Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cub cu leduri ( 4x4x4 )

Chiriac Dragos

Postări Recomandate

vreau sa fac un cub cu leduri dar nu inteleg un lucru , care sunt pinii de programare din acesta schema ? pentru ca la max232 este doar un operational de limitare de 5v nu ?

http://www.instructables.com/files/orig/FMY/FND2/FEAHE8UU/FMYFND2FEAHE8UU.bmp

schema este luata de aici http://www.instructables.com/id/LED-Cube-4x4x4/ 

Editat de Chiriac Dragos
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• Chiriac Dragos

4

• Liviu M

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Interfața aceea e opțională , ea permite o comunicare ulterioară cu computerul prin intermediul unui program ce nu a fost dezvoltat încă, dacă mă iau după cele scrise de autor.

Deci poți omite acel RS232 din schemă, efectele folosite fiind cele scrise în programul microcontrolerului.

Link spre comentariu

AVR-PROG e conectorul standard de programare pentru atmeli.

MAX232 *) e un adaptor de nivele pentru portul serial (PC-ul are nivele +/-12V, AVR-ul are nivele 0/5V), iar X1 e conector pentru conectat la portul serial al PC-ului. Probabil permite programarea "efectelor de lumini".

*) Eu as incerca sa-l inlocuiesc cu un FT232 (convertor RS232-USB) de la FTDI. O sa fie mai usor de conectat la calculator.

LE validae a fost mai rapid.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

pai da dar eu nu am pc am asus x55c generatie cu i3 , unde gasesc mufa asemanatoare cu vga-ul in el ; dar programarea nu o aplic in jp2 iar apoi sa o memoreze atmega16 schimband jocul prin acel intrerupator fara retinere ?

Editat de Chiriac Dragos
Link spre comentariu

Dacă iei legătura cu autorul, te poate lămuri asupra softului necesar pentru schimbarea efectelor de lumină cu ajutorul computerului.Nu e suficient doar să ai cablul necesar  :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări