Dxxx Postat Februarie 7, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2016 Adica pui aceeasi cmponenta si in joasa tensiune, dupa un alimentator de 15V? - presupun insa ca este buck. Daca este asa, este interesant. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Unde se găseşte acel PT4115 ? Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 @XAN77 - mergi la Paulica la Abisinia. Stii unde este. Zi ca te-a trimis Aygun pentru drivere LED ;) Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 7, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2016 ...hihi, cred ca magazinul de care zicea Aygun este in .... Constanta .... Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Adica pui aceeasi cmponenta si in joasa tensiune, dupa un alimentator de 15V? - presupun insa ca este buck. Daca este asa, este interesant. Merge intr-o plaja de 6-30 Volti. Nu citisi DS -ul ? https://people.xiph.org/~xiphmont/thinkpad/PT4115E.pdf Wide input voltage range: 6V to 30V Up to 1.2A output current Single pin on/off and brightness control using DC voltage or PWM Up to 1MHz switching frequency Typical 5% output current accuracy Inherent open-circuit LED protection High efficiency (up to 97%) High-Side Current Sense Hysteretic Control: No Compensation Adjustable Constant LED Current Pai @XAN77 este constantean Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Aici ceva tare fain facut cu PT4115 : Pacat ca nu stiu ruseste . Ma uit doar la schema si demonstratie Iar asta este in Engleza si cred ca il poate ajuta pe colegul nostru si nu numai. Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Am fost ieri sa iau module cu PT4115 dar nu am mai gasit insa am gasit aici iar domnul cu care am vorbit le poate seta curentul la cat doresti : http://www.ledlight.ro/?p=productsMore&iProduct=260&sName=/Driver-LED-max.1A-Slim.html Este tot cu PT4115 . Desi nu e un montaj pe cablaj industrial isi va face treaba cu succes. Il recomand cu incredere. Link spre comentariu
dan_mesterel Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Salut,Am demontat o lampa de iluminat stradal făcută de Electromagnetica, cu 2 LED COB de 30w buc. Am găsit apa între leduri si lupe, ledurile fiind afectate.Am desfăcut apoi cutia in care se afla sursa de alimentare si am găsit un balast electromagnetic, o rezistența de 0,47 ohmi si vreo 2, 3 condensatori din care 1 de filtraj si o punte redresoare. De capsula unuia din leduri este lipit un senzor, cu siguranța de temperatura. In paralel cu fiecare led este cred câte o dioda.Întrebarea mea este: acest driver electromagnetic este ok, poate asigura un curent constant pt leduri?As vrea sa înlocuiesc ledurile si nu știu dacă merita. Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) Interesant... La astfel de puteri daca vrei o solutie simpla, neseparata galvanic - reactanta inductiva este solutia. In plus are impedanta mare fata de varfurile cu fronturi rapide care trec prin condensatori "ca prin branza" deci mare plus. Si mai in plus: va supravietui si unui EM pulse, dar ma indoiesc ca va mai avea cine si la ce retea sa o foloseasca. Practic: - da poate sa mearga (daca esti nostalgic) - dar nu merita, cand poti sa ai curent bine controlat si separatie galvanica cu o SMPS cu iesire CC si la un pret de ~ 20 lei Evident, cu COBuri noi vei avea flux luminos mult mai mare, randamentul creste semnificativ de la un an la altul... Editat Februarie 17, 2016 de Dxxx Link spre comentariu
dan_mesterel Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Mulțumesc pt răspunsul prompt. Se pare ca cele mai bune componente ale lămpii respective sunt lupele si radiatorul din aluminiu. Ledurile sunt chinezării de 2lei, alimentarea "de moda veche", carcasa din tabla ordinara prinsă cu pocnituri. Dar prețul.....mare. Si unde mai pui ca lampa este românească, făcută de electromagnetica. Stima Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 Pai pentru regim de amator problemele majore sunt legate de racire - din cate inteleg racirea este partea buna. Recupereaz-o pune pe ea COBuri moderne, eu te sfatuiesc la putere mult mai mica ca sa ai toate beneficiile incarcarii mici. Cu un SMPS/CC care costa putin vei obtine ceva bun. Optica secundara: reflector/dispersor-lupa este mare problema pentru amatori, deci daca pot fi recuperate si merg corect fata de aplicatie - este perfect. Link spre comentariu
dan_mesterel Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Deși sunt cam "ruginit" la capitolul electronica si nu am mai cochetat cu sursele in comutație/de curent constant, voi cauta o schema pe care sa o realizez de la 0 pt 2 leduri de 10-20 w. Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 Te cam descurajez... SMPSuri face cineva care are experienta (ca sa si iasa bine, ca randament si forma unda). Eu persnal nu fac! Desigur poti face varianta "normala" adica o sursa de tensiune (poate fi clasica sau SMPS - dar cumparata ca nu merita efortul si riscurile) + un driver, adica genratorul curent constant GCC sau limitatorul de curent - este fix acelas lucru. La puteri mari sa nici nu te gandesti decat la GCC activ. In plus, cel serial se incalzeste si are ferestre inguste de tensiune optima, asa ca devine mult mai recomandbila o schema in comutatie buck/boost in functie de raportul tensiunilor. Link spre comentariu
dan_mesterel Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Deci cel mai bine ar fi sa cumpar o sursa, bineinteles dupa ce achizitionez ledurile. Eventual sa incerc sa realizez doar driver-ele. Multumesc inca odata. Stima, Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 Varianta sursa + driver este cea "muncita" dar ai doua etaje, fiecare cu randamentul sau. Cu SMPS/CC ai o singura treapta de conversie, si cost minuscul, evident si mai simplu: achizitie + lipit doua fire. Vezi cum dimensionezi si nu te zgarci la COB, acolo economia nu merita, cel putin acum nu s-ar justifica gasesti chestii bune relativ ieftin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum