Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat incinta pentru subwoofer auto folosit in casa

AlpHso

Postări Recomandate

in primul rand vreau sa felicit pe toti aceia ce au contribuit la realizarea acestui forum care dupa parerea mea e cel mai tare forum in domeniul electrotehnicii din Romania. Acum problema mea;detin un subwoofer auto marca VIETA ce are urmatoarele date tehnice:

type - subwoofer

diameter - 254 mm

impedance - 2x4 ohm

freqency response - 30Hz-400Hz

sensitivity - 87,6 dB

voice coil - 2x65mm

magnet - dual stacked 120 oz

fs - 30 Hz

vas - 28,7 lts

Xmax - 19mm

Qts - 0,44

power RMS - 300 Watts

power handling MAX - 750 Watts

cone material - aluminium

As dori sa stiu daca incinta acestui difuzor care in manualul difului este de 18,8 litri pentru incinta inchisa si 32 litri pentru bas reflex trebuie modificata avand in vedere ca eu vreu sa folosesc acest subwoofer in casa. (mi se pare cam mic volumul..) Si care incinta ar fi mai indicata:cea inchisa sau bas reflex?

Si a doua intrebare: dupa parerea voastra avand in vedere caracteristicile

credeti ca acest difuzor rezista la 300 w rms si cam ce amplificator i-mi recomandati pentru el?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

4

• AlpHso

4

• ice_shadow

1

Top autori în acest subiect

Dupa parametrii este cam la limita dpdv al incitne, limita dintre bassreflex si incinta pe compresie.Incinta pe compresie are unsunet mai corect fata de cea vented datoria defazajelor care sunt minime, dar spre deosebire de cea vented are "lipsa de bas".Are 2 bobine de 1.75" deci teoretic rezista la acea putere.Alti parametrii nu ai ? O sa incerc sa vad ce spun simularile cu parametrii acestia pe care ii deti.

Link spre comentariu

Cred ca o pun la treaba un IPA 400 pe acest difuzor. Ca incinta m-am hotarat sa construiesc una inchisa pentru ca eu ma multumesc cu bas in cantitati mai mici dar de calitate.Totusi pentru a diminua partial acea ,,lipsa de bas" vreau sa montez difuzorul in partea de desupt a incintei iar incinta sa o ,,cocotzez" la o inaltime de 6-8 cm fata de sol.Credeti ca ar fi o ideie buna?Snake alti parametri pe care nu i-am enumerat sunt urmatorii:surround - butylbasket - aluminium mounting depth - 165,1 mm dar nu mi sau parut importanti.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Mai nou am facut o incinta Br pt acest dif.Sunetul e mult mai puternic, ma mir de cum rezista geamurile..Ce vreau eu acum e sa il incerc intr-un horn dar nu prea am cunostinte despre acest tip de incinta.Credeti k m-ati putea ajuta in privinta aceasta?Sau nu e bun acest dif. pentru horn?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări