Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamuriri despre LEDuri

Dxxx

Postări Recomandate

Dxxx, mulțumesc pentru detalii și sfatul privind utilizarea jucăriei.
N-am nevoie de proiector dar uneori destul de rar și scurt, uneori doar 10-15 minute, am nevoie de o lumină mai puternică-n  atelier sau pe afară seara.  Normal evit LED-urile datorită zgomotului în spectrul radio.  Am reținut ideea unui CRI cât mai mare dacă voi trece pe LED, mulțumesc pentru detalii.
Apropos de nevoi, mă gândisem tot în scop didactic să-mi fac o  o lampă de suprafață mai mare din backlight de laptop cu folia difuzoare. Presupun că ar avea CRI satisfăcător... sau? 

Link spre comentariu

Nu cred... deloc, backlightul nu este studiat pentru CRI bun / dar suprafata mare poate sa fie o idee.

Problema mare este ca COBurile au o densitate de energie foarte mare, emisia nu este punctiforma, dar totusi suprafata este foarte mica in raport cu puterea debitata, deci nu numai direct dar chiar si prin unele reflexii pe suprafete care nu absorb si disperseaza, se produce jena si orbire tranzitorie...

De asta se folosesc dispersoare, sau se foloseste iluminare prin reflexie, nu directa.

Daca folosesti "rar si scurt" este OK, indiferent de CRI, iar pe afara este chiar una din aplicatiile recomandate - nu merita CRI mare pentru afara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări