pe google gasesti imediat schema. Un exemplu http://www.ro-electronica.com/2012/12/vu-metru-cu-10-led-uri-cu-lm3915.html aha dar daca folosesc becuri cu filament de 5V??? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 (editat) Nu are nicio treabă blocarea alternanței de către led, că nu legi ledul în serie cu boxa Ledul și rezistența lui vor fi legate în paralel cu difuzorul de bas. Poți să legi chiar mai multe leduri în serie, depinde de puterea maximă a amplificatorului, nu se va întâmpla nimic, totul e să legi mai întâi un potențiometru bobinat de circa 5K în serie și să scazi progresiv valoarea rezistenței până când ledurile vor primi un curent suficient de mare să fie vizibile, dar suficient de mic să ai o marjă de siguranță. Editat Septembrie 23, 2014 de validae Link spre comentariu
Paul Ionut Postat Septembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Nu are nicio treabă blocarea alternanței de către led, că nu legi ledul în serie cu boxa Ledul și rezistența lui vor fi legate în paralel cu difuzorul de bas. Poți să legi chiar mai multe leduri în serie, depinde de puterea maximă a amplificatorului, nu se va întâmpla nimic, totul e să legi mai întâi un potențiometru bobinat de circa 5K în serie și să scazi progresiv valoarea rezistenței până când ledurile vor primi un curent suficient de mare să fie vizibile, dar suficient de mic să ai o marjă de siguranță cum am spus si prima data este vorba de un sistem Serioux 2.1 deci nu va ganditi la sute de W subwofer-u e de 10w + 2x3w fiecare satelit am legat un led in paralel bineinteles si facea flash-uri doar daca volumul era peste 40-45% Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Ptr un singur led poţi pune o rez de 1k la juma de watt, ţinînd cont că sînt foarte luminoase. Dacă totuşi, finalul nu are putere suficientă, poţi micşora rez (820, 680, 560 Ohmi). Am avut aşa ceva dar cu un led roşu şi o rez de 1,5k în tinereţe. Oricum, peste un anumit nivel de semnal, nu vei mai observa diferenţe de intensitate. Link spre comentariu
Paul Ionut Postat Septembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Ptr un singur led poţi pune o rez de 1k la juma de watt, ţinînd cont că sînt foarte luminoase. Dacă totuşi, finalul nu are putere suficientă, poţi micşora rez (820, 680, 560 Ohmi). Am avut aşa ceva dar cu un led roşu şi o rez de 1,5k în tinereţe. Oricum, peste un anumit nivel de semnal, nu vei mai observa diferenţe de intensitate. chiar si la volum maxim si bass vol maxim led-u nu sta aprins ba se pare ca lumineaza dupa bass Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 De cît ai pus rezistenţa? Poţi s-o mai micşorezi, cum am scris mai sus. Link spre comentariu
Paul Ionut Postat Septembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2014 De cît ai pus rezistenţa? Poţi s-o mai micşorezi, cum am scris mai sus. nu am pus rezistenta, doar led-u cum e el Link spre comentariu
opreaandrei Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Trebuie limitat curentul prin LED! Sa fie acolo cateva zeci de mA Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Ledurile albe se aprind la o tensiune mai mare ca cele colorate, asta nu înseamnă că nu se pot arde. Mai înseamnă că pierzi din ce redă ampliful, spre comparaţie cele clasice roşii se aprind de la 1,5...1,6V, cele galbene de la 1,7V... etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum