Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C & ESR cu analizor + LCFP de la miron63

elman

Postări Recomandate

Buna ! M-am aventurat si eu in constructia acestui aparat si acum am nevoie de ajutorul vostru deoarece nu reusesc sa il etalonez pe ESR . In momentul in care scurtcircuitez bornele si apas tasta (-) valorile care se citesc pe ecran sunt undeva intre 290 - 291 iar inlocuint TL082 obtin valori echivalente dar nicidecum valoari sub 200 .

Am scurtciruitat si rezistenta de 4k7 iar valorile au scazut dar nu indeajuns .

Acum ramane de " tatonat" valoarea rezistentei R11 care sper sa dea rezultat . Voi ati intampinat aceasta situatie ?

Link spre comentariu

Am reusit etalonarea lui folosind R11 - 1k. Merge brici , singurul minus care il are aparatul meu este ca nu este chiar asa sensibil privind nivelul de semnal al frecventei . Am testat cu un versatester la frecventa de 10khz si a afisat corect frecventa cand am ridicat nivelul semnalului la 300mV . Probabil mai e ceva care imi scapa .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

M-am apucat si eu de acest ESR, sper ca in aceasta saptamana sa il termin.

Iata ce a iesit pana acum:

Cablajele in lucru

IMG_20170310_163632.jpg IMG_20170310_163723.jpg

Cablajul finalizat

IMG_20170310_201421.jpg IMG_20170310_201654.jpg

Carcasa

IMG_20170311_120022.jpg IMG_20170311_120129.jpg

Cablajul asamblat

IMG_20170312_110055.jpg IMG_20170312_110115.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Din punt de vedere al electrosecurutatii 50V. Aparatul nu are o clasa de izolatie ridicata. Avand in vedere acest aspect eu am pus pe intrare condensatori de 100nF/ 50V. Daca se doreste numararea impulsurilor la o tensiune mai mare trebuie schimbat condensatorul cu altul ce suporta tensiuni mai mari. Numaratorul de impunsuri este folosit la depanarea circuitelor digitale unde tensiunile sunt cel mult 5V.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

cum nu am asa ceva m-am hotarat sa-l construiesc si eu intrebarea care o pun care versiune ati folosit-o fiindca V2 observ ca a mai introdus un 74ac132 cea ce nu ma intereseaza , doresc doar sa masor rezistenta la condensatoare si evident bobinele ! Inca o intrebare Qartz de unde ati facut rost 4,43...

Link spre comentariu

Vad ca v-ati pregatit pentru versiunea 2. Cu V2 se pot testa si quarturi dar nu are analizor destul de util in depanare. Pe site-ul autorului este o versiune V2m, in care este eliminat 74ac132.

Spor la treaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări