Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C & ESR cu analizor + LCFP de la miron63

elman

Postări Recomandate

La 10.12.2020 la 3:11, diff a spus:

TME cod articol:RC1602B-LLH-JWV

Salut,vad ca zice ceva de negativ la acest tip de afisaj,si anume LCD type: VA Negative Transmissive  .Ce inseamna?

Am montat unul in locul altuia de alt tip ,functional,si nu merge!N-am mai umblat la contrast.Doar inlocuit ,si nu vrea!

Link spre comentariu

Cel negativ indică cu caractere luminoase pe fond întunecat, comparativ cu cele ce indică cu caractere negre pe fond iluminat.Ar trebui să meargă doar dacă e compatibil pin cu pin cu cel înlocuit, dacă nu afişează nimic deşi backlight-ul e activ, înseamnă că u corespunde.Vedeţi să nu fie alimentată iluminarea că fără ea nu vedeţi nimic, poate doar luimnând cu o lanternă...

Link spre comentariu
7 hours ago, nel65 said:

Salut,vad ca zice ceva de negativ la acest tip de afisaj,si anume LCD type: VA Negative Transmissive  .Ce inseamna?

Am montat unul in locul altuia de alt tip ,functional,si nu merge!N-am mai umblat la contrast.Doar inlocuit ,si nu vrea!

vatn.jpg

Toate LCD-urile sunt compatibile cu hd44780 MAI PUTIN SECVENTA DE INITIALIZARE 

Ca urmare .... nu poti sa le interschimbi intre ele fara sa umblii si in codul sursa :84.

Din PDF-ul celor de la TME vad pe ultima pagina:

Screenshot-2020-12-18-at-16-55-41.png

la hd44780 in PDF (pagina 45) avem :

Screenshot-2020-12-18-at-16-56-10.png

(am pus pentru 8 biti ca pentru 4 biti nu am gasit nimic in pdf-ul de la TME). 

Link spre comentariu

Da aveam xan77 dar l-am schimbat sa am ca si pe alte forumuri. Nu e nicio problema ca ne dam cu părerea, deaia e forum. Eu am cumparat un 1602 oled de aici de pe forum care in aparenta merge ok insa in realitate nu prea si inca nu i-am dat de cap. Deci 1602 astea seamana doar in aparență.

Link spre comentariu
8 minutes ago, Elison said:

Acest cip are toate cele patru tipuri de tip de interfață cu MPU: IIC, 4SPI, 4-bit bus și 8-bit bus.Selectarea tipului de interfata se face din pinii IF1 si IF 0.Detalii gasiti la pagina 35 din datasheet.

Pentru 4 biti iti trebuie secventa de initializare, la hd44780 este (in pdf imediat dupa cea de 8 biti):

Screenshot-2020-12-18-at-17-54-08.png

la alt chip este:

Screenshot-2020-12-18-at-17-56-34.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări