Chiriac Dragos Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 (editat) vreau sa fac un cub cu leduri dar nu inteleg un lucru , care sunt pinii de programare din acesta schema ? pentru ca la max232 este doar un operational de limitare de 5v nu ? http://www.instructables.com/files/orig/FMY/FND2/FEAHE8UU/FMYFND2FEAHE8UU.bmp schema este luata de aici http://www.instructables.com/id/LED-Cube-4x4x4/ Editat Septembrie 21, 2014 de Chiriac Dragos Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Eu zic că este conectorul numit JP2 (AVR prog.) Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Septembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2014 (editat) si cel de jos care este conectat la sr-232 ? Editat Septembrie 21, 2014 de Chiriac Dragos Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Interfața aceea e opțională , ea permite o comunicare ulterioară cu computerul prin intermediul unui program ce nu a fost dezvoltat încă, dacă mă iau după cele scrise de autor. Deci poți omite acel RS232 din schemă, efectele folosite fiind cele scrise în programul microcontrolerului. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 (editat) AVR-PROG e conectorul standard de programare pentru atmeli. MAX232 *) e un adaptor de nivele pentru portul serial (PC-ul are nivele +/-12V, AVR-ul are nivele 0/5V), iar X1 e conector pentru conectat la portul serial al PC-ului. Probabil permite programarea "efectelor de lumini". *) Eu as incerca sa-l inlocuiesc cu un FT232 (convertor RS232-USB) de la FTDI. O sa fie mai usor de conectat la calculator. LE validae a fost mai rapid. Editat Septembrie 21, 2014 de Liviu M Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Septembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2014 (editat) pai da dar eu nu am pc am asus x55c generatie cu i3 , unde gasesc mufa asemanatoare cu vga-ul in el ; dar programarea nu o aplic in jp2 iar apoi sa o memoreze atmega16 schimband jocul prin acel intrerupator fara retinere ? Editat Septembrie 21, 2014 de Chiriac Dragos Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Dacă vrei totuși comunicare cu laptop-ul, există adaptoare RS232-USB. Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Septembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2014 sa zicem ca am luat acest cablu , dar mai departe ? atmega 16 il programez din jp2 folosind .hex nu? iar la cel rs232 ce fac cu el trebuie programat ? il conectez sa aiba 5v ? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Dacă iei legătura cu autorul, te poate lămuri asupra softului necesar pentru schimbarea efectelor de lumină cu ajutorul computerului.Nu e suficient doar să ai cablul necesar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum