Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C & ESR cu analizor + LCFP de la miron63

elman

Postări Recomandate

Așa pare din păcate, dar tu ai făcut varianta corectă din cîte văd foto cu pcb din pagina anterioară.

Mă folosesc de acest post de a mai spune o dată că acest proiect își merită toți banii. Cel mai bun ESR-metru, nu ai ce-i reproșa, doar calitatea bornelor de măsură îi pot știrbi performanțele. Construcția ergonomică este super.

Link spre comentariu

post-182696-0-60896300-1433664617_thumb.jpgPoate n-am fost destul de explicit. Asa cum la-i construit trebuie sa functioneze atat partea de L/C cat si F/P, doar atenuatorul cu 1/4 pentru F/P nu va functiona. Deocamdata lasa asa RC6 si RC7  si verifica comutatorul SW1. Pinul din mijloc la SW1 trebuie sa comute stanga - dreapta, ca in poza atasata. La unele comutatoare pinul de pe margine comuta pe ceilalti 2 pini.

Editat de elman
Link spre comentariu

Comutatorul este sigur modelul 2 (destul de greu de gasit), probat si masurat. La apasarea lui pe display se comuta din L in C si viceversa.

Doar informatiile afisate nu sunt bune.

Schema atasata postului #91 este corecta ?

Am cautat pe si site-ul lui miron si asta este singura gasita (nu am dat de alta schema v2 sau mai veche).

Link spre comentariu

Comutatorul este sigur modelul 2 (destul de greu de gasit), probat si masurat. La apasarea lui pe display se comuta din L in C si viceversa.

Doar informatiile afisate nu sunt bune.

Schema atasata postului #91 este corecta ?

Am cautat pe si site-ul lui miron si asta este singura gasita (nu am dat de alta schema v2 sau mai veche).

-Schema atasata postului #91 este corecta  si este pentru softul postat. Acelasi soft se gaseste pe site-ul autorului.

-Tot V3 ii spunea si la schema anterioara. 

Dar nu iti masoara deloc L,C si F sau indica valori eronate?

Tensiunile le-ai masurat?. Pe pinul 4 (RA2) ar trebui sa fie 2,5V, pe grila 2 la VT201 5v, pe drena la VT201 3,2v, iar in colector la VT202 2,4V.

Indicarea cu semnul - în față la inductanțe, ce înseamnă? Am măsurat inductanțele bobinelor de pe un traf de sursă auxiliară ATX și pe una din ele, în ambele sensuri de conectare a aparatului, indica cu (-).

Cred ca indica eronat si nu poate fi luata de buna indicatia, probabil din cauza inductantelor mutuale din traf.?????????. 

Editat de elman
Link spre comentariu

Am reusit sa rezolv modul F/P, eliminand un condensator (nemarcat pe cablaj) conectat intre drena VT201 si masa. Pe cablaj este situat chiar deasupra intrarii L/C.

Modul ESR functioneaza ireprosabil.

In modul L/C am momente cand nu functioneaza cu urmatoarele simptome:

modul C mesajul este CX ERROR si pe

modul L apare LX ---

Am inlocuit C101, am masurat comutatorul, nu-mi dau seama.

Oare de la ce ar putea fi ?

Link spre comentariu

- Acel condensator ete C204. Conform schemei ar trebui sa fie conectat la RC6 dar faptul ca este conectat la drena lui VT201 nu ar trebui sa influenteze functionarea deoarece face decuplarea drenei. Am observat si eu greseala dar nu m-am obosit sa remediez deoarece functioneaza bine si asa. Acelasi cablaj l-au facut userii @XAN77 si @shakalul_76 si le functioneaza. Cred ca acel condensator era in scurt sau e alta problema.

- Daca afiseaza CX ERROR inseamna ca nu functioneaza oscilatorul format din componentelele marcate cu 1xx (seria 100). Pe pinii RA1, RA2 si RA5 trebuie sa fie 2,5V. C101 este indicat sa fie stiroflex. Nu este indicat sa fie ceramic.

Masoara tensiunile si posteaza 2 poze  cu cablajul (fata-verso) , cu rezolutie buna, poate observ vreo greseala.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Am doua nelamuriri:

1)-push butonul de deasupra lui c101 de pe placa principala este cu autoretinere ???(de unde il cumpar ,ca nu pare obisnuit)

2)-am facut pcb-ul cu protectie din postul 90,care e problema cu RC6 si RC7 ???..sunt inversati..???

P.S.-cum arata SW1..??? E un comutator cu translatie ???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări