vialy Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Buna ! M-am aventurat si eu in constructia acestui aparat si acum am nevoie de ajutorul vostru deoarece nu reusesc sa il etalonez pe ESR . In momentul in care scurtcircuitez bornele si apas tasta (-) valorile care se citesc pe ecran sunt undeva intre 290 - 291 iar inlocuint TL082 obtin valori echivalente dar nicidecum valoari sub 200 . Am scurtciruitat si rezistenta de 4k7 iar valorile au scazut dar nu indeajuns . Acum ramane de " tatonat" valoarea rezistentei R11 care sper sa dea rezultat . Voi ati intampinat aceasta situatie ? Link spre comentariu
elman Postat Februarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2017 Pune R11 22k. Daca nu merge pune valori mai mici (18,15 sau 12k). Link spre comentariu
vialy Postat Februarie 16, 2017 Partajează Postat Februarie 16, 2017 Am reusit etalonarea lui folosind R11 - 1k. Merge brici , singurul minus care il are aparatul meu este ca nu este chiar asa sensibil privind nivelul de semnal al frecventei . Am testat cu un versatester la frecventa de 10khz si a afisat corect frecventa cand am ridicat nivelul semnalului la 300mV . Probabil mai e ceva care imi scapa . Link spre comentariu
vialy Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Se pare ca versatesterul era un pic bolnav . Comutatorul de nivel nu face intodeauna contact . Am reusit sa masor 1KHz la 80mV . 1 Link spre comentariu
vialy Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Cam asa arata al meu : Link spre comentariu
peace Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 M-am apucat si eu de acest ESR, sper ca in aceasta saptamana sa il termin. Iata ce a iesit pana acum: Cablajele in lucru Cablajul finalizat Carcasa Cablajul asamblat Link spre comentariu
vialy Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 Super realizare . Pot spune ca sunt invidios la felul cum arata cablajele tale cu solder mask si silkscreen Link spre comentariu
peace Postat Martie 21, 2017 Partajează Postat Martie 21, 2017 Am reusit sa termin. Pot spune despre acest ESR ca este SUUUPER! Are o precizie foarte buna (am comparat masuratorile cu un ESR profesional si sunt la fel) 1 Link spre comentariu
rosmarin Postat Martie 21, 2017 Partajează Postat Martie 21, 2017 Felicitari tuturor constructorilor. .Lucrari de exceptie , FOLOSITOARE MICULUI TEHNICIAN ELECTRONIST Link spre comentariu
hvoicu Postat Iunie 19, 2017 Partajează Postat Iunie 19, 2017 Care este tensiunea maxima pe partea de numerator de impulsuri ? Link spre comentariu
elman Postat Iunie 19, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2017 Din punt de vedere al electrosecurutatii 50V. Aparatul nu are o clasa de izolatie ridicata. Avand in vedere acest aspect eu am pus pe intrare condensatori de 100nF/ 50V. Daca se doreste numararea impulsurilor la o tensiune mai mare trebuie schimbat condensatorul cu altul ce suporta tensiuni mai mari. Numaratorul de impunsuri este folosit la depanarea circuitelor digitale unde tensiunile sunt cel mult 5V. Link spre comentariu
hvoicu Postat Iunie 19, 2017 Partajează Postat Iunie 19, 2017 (editat) Multumesc. Vroiam sa il folosesc pt calibrarea unor encodere ce merg la 24V. Se pare ca nu sunt probleme la tensiunea asta. Editat Iunie 19, 2017 de hvoicu Link spre comentariu
adrian82 Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 cum nu am asa ceva m-am hotarat sa-l construiesc si eu intrebarea care o pun care versiune ati folosit-o fiindca V2 observ ca a mai introdus un 74ac132 cea ce nu ma intereseaza , doresc doar sa masor rezistenta la condensatoare si evident bobinele ! Inca o intrebare Qartz de unde ati facut rost 4,43... Link spre comentariu
adrian82 Postat August 19, 2017 Partajează Postat August 19, 2017 (editat) Cam acestea sunt piesele cumpărate în afară de bf998 care momentan nu mă interesează să masor frecvente. Editat August 19, 2017 de djasu82 Link spre comentariu
elman Postat August 19, 2017 Autor Partajează Postat August 19, 2017 Vad ca v-ati pregatit pentru versiunea 2. Cu V2 se pot testa si quarturi dar nu are analizor destul de util in depanare. Pe site-ul autorului este o versiune V2m, in care este eliminat 74ac132. Spor la treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum