armand Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) In sfarsit,am reusit sa montez piesele pe cablaj(varianta cu protectie),dar nu stiu ce varianta de fisier hex sa pun in mc ,deoarece in arhiva zip downloadata de pe site-ul lui Miron..sunt doua variante:"esr_lcf V3" si "esr_V3...le-am comparat cu softul "Compare It!" si nu8 sunt identice....plz.help... Editat Noiembrie 13, 2015 de armand Link spre comentariu
armand Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Dupa ce m-am mai documentat, cred ca esr_lcf V3..... Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) Am facut si eu acest aparat si nu masoara bine pe ESR ,afiseaza o valoare a rezistentei de 3x mai mica.Valoarea condensatorului e corecta ,se calibreaza,la fel pe celelalte domenii,se calibreaza corect ,doar rezistentele in cc si esr la condensatori este de 3x mai mica .Se poate modifica insa e prea departe de unde ar trebui sa fie .O valoare de rezistenta de 1R se calibreaza intre 0.340 ohmi si 0.262 ohmi,deci departe de valoarea de 1 Ohm. Unde gresesc? cablajul este cel din atasament. Generatoarele de curent functioneaza asa cum trebuie, la 10mA si 2mA,cum este descris in "Setare zero_corectat" Editat Noiembrie 27, 2015 de nel65 Link spre comentariu
elman Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) Cei cu experienta au ghinion, incepatorii au noroc. Din cate stiu eu din soft se pot corecta doar daca eroarea este sub 10%, nu e cazul tau. Generatoarele le-ai verificat cu un ampermetru conectat la bornele de masura sau doar te-ai uitat la ce indica display-ul aparatului? Daca pui sondele in scurt si apesi tasta - , valorile din randul de sus si randul de jos sunt egale? Eu zic sa faci urmatoarele verificari (daca generatoarele sunt ok masurate cu ampermetrul si valorile componentelor montate sunt ok si nu ai facut vreo greseala): - reprogramare PIC - sa demontezi VT3 eventual si VD3 si VD4. Fara aceastea in circuit masoara in c.c. si vezi ce rezultate obtii. - schimbare TL082 cu un TL082 de alt producator. Din cate am mai citit pe forumul rusilor componentele care fac probleme sunt generatoarele, MOSFET-ul si TL082. Am observat pe cablaj, in paralel cu C2 ai montat o rezistenta de 4,7K. In loc la cea rezistenta trebuie un cond de 100nF. Problema ta nu-i acea rezistenta doar ti-am zis ca observatie. Editat Noiembrie 27, 2015 de elman Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 La 10 mA am pe ampermetru 10.28mA,la 2 mA ,am pe ampermetru 1.94mA. Cu sondele in scurt ,apas tasta - si am 012+016 si se salveaza in eprom 012.S-ar putea sa fie mosul de vina ca e din vechituri,o sa schimb maine Link spre comentariu
elman Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) Am gasit pe forumul rusilor aceeasi problema, vezi aici http://pro-radio.ru/measure/10248-174/ chiar la inceputul paginii , zice ca era 431 de vina. La pasarea tastei - diferenta intre cele 2 valori din primul rand trebuie sa fie de cel mul 1 (zice autorul), tu ai diferenta de 4. Am citit pe forumul rusilor ca cineva a cumparat TL431 care in cc functinau ok dar in regim de comutare nu mai mergeau bine????. Am mai oservat ca ai pus bobina L101 foarte aproape de carcasa. Bobina trebuie pusa cat mai departe de carcasa altfel la strangerea carcasei oscilatorul isi modifica valoarea si zero devine instabil. P.S. Autorul zice ca generatorul de 2 mA trebuie sa indice pe miliampermetru 1.8mA. Editat Noiembrie 27, 2015 de elman Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 nu e problema cu bobina,pe L/C masoara perfect,si se calibreaza perfect . Am dat mosul jos acum si nu e nicio diferenta,tot valori mici afiseaza.Am dat jos si diodele ,la fel ,nicio schimbare .Maine schimb si TL-urii,pe rand cate unul . Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) Pana la urma ,dupa ce am distrus de tot placa de la atatea interventii si tot n-am reusit sa-i dau de capat ,am facut al doilea exemplar cu acelasi PIC .Acelasi rezultat,probabil PIC-ul sa se fi defectat la vreun port ,nu stiu. Rezolvarea ,am proiectat un cablaj in care folosesc pic in capsula DIP28 ,BC327 in loc de cei smd BC807 SI TL431 in capsula TO92,astea fiind componentele asupra carora trebuie intervenit, in caz ca... TL431 recuperate din surse ATX ,n-am mai incercat sa pun noi si n-am gresit. Afisajul este plantat pe placa ,nu mai are fire de la placa la el. Restul pieselor sunt smd.Functionarea este ireprosabila ,conform instructiunilor Editat Decembrie 10, 2015 de nel65 Link spre comentariu
ionel sm Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Eu am luat unul de la @elman varianta simpla C/ESR e foarte bun,lucrat ingrijit.Felicitarile mele! Daca ma grabeam il luam pe cel complex.Acum vreau sa-l construiesc singur dar nu ma pricep la cablaje. @nel65 poate puteti sa puneti documentatia si la acesta ca tot m-ati intaratat sa incerc sa fac ambele variante.Banuiesc ca hexul e idenic. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 acum vad ca nu pusesem ce trebuie acelasi hex. Link spre comentariu
geoky Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Eu am luat unul de la @elman varianta simpla C/ESR e foarte bun,lucrat ingrijit.Felicitarile mele! Daca ma grabeam il luam pe cel complex.Acum vreau sa-l construiesc singur dar nu ma pricep la cablaje. @nel65 poate puteti sa puneti documentatia si la acesta ca tot m-ati intaratat sa incerc sa fac ambele variante.Banuiesc ca hexul e idenic. Si nu gasim pe nimeni pe aici, sa-l construiasca pe cel complex, pentru vanzare ? Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 31, 2015 Partajează Postat Decembrie 31, 2015 De schema asta stie cineva ceva?A facut-o cineva ? how to print screen on pc Link spre comentariu
Vizitator poiu00 Postat Decembrie 31, 2015 Partajează Postat Decembrie 31, 2015 Un link ? Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 31, 2015 Partajează Postat Decembrie 31, 2015 (editat) http://moemesto.ru/MIRON63/all/ cam asa arata cablajul,mai trebuie verificat,e mai mic decat esr v3. Editat Decembrie 31, 2015 de nel65 Link spre comentariu
elman Postat Decembrie 31, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2015 Pe partea de L/C cred ca are precizie mai buna decat V3 pentru ca foloseste LM311 care este mai liniar, pe toata gama de frecvente a oscilatorului, decat AO din PIC dar am rezerve vis-a-vis de stabilitatea afisarii la masurarea ESR si nu are analizor. Daca nu gresesc, pe forumul rusilor se specifica faptul ca pentru a avea o buna stabilitate, traseele de masa de la intrarea de masura, R6, R14 si GND PIC (pinul 8), trebuie sa fie unite stelar (in acelasi punct). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum