Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C & ESR cu analizor + LCFP de la miron63

elman

Postări Recomandate

Excelenta jucarie! L-am terminat si eu pe cel care mi-am propus sa il construiesc (v3). Daca nu pun la socoteala ca am incercat sa folosesc un afisaj nou-nout care era varza (consum  420mA intre pinii 1-2) si eram gata-gata sa busesc partea de alimentare, a functionat din prima dupa ce am schimbat afisajul. Acum urmeaza sa il bag la cutie sau, cum spunea un amic de pe forum, sa ii fac palton. Cu ocazia aceasta tin sa ii multumesc lui nel65 care m-a sustinut cu tot ce am avut nevoie. Oricum, voi pune in lucru si varianta facuta de el, de amorul artei. Mi-a venit o idee si vreu sa vad ce va iesi:95. Spor la lucru tuturor celor care abordeaza acest proiect!

Link spre comentariu

As vrea sa pun un astfel ESR-metru intr-o carcasa pentru folosirea pe masa de lucru. O sonda Kelvin ca la E0711 ar folosi? Intreb banuind ca rezistenta conductorilor este critica. Nu am facut eu ESR-metrul, vreau sa-l cumpar. 

Editat de xubi
Link spre comentariu

- In privinta stabilitatii la masurarea ESR, sondele Kelvin sunt binevenite, nu se degradeaza stabilitatea. In trecut am pus doua sonde obisnuite (nu Kelvin) cu lungime de 80 cm. Am initiat aducerea la zero, cand am apasat tasta - am observat ca intre valoarea masurata  la 20 si 40 ms era o diferenta de 2-3 unitati. Ca sa fiu mai explicit, cand apesi tasta - apar 2 seturi de valori (ex 015+015), aceste valori trebuie sa fie egale. Cu sondele lungi, a doua valoarea era cu 2-3 unitati mai mica (015+013), aceasta se traduce intr-o eroare de masura.  Poate cu sonde Kelvin nu apare acest efect negativ!??????

- Acest aparat are un miliohmetru de curent continu, acesta este activ cat timp se tine apasata tasta +, daca pui sonde kelvin pierzi aceasta functie fie tragi 2 fire si un push button pe sondele Kelvin. Eu folosesc destul de des aceasta functie si nu as renunta la ea.

Editat de elman
Link spre comentariu

Nu ar fi lipsit de interes sa va uitati la o varianta industriala a acestui aparat. Nu am avut timp sa studiez preturile. Mie mi se par interesante virfurile de masura si ma intreb cum s-ar putea adapta la ceeace facem noi avind in vedere ca ei schimba domeniile de masura din soft, automat ,iar la noi trebuieste sa folosesti intrari diferite. A se studia ce au facut aici:

http://www.smarttweezers.com/st5s/

Link spre comentariu

In afara de pret....... (cand l-am vazut, am tras adanc aer in piept), aparatul realizat de colegi asigura o protectie (fapt realizat prin separarea intrarilor) mult superioara pentru esr (nu am vazut nicaieri sa zica de asa ceva pe site-ul respectiv). Plus ca e mult mai usor de depanat, il vezi mai usor, nu pleci cu el in oras :rade:

Link spre comentariu

De aratat arata bine dar ma indoiesc de faptul ca se pupa cu scula in discutie. Trebuieste facut ca baza o mufa RCA tata astfel incit sa fie  mutata dupa nevoi in cazul dat. 

De cunparat de pe eBay, mai usurel pentru cei din generatia mea! Stiu ca nu este foarte complicat dar asta nu inseamna ca este la indemina tuturor. Mai vedem daca vom mai trai!

Editat de mosu20
Link spre comentariu
Acum 6 ore, mosu20 a spus:

Nu la cumparat ma gindeam ci la posibilitatea de a construi niste virfuri de masura asemanaroare. In rest, dupa ce m-am uitat la pret am inceput sa lucrez la paltonul celui realizat...

Pe net, am vazut penseta dy, facuta din 2 bucati (lamele) de cablaj , varfurile erau din alama si prinse in suruburi (se pot si lipi). Era facute ingenios si arata foarte bine.

Daca o sa gesec poa o sa o atasez.

Link spre comentariu

Asa ceva folosesc si eu pentru multitester, o chestie facuta din 2 lamele de cablaj avind la virf lipite 2 lamele de releu. Ideea ii apartine userului @bentanion. La el am vazut asa ceva acum 2-3 ani si l-am copiat.  Ca sa stea deschisa penseta, la coada am bagat intre lamelele de cablaj o pana facuta tot dintr-o bucatica de cablaj mai gros, slefuit in unghi, ca un ic. Nu este mare brinza dar este chichireala. Trebuie gindit si un sistem care sa nu lase compnentele sa sara din penseta ca sa ai ce sa cauti pe jos. Cam asta este.

Pina la urma, daca timpul imi permite voi incerca sa fac si o chestie similara celei industriale, adaptata pentru nevoile noastre.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Multumesc pentru raspuns. 

Intre timp am aflat ca pentru a masurarea condensatorilor electrolitici aparatul se seteaza doar pe esr unde este afisata si capacitatea. Eu am crezut ca acest lucru se face si cu aparatul setat pe "C", dar se pare ca pe aceasta gama se pot masura doar condensatori pana la 2uF .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări