Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C & ESR cu analizor + LCFP de la miron63

elman

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Bună seara! Revin asupra acestui subiect, cu precizarea că voi încerca să realizez varianta SMD, cu toate că nu am mai lipit SMD-uri până acum. Voi folosi cablajul realizat pentru PIC 16F886 SOIC 28. Întrebarea mea este: cum se programează acest PIC? Aș folosi programatorul PIC K150 ICSP, dar nu cred că are adaptor pentru SMD. Vă mulțumesc!

Editat de mihai 7
Link spre comentariu
30 minutes ago, mihai 7 said:

Și PIC K150 ICSP merge pentru a programa PIC16F 886 SOIC 28? Pentru că din descrierea programatorului văd că nu ar suporta acest PIC.

Ti-am raspuns deja pe topicul celalalt, cu astfel de programatoare ai sa fii mereu limitat. Clonele PICKIT sunt sfante.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Mulțumesc, domnule @djvas, dar cred că voi reuși să procur PIC-ul original.

Variantele de cablaj existente în postările de mai sus conțin rezistori și condensatori SMD norma 0805. Vă întreb, nu are cineva vreo variantă de cablaj cu protecție pe L/C (varianta propusă de domnul  @elman, cu un rezistor de 4k7 pe pinul 4 al PIC-ului), care să conțină numai rezistori și condensatori SMD norma 1206 sau mai mari? PIC-ul folosit în cablaj doresc să fie PIC16F886 SOIC28, deasemenea nu mă deranjează ca restul componentelor să fie SMD. Doresc acest cablaj pentru că mi-e greu să lipesc SMD-uri 0805. Vă mulțumesc!

Editat de mihai 7
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Bună seara tuturor! Revin cu noutăți despre realizarea ESR-metrului, cerându-mi iertare că a trecut atâta timp de la ultima intervenție. Prietenul meu aproape a terminat aparatul, întâmpinând unele probleme: softul era încărcat eronat în microcontroller, dar l-a reîncărcat și se pare că acum ar fi în parametrii (pe LCD se afișează corect). Prietenul meu mai are câteva componente de montat și sperăm că se va calibra corect. Atașez câteva poze și vă mulțumesc:

IMG-20221125-194538.jpg

IMG-20221128-223053.jpg

IMG-20230131-205405.jpg

IMG-20230131-205432.jpg

IMG-20230131-205531.jpg

Editat de mihai 7
Adăugare imagini
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări