Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C & ESR cu analizor + LCFP de la miron63

elman

Postări Recomandate

La 10.12.2020 la 3:11, diff a spus:

TME cod articol:RC1602B-LLH-JWV

Salut,vad ca zice ceva de negativ la acest tip de afisaj,si anume LCD type: VA Negative Transmissive  .Ce inseamna?

Am montat unul in locul altuia de alt tip ,functional,si nu merge!N-am mai umblat la contrast.Doar inlocuit ,si nu vrea!

Link spre comentariu

Nel.LCD-urile sunt de doua tipuri,adica positive si negative.Cele pozitive sunt alea clasice cu scris negru.Cele negative au fundalul colorat.

In general cand nu afiseaza nu au backlight-ul adecvat.

Link spre comentariu

Cel negativ indică cu caractere luminoase pe fond întunecat, comparativ cu cele ce indică cu caractere negre pe fond iluminat.Ar trebui să meargă doar dacă e compatibil pin cu pin cu cel înlocuit, dacă nu afişează nimic deşi backlight-ul e activ, înseamnă că u corespunde.Vedeţi să nu fie alimentată iluminarea că fără ea nu vedeţi nimic, poate doar luimnând cu o lanternă...

Link spre comentariu

Va salut domnilor. La acest tip de afisor pinul 16 la -5v, iar pinul 15 se conecteaza la un capat dintrun semireglabil de 10-20 kiloohmi,celalalt capat al semireglabilui care duce la pinul2 si +5v iar cursorul semireglabilui la pinul3 .Pinul 1 la masa -5v.     O zi buna si spor la mesterit.

Link spre comentariu
7 hours ago, nel65 said:

Salut,vad ca zice ceva de negativ la acest tip de afisaj,si anume LCD type: VA Negative Transmissive  .Ce inseamna?

Am montat unul in locul altuia de alt tip ,functional,si nu merge!N-am mai umblat la contrast.Doar inlocuit ,si nu vrea!

vatn.jpg

Toate LCD-urile sunt compatibile cu hd44780 MAI PUTIN SECVENTA DE INITIALIZARE 

Ca urmare .... nu poti sa le interschimbi intre ele fara sa umblii si in codul sursa :84.

Din PDF-ul celor de la TME vad pe ultima pagina:

Screenshot-2020-12-18-at-16-55-41.png

la hd44780 in PDF (pagina 45) avem :

Screenshot-2020-12-18-at-16-56-10.png

(am pus pentru 8 biti ca pentru 4 biti nu am gasit nimic in pdf-ul de la TME). 

Link spre comentariu

Acest cip are toate cele patru tipuri de tip de interfață cu MPU: IIC, 4SPI, 4-bit bus și 8-bit bus.Selectarea tipului de interfata se face din pinii IF1 si IF 0.Detalii gasiti la pagina 35 din datasheet.

Link spre comentariu
7 hours ago, BRANCA said:

Dadu.De regula cele cu cod 1602 sunt compatibile cu hd44780.

@BRANCA daca @x_dadu este cumva un user care in trecut avea 77 in coada ... vorbesti degeaba  :57 (il stiu de la  sectiunea microcontrolere de minim 15 ani!!!). Tu care nu ai scris o linie de cod, sa dai sfaturi unui ... GURU :85 e cam ....

Link spre comentariu

Da aveam xan77 dar l-am schimbat sa am ca si pe alte forumuri. Nu e nicio problema ca ne dam cu părerea, deaia e forum. Eu am cumparat un 1602 oled de aici de pe forum care in aparenta merge ok insa in realitate nu prea si inca nu i-am dat de cap. Deci 1602 astea seamana doar in aparență.

Link spre comentariu
8 minutes ago, Elison said:

Acest cip are toate cele patru tipuri de tip de interfață cu MPU: IIC, 4SPI, 4-bit bus și 8-bit bus.Selectarea tipului de interfata se face din pinii IF1 si IF 0.Detalii gasiti la pagina 35 din datasheet.

Pentru 4 biti iti trebuie secventa de initializare, la hd44780 este (in pdf imediat dupa cea de 8 biti):

Screenshot-2020-12-18-at-17-54-08.png

la alt chip este:

Screenshot-2020-12-18-at-17-56-34.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări